Prikaži filtere

Muzičke igračke za bebe


  • Aktivni filteri:
  • ×Muzičke igračke za bebe


WIN FUN Muzički Daljinski za bebe

WIN FUN Muzički Daljinski za bebe

1.250,00 RSD
WIN FUN Muzička gusenica za bebe

WIN FUN Muzička gusenica za bebe

2.090,00 RSD
-14%
Muzička Vrteška za bebe

Muzička Vrteška za bebe

1.500,00 RSD
1.290,00 RSD
Noša u obliku WC šolje PANDA

Noša u obliku WC šolje PANDA

2.590,00 RSD
Muzički tepih za decu MINI PIANO

Muzički tepih za decu MINI PIANO

1.590,00 RSD
-35%
Muzička vrteška za krevetac DŽUNGLA

Muzička vrteška za krevetac DŽUNGLA

3.060,00 RSD
1.990,00 RSD
-23%
Win Fun Edukativna Kuća za bebe

Win Fun Edukativna Kuća za bebe

4.500,00 RSD
3.460,00 RSD
-42%
Win Fun Igračka na pritiskanje koja se okreće

Win Fun Igračka na pritiskanje koja se okreće

4.620,00 RSD
2.660,00 RSD
-37%
Daljinski Upravljač za bebe - PUNO DUGMIĆA!

Daljinski Upravljač za bebe - PUNO DUGMIĆA!

1.740,00 RSD
1.090,00 RSD
-33%
Bebi gitara bez žica HUANGER

Bebi gitara bez žica HUANGER

3.420,00 RSD
2.290,00 RSD
-21%
Win Fun Edukativna muzicka igračka BUBAMARA

Win Fun Edukativna muzicka igračka BUBAMARA

2.520,00 RSD
1.990,00 RSD
-22%
WIN FUN Hobotnica koja pleše

WIN FUN Hobotnica koja pleše

2.880,00 RSD
2.240,00 RSD
-11%
KUCA SKRIVALICA igračka na srpskom jeziku

KUCA SKRIVALICA igračka na srpskom jeziku

2.460,00 RSD
2.190,00 RSD
-51%
Robot Usisivač igračka za decu LETEĆI JOCKER

Robot Usisivač igračka za decu LETEĆI JOCKER

5.580,00 RSD
2.750,00 RSD


Muzičke igračke u službi razvoja

Prvo što beba raspoznaje jesu obrisi majčinog lica i njen glas. A odmah zatim i različite zvuke. Upravo iz tog razloga i nije čudno što su čuvene muzičke igračke za krevetac prvi zvuk koji bebi postaje poznat. Osim majčinog glasa, naravno.

Ništa neobično nije što su upravo takve igračke za bebu praćene posebno nežnim zvucima, za razliku od nekih koje su predviđene za kasniji period odrastanja, a koje prate prodorni i za mnoge roditelje ne tako prijatni zvuci.

Muzičke igračke za bebe su izuzetno korisne zbog mnogo čega. Pored toga što pomažu detetu da razvije bolju koordinaciju između pokreta očiju i pokreta ruku, takve igračke pomažu bebama i da nauče da razlikuju boje, ali i da razviju bolje motoričke sposobnosti, te ih stimulišu da prepoznaju, na primer boje, ali i oblike, jer sve zavisi kakva je tačno igračka u pitanju.

Zbog čega su korisne muzičke igračke za bebe?

Iako mnogi roditelji to pretpostavljaju, zapravo je naučno dokazano da su posebno muzičke igračke za bebe su korisne i to najpre zato što mališanima pružaju mogućnost da se upoznaju sa različitim zvucima i bojama, a kasnije i oblicima i materijalima.
Zahvaljujući korišćenju baš takvih igračaka od najranijeg uzrasta, mališani imaju priliku da na najbolji mogući način oktrivaju i upoznaju svet oko sebe. Upravo zato i jeste preporučljivo da od prvog dana bude na njihov krevatac ili na zid, koji se nalazi u blizini krevetića zakačena neka muzička vrteška, koja emituje prijatan zvuk.

Svakako da ne treba zaboraviti ni važnost koju imaju zvečke za bebe, a koje su takođe preporučljive za korišćenje već u toku prvih meseci života.

Kasnije dolaze u obzir nešto ozbiljnije i složenije edukativne igračke za bebe.

Beba neprekidno uči – omogućite joj da to čini na pravi način

Različite muzičke igračke za bebe su ujedno i edukativne, ali i interaktivne, jer zahtevaju aktivno bebino učešće. Posebno one koje su namenjene bebama nakon nekoliko meseci života.

Primera radi, muzički tobogan sa lopticama za bebe, koji je namenjen bebama starijim od 9 meseci je odlična opcija za poboljšanje motoričkih sposobnosti, ali isto tako i za bolju koordinaciju pokreta. Zahvaljujući korišćenju jedne takve igračke, kognitivne sposobnosti vašeg mališana će biti mnogo bolje, a naučiće i da utvrdi vezu koja postoji između uzroka i posledice.

