Prikaži filtere

DRVENE IGRAČKE


  • Aktivni filteri:
  • ×DRVENE IGRAČKE


-19%
Drvena farma za decu KULA

Drvena farma za decu KULA

2.700,00 RSD
2.190,00 RSD
Drvene kaskade sa klikerima

Drvene kaskade sa klikerima

1.690,00 RSD
Tooky Toy Mini Drvena kuhinja 2u1

Tooky Toy Mini Drvena kuhinja 2u1

4.190,00 RSD
Drvena slagalica MAPA SVETA

Drvena slagalica MAPA SVETA

1.520,00 RSD
Drveni sat uklapalica SUNCE

Drveni sat uklapalica SUNCE

1.490,00 RSD
Edukativni drveni komplet 3u1

Edukativni drveni komplet 3u1

500,00 RSD
Drvena Kolica sa kockama

Drvena Kolica sa kockama

1.390,00 RSD
Drvene kocke za gradnju

Drvene kocke za gradnju

1.080,00 RSD
Drveni Dindolino za bebe

Drveni Dindolino za bebe

290,00 RSD
Komplet drvenih kocki SREĆNI GRAD

Komplet drvenih kocki SREĆNI GRAD

1.390,00 RSD
Drvena igra za decu BALANCE TREE

Drvena igra za decu BALANCE TREE

2.390,00 RSD
-28%
Carotina Drveni vozić LITTLE TRAIN Lisciani

Carotina Drveni vozić LITTLE TRAIN Lisciani

3.060,00 RSD
2.190,00 RSD
Drvena igračka Igra Memorije

Drvena igračka Igra Memorije

890,00 RSD
-21%
Drvena tabla sa brojevima na magnet

Drvena tabla sa brojevima na magnet

960,00 RSD
760,00 RSD
-25%
Edukativna Drvena Hodalica za bebe 7u1

Edukativna Drvena Hodalica za bebe 7u1

10.560,00 RSD
7.890,00 RSD
-31%
VELIKI Drveni Stoni fudbal sa nogarima

VELIKI Drveni Stoni fudbal sa nogarima

7.980,00 RSD
5.490,00 RSD


6 razloga zašto su drvene igračke dobre za decu?

Drvene igračke za decu su odličan izbor za decu. Postoji nešto posebno kada uzmete komad lepo obradjenog i obojenog drveta u ruke . Deca izgleda da razumeju to bolje nego odrasli, obzirom da drvene igračke nikad nisu izašle iz mode. One su se zadržale u svim obrazovnim ustanovama poput škola i vrtića širom sveta.  Drveni program koji imamo u ponudi sadrži igračke vrhunskog kvaliteta, vrlo izdržljive i dugotrajne.

Igračke od drveta se uveliko vraćaju u “modu” jer sve više roditelja melanholično hvata za one dečije igračke sa kojima su oni odrastali i samim tim stvaraju balans izmedju digitalnih spravica i naprava. Ne zaboravimo i ekološki momenat, jer se sve više roditelja opredeljuje za manju upotrebu plastike koje je sve više u vodi i svemu što nas okružuje. 

 

1. Dobre su za životnu sredinu i nisu toksične

Razne drvene igračke su odlična opcija ako razmišljate da smanjite upotrebu plastike i ako vas “grize savest” pri kupovini svakog novog plastičnog proizvoda, što je nažalost u današnje vreme sve je teže izbeći.

Drvo, sa druge strane, je potpuno prirodno i čak i da izgubite ili pak bacite drvenu igračku ona će se nakon nekog vremena potpuno razgraditi u zemlji. Prilikom proizvodnje plastike koristi se mnoštvo hemikalija, a plastika je i sama po sebi hemikalija. Jedna od velikih prednosti drvenih igračaka jeste što su potpuno neškodljive za decu, kućne ljubimce i okolinu.

 

2. Drvene igračke za dečake i devojčice podstiču kreativnost i maštu 

Neumorni napredak tehnologije je omogućio da današnje igračke pište, zvone, pevaju, pričaju priče, imaju ekrane, svetle itd. Ovo stimuliše decu da očekuju od igračke za ih zabavi umesto da sami slišljaju igre i priče. Vrlo često jednostavnost zna da bude ključna i manje je više. 

Drvene igračke nude mir i prostor da deca sama sebi kreativno ispune vreme i da nauče koriste svoju maštu. Znam jednog malca koji je našao granu u dvorištu i pravio se da je to kosačica. Neverovatno je koliko dečija mašta zna da uradi sa najjednostavnijim stvarima. Razvoj mašte i igra uloga je koljučna u razvju kritičkog mišljenja, socijalizacije i rešavanju problema u daljem životu.


3. Igračke za decu od drveta 
su kvalitetne i izdržljive

Igračke napravljene od drveta se mogu prenositi sa generacije na generaciju ako se naravno ne izgube. Zamislite samo da Vi mozete svom detetu dati nešto čime ste se vi igrali? Ili čime su se vaši roditelji igrali? Drvene kocke i slagalice igračke su izdrzljive i samim tim mogu trajati decenijama. “U naše vreme” nije bilo kuće, vrtića i igraonice koja ih nije imala i to su obično pored plišanog mede ili zeke bile prve igračke koje su deca dobijala na poklon. 


4. Igračke za decu napravljene od drveta
 podstiču na socijalizaciju i  druženje

Igranje igrica na kompjuteru, tabletu ili telefonu iako ima svojih prednosti često zna da bude solitrna aktivnost za decu bez nekog stvarnog kontakta sa drugom decom. Kreativne igračke kao i drvene podstiču druženje, osećaj za deljenje stvari i timski rad. Mnoge moderne igračke imaju taj momenat gde “rade sve za dete” sa druge strane jednostavnost koju nudi drvo daje detetu prostor gde može da se razvija i da gradi.


5. Bezbedne igračke za bebe i decu od drveta su najbolji izbor

Nažalost, dešava se da plastične igračke koje su napravljene od jeftinih materijala mogu da se polome, pocepaju, puknu i time stvaraju rizik da se dete njima povredi, posebno kada su u uzrastu gde istražuju svet pa samim tim sve stavljaju u usta. Drvo je u poredjenju sa plastikom tvrdje i samim tim manje sklono pucanju i lomljenju što čini ove igračke bezbednijom opcijom za decu. 

Takođe, posebno napravljene igračke od drveta za bebe imaju veće delove i dizajnirane su tako da otklone rizik od povređivanja i gutanja delova. Ne samo da je drvo bezbednija opcija od plastičnih igrački, drvo je material koje nudi benefite za sveopšte zdravlje i razvoj vašeg deteta. Igračke drvene za razliku od plastičnih ne izazivaju alergije i reakcije.

6. Edukativne drvene igračke su u fokusu pedagodije

Davne 1976. godine psiholog Dr. Lawrence Mestyanek primetio je nedostatak edukativnih igračaka za decu i novorodjenčad koja pate od poremećaja pri učenju. Rešio je da promeni ovo dizajnirajući seriju edukativne drvene igračke u svojoj garaži .
Od tada imamo bolje razumevanje kako upotreba igračaka od drveta i prirodnih materijala u svrhu edukacije utiče na mozak deteta. Neke od klasičnih igračaka za decu uključuju drvene puzzle, drvene blokove i setove za konstrukciju koji mogu pomoći deci pri razvijanju motorike, pismenosti i pri razvijanju sposobnosti rešavanja problema.