Prikaži filtere

Barbike


  • Aktivni filteri:
  • ×Barbike


-25%
Ormar za barbike + Dve lutke

Ormar za barbike + Dve lutke

3.720,00 RSD
2.780,00 RSD
Defa Lutka Ken

Defa Lutka Ken "Kevin"

890,00 RSD
-24%
Lutka za šminkanje - Torzo i glava za šminkanje

Lutka za šminkanje - Torzo i glava za šminkanje

2.220,00 RSD
1.690,00 RSD


Barbike lutke su možda i omiljena igračka svih devojčica, bez obzira na uzrast. Ubrzo nakon što je i nastala ona je postala popularna, i definitivno jedna je od omiljenih igrački svih generacija. Njeno veličanstvo Barbika današnjim klincima donosi brojne lepe trenutke, srećno i zadovoljno detinjstvo koje će dugo pamtiti. Barbie lutke danas imaju sve, svoju garderobu, šminku, razne situacije u kojima se mogu naći zahvaljujući kompletima koji dolaze uz njih – tako da je igra nikada nije bila lepša, jednostavnija i zabavnija.

Barbike za devojčice

Devojčice od malena vole lutke za razliku od dečaka koje privlače crtani junaci, super heroji i razna prevozna sredstva, alati i mašine.

Barbi lutke će klincezama biti najbolje prijateljice, trenutak kada sa njima mogu da podele svoja osećanja, prve simpatije, interesovanja. Vaše je samo da, kao roditelj, učestvujete u igri sa njima i sigurni smo da ćete na pravi način reagovati kada je potrebno, ali i da utičete na pravilan razvoj vaše dece.

Odeća za barbike koja se može naći na našem tržištu pokazaće vam u kom smeru se razvija vaše dete, šta je ono što bi volelo da bude kada poraste, ali i koja su mu interesovanja. Sve to ćete primetiti kroz naizgled bezazlenu dečiju igru, kada se barbika presvlači ili ulazi u svet mašte vaše devojčice.

Barbie lutke – kako su nastale?

Priča o nastanku prve barbie lutke nas vodi u dom kreatorke Rut Handler koja je gledala svoju ćerku Barbaru kako se igra sa papirnatim lutkama. Dok je posmatrala, uvidela je da njena devojčica stalno svojim lutkicama daje uloge odraslih, a s obzirom na to da je u to vreme postojala samo beba lutka kao igračka – naišla je genijalna ideja.

S obzirom na to da, u to vreme, nije postojala ni jedna „odrasla lutka“ Rut je dala predlog svom mužu ideju da naprave odrasle lutke. Iako je bio nezadovoljan njenom ideju – do realizacije morala je da sačeka put kroz Evropu davne 1956. godine. U to vreme dizajnerka je naišla na nemačku igračku, takođe lutku, Bild Lili – a upravo je ona prikazivala odrasle (sve ono što je Rut imala na umu kada je stvarala u glavi svoju barbiku).

Sa putovanja se vratila sa tri takve lutke, jednu je poklonila ćerki, a ostale dve odnela u firmu koju je osnovao njen muž – Mattel. Uvidevši kako je ova nemačka lutka, iako prvobitno bila namenjena odraslima, postala popularna među decom – njen muž je okrenuo ploču i dao punu podršku svojoj ženi.

Ubrzo je postala prava pometnja sa barbikama širom sveta, a statistika danas pokazuje da se u svetu svake sekunde prodaju bar dve barbie lutke, koja ima čak pet sestara – Skiper, Tuti, Stejsi, Keli i Krisi, dok je njen momak Ken – mlađi dve godine nastao davne 1961. godine.

Zašto devojčice toliko vole barbi lutke?

Psiholozi kažu da ovo nije slučajno, jednostavno deca vole da uplove u svet odraslih bar na trenutak. Pokušavaju da oponašaju njihovo ponašanja, preuzimaju manire, govor, gestikulaciju. Devojčicama barbike predstavljaju zonu komfora, mogućnost da pričaju o nekim temama koje ih tište sa nekim ko ih neće osuđivati. Barbi njima predstavlja mogućnost da se igraju u svakom trenutku jer nema poslovnog sastanka, nema posebnih „tema za odrasle“ ili spremanja ručka.