Interaktivne muzičke igračke za bebe

Interaktivne igracke za bebe su kada vaš mališan bude malo porastao. Na raspolaganju mu je recimo muzički koš za bebe, koji osim prijatnih melodija emituje i svetlosne efekte, što zabavu čini još boljom. U velikoj meri će korišćenje jedne takve muzičke igračke omogućiti vašem mališanu da uspostavi bolju ravnotežu, ali i bolju koordinaciju pokreta između očiju i ruku, a uz to će i uživati u prijatnom zvuku i sjajnoj zabavi.

U zavisnosti od toga koju od svih ponuđenih igračaka tog tipa roditelj odluči da kupi svom mališanu, zavisiće i šta je predviđeno da dete najpre nauči ili usavrši tokom njenog korišćenja.

Na tržištu se mogu naći i namenske muzičke igračke za bebe, uz pomoć kojih će se mališani bolje upoznati sa različitim bojama i oblicima. Jedna od njih je i guralica – hodalica za bebe sa interaktivnom tablom, zanimljivo prozvana prohodavalica. U pitanju je igračka koja primarno služi da pomogne detetu određenog uzrasta da bude stabilnije u hodu, ali i da istovremeno upoznaje različite zvuke, kao i oblike i boje.

Odlazak u carstvo snova uz muziku – Muzičke igračke za krevetac

Mnogi stručnjaci smatraju da bebi ne treba praviti potpunu tišinu dok spava, jer će u kasnijem periodu roditelji imati problem ako recimo žele da porazgovaraju dok im dete spava, pošto će ono reagovati i na najmanji šum. Iako mnogi roditelji smatraju da je sasvim normalno da u kući bude potpuna tišina dok njihova beba spava, vrlo brzo će shvatiti da je to greška.

U principu je najbolje da dete spava u uslovima i atmosferi koja se smatra uobičajenom. Naravno da to ni u kom slučaju ne podrazumeva neke jače zvuke, u vidu na primer glasne muzike, ali je svakako bolje da se dete navikne da zvuke čak i dok spava. Tako u kasnijem uzrastu gotovo sigurno neće imati nikakvih poteškoća da zaspi. U tome može od velike koristi biti i igračka za bebe koja emituje umirujuću melodiju. Sigurno znate o kakvoj igrački se radi, jer su mnogi imali pored kreveca baš takvu. Dovoljno je da mama ili tata povuku kanapčić na njoj i da počne da emituje vrlo prijatnu melodiju. Iako obično takve muzičke igračke za krevetac stoje uz njihov krevetić, ponekad roditelji odlučuju i da ih zakače na primer za kolica ili da prosto daju deci da se igraju njima.

Muzičke vrteške za krevetac su takođe jako popularna i nezaobilazna igračka za svaki krevetac. Bebe vole vrteške zato što su zabavne za gledanje, a roditelji kažu da pokreti i muzika umiruju i uspavljuju bebu.

Interaktivne Plišane muzičke igračke su potpuni hit!

Plišane muzičke igračke su posebno atraktivne i zanimljive mališanima. Većina njih ima senzor na stomaku, koji kada se pritisne emituje neki zvuke. U našoj ponudi možete naći plišane lutke iz serijala „ Mama voli bebu “. Ne samo da su vam na raspolaganju plišana mama iz tog serijala, kao i plišani tata, već i plišani Maksim, dečak iz pomenutog serijala, koji je posebno zanimljiv mnogim mališanima.

Pored toga što uz takve igračke deca određenog uzrasta imaju priliku da upoznaju različite zvuke, oni uspostavljaju i bolju koordinaciju pokreta, budući da je potrebno prvo pritisnuti lutkin stomačić kako bi ona emitovala određeni zvuk. Sem toga, vrlo često su upravo plišane muzičke igračke za bebe omiljene mnogim mališanima, pa baš i ne vole od njih da se odvajaju.

Muzičke igračke koje sviraju i svetle

Naročito su zanimljive i igračke koje se same kreću. Jedna od njih je i muzička igračka kuca koja hoda na baterije, a koja je dostupna u plavoj i roze boji. Mališani su oduševljeni ovom igračkom, najpre zbog zvukova koje emituje, a koji podsećaju na pravu, živu kucu, a zatim i zbog načina na koji se ona kreće. Naime, ako se dogodi da kuca na baterije naiđe na bilo kakvu prepreku, ona će se vrlo jednostavno okrenuti na drugu stranu i nastaviti da se kreće. Upravo to je nešto što naročito zabavlja mališane u određenom uzrastu. Zato ne bi trebalo da se roditelji začude kada shvate da njihova inteligentna dečica pokušavaju da postave neke preprpeke, jer je za njih posebna zabava okretanje kuce na drugu stranu i menjanje smera njenog kretanja.