Lutke za devojčice ne mogu da se zamisle ukoliko u njihovoj kolekciji ne postoji neka barbika, a odeća i obuća se podrazumeva da postoji u svakoj sobi devojčice pa čak i u ormaru.

Barbike sa dodacima

Svojevremeno je bila najprodavanija barbika ona koja je imala plavu kosu dugu do poda, ali u ovom trenutku barbika sa raznim dodacima uglavnom vode primarnu poziciju.

Barbika dadilja sa bebom i kolicima ili Barbika sa konjem neki su od dodataka tako da igra bude još zanimljivija, a svet mašti beskonačan. Svi ovi dodaci mogu umnogome da okupiraju pažnju svakoj devojčici, a zahvaljujući njima vaša klinceza će u svakom trenutku biti na nekom drugom mestu. Ista je situacija kao sa knjigama koje nas vode na putovanje kroz čitav svet, tako je i sa lutkama za devojčicu.

Barbi i Ken – savršen spoj

Barbika i Ken su definitivno najprodavanije lutke širom sveta, a Ken je (verovali ili ne) mlađi od Barby tri godine. Porodica Hendler je obe svoje lutke nazvala po svojoj deci – Barbara i Kent, koji su vremenom izjavili kako i nisu bili baš oduševljeni što su imali svoje „dvojnike“.

Barbika sa Kenom su savršeni spoj, pokazuje i raskid koji su imali 2004. godine, ali je za to vreme ona postala još snažnija, lepša i sa mnogim dodacima tako da su opet u istom pobedničkom timu, timu igračaka od 2011. godine.

Original Barbike cena

Verovali ili ne, ali prva Barbie lutka se prodala za svega tri dolara, što je kada pogledamo trenutnu situaciju ekvivalentno sa stotinak, ali ona je od samog početka osvojila srca mnogih devojčica širom sveta.

Danas se lutke barbike mogu pronaći i na sniženoj ceni, tako da je potrebno redovno pratiti sve stranice – sve izloge i čim uočite natpis „barbie lutke akcije“ kupite odmah ukoliko imate u svom okruženju makar jednu devojčicu  - jer ćete je obradovati i učiniti srećnom u istom tom trenutku. Takođe, ne morate kupovati originalne Barbie lutkice, imaju i mnoge druge koje su jeftinije, a takođe imaju mnogo dodataka i setova. Defa Lucy ili Anlily su sjajne lutke za devojčicu koje možete pogledati na našem sajtu.

Barbie lutke modeli i setovi

Kritičara je uvek bilo, tako da su u jednom periodu kritikovali i izgled barbie lutke, ali kompanija „Matel“ koja proizvodi ove lutke za devojčice konstantno je menjala i uvodila novine u svoj osnovni proizvod.

Kako bi kompanija udovoljila kritičarima uvela je nove modele popularne Barbike, ali je (na osnovu istraživanja) definitivno uspela i da odvoji dete od svojih smart telefona i tablet računara.

Vitko telo i poznate proporcije i dalje se mogu naći na tržištu Barbie igračaka, ali postoji i barbika nižeg rasta, ona koja ima naglašene obline takođe. Prema rečima čelnika kompanije na ovaj korak su se odlučili jer će one podsećati izgledom na „obične“ žene, tako da ono „savršenstvo“ koje navodno podržava samo barbika pada u vodu.

Barbike se danas mogu pronaći i u različitim nijansama boje kože, čak 22 boje očiju, ali i sa 24 različitih frizura pa i u ravnim cipelama.

Lutke barbike za devojčice – Kada niste sigurni šta da poklonite

Definitivno ovo je jedan od univerzalnih poklona za sve devojčice, bez obzira na uzrast, različita interesovanja, omiljenu boju, pesmu...Nema devojčice koja ne voli barbi lutke, jer sa njima mogu da uplove u svoj svet mašte, mogu da budu na drugom kraju sveta, ali i da imaju najboljeg prijatelja i omiljenu igračku.