Dušeci za plažu i čamci


Dušeci za plažu i čamci za vodu

Priprema za odlazak na letnji odmor bi trebao da bude temeljno isplanirana. Ako vam to zvuči čudno i možda preterano, a deca su vam porasla, onda se prisetite kako je izgledao vaš prvi odlazak na more. Nisu tu bile samo one uobičajene potrepštine, poput lekova protiv temperature, mučnine i ostalih dečijih boljki, koje se ne tako retko javljaju na moru, već i dušeci za plažu i čamci, šlaufi i mišići za kupanje, pa onda kantice i lopatice za pesak, ali i mnogi drugi rekviziti za plažu, koji su bili potrebni vašim mališanima da upotpune odmor.

Sasvim sigurno je bilo i vrlo neprijatnih situacija ako ste, možda zaboravili da kupite kod kuće nešto od toga, pa ste onda jurili kao bez duše po letovalištu, jer su vam bili potrebni dušeci na naduvavanje za plažu ili plastični čamci za more ili bilo šta drugo, a što su vaši mališani baš u tom trenutku želeli.

Upravo zato što takve situacije izazivaju nelagodu i utiču na celokupan odmor, hteli mi to da priznamo ili ne, mnogi roditelji se trude da sve ponesu od kuće. Na svu sreću, njih ima sasvim dovoljno na tržištu i mnogi sajtovi imaju speciajlizovane kategorije za letnji program.

Kako se pripremiti za odmor sa detetom?

Na prvom mestu morate imati na umu da je najbitnije da obezbedite sve što je moguće, kako biste olakšali i vašim mališanima i sebi odmor tokom leta.

Možda i nećete toliko o tome razmišljati, ali kada stignete na destinaciju, biće vam jasno da je mnogo bolje da ste već kod kuće kupili dušek sa šljokicama za vodu za vašu princezu ili dušek sa nekim crtanim junakom, koji će oduševiti vaše male momke.

A sve to isto se odnosi i na mišiće za vodu, ali i na sve ostale rekvizite, koje bi deca mogla da koriste tokom letnjeg odmora. Posebno na njihove omiljene igračke. Vrlo često, deca u ranijem uzrastu naprave pravi haos, ako njihovi roditelji kojim slučajem zaborave da ponesu njihovu omiljenu igračku. Zato i jeste dobro pakovanje za odlazak na letovanje ili odmor uopšte, početi na vreme. Naročito u ranijem detetovom uzrastu.

Izuzev toga, podrazumeva se da bi trebalo da ih opskrbite svim grickalicama, koje vole, ali i generalno igračkama koje koriste kod kuće. Tako im odmor neće naročito teško pasti, a ni vama. Razni dušeci za vodu vam mogu ulepšati i olakšati dane na plaži.

Da li su dušeci za vodu bezbedni?

Isključivo od uzrasta deteta zavisi da li mu treba dozvoliti da koristi dušek za more ili ne. Pa čak i ako je dete već poraslo, uvek se preporučuje da takav jedan dušek koristi isključivo ako je pored njega starija osoba.

Proizvođači uvek preporučuju nadzor odrasle osobe kada su u pitanju rekviziti za vodu bez obzira da li ste na plaži ili u bazenu.

Dušeci za vodu za odrasle - Uživanje

Naravno da se sve to isto odnosi i na odrasle ljude, ali su dušeci za plažu u principu poželjni za korišćenje, ako se koriste onako kako je predviđeno. A to znači da bi trebalo svakako koristiti ruke dok boravite na dušeku, kako vas morske struje ne bi odvela tamo, gde ne želite da budete. Nije preporučljivo ni da zaspite ili zadremate dok ste na dušeku, kao što to neki ljudi rade.

U slučaju da smatrate da vaše dete ne bi trebalo da koristi čak i manje dušeke, onda su vam na raspolaganju dušeci za plažu. U principu se radi o gotovo istovetnim proizvodima, ali su vam deca u tom slučaju na oku i ne postoji bojazan da eventualno mogu da se povrede, a istovremeno neće sedeti na pesku dok se igraju.

Mnogi roditelji i ne uvode malu decu u vodu već ima napune dečiji bazen na plaži, u hladovini kako bi i najmanji Zvrkovi uživali u letnjim danima.

Da li su bolji šlaufi, mišići ili dušeci za more?

Mnogi roditelji sa pravom razmišljaju o tome da li je bolje da svojim mališanima kupe mišiće, kako bi naučili da plivaju ili je možda bolje da to budu šlaufi za decu. Ređe se odlučuju za korišćenje čamaca, mada bi sasvim sigurno trebalo.

Naime, kada su u pitanju dečiji gumeni čamci za vodu, bitno je da dete koje boravi u njima uvek bude pod nadzorom.

Obično roditelji praktikuju da bebama omoguće da uživaju u takvim čamčićima na plaži. Tada im donose morsku vodu, tako da im pružaju priliku da zaista uživaju, a bez bojazni da im se nešto loše može desiti. Svakako da je bezbednost dece na prvom mestu, pa o tome naravno najpre treba voditi računa prilikom izbora ne samo dušeka, nego i čamaca za plažu.

Dušeci za vodu u obliku flamingosa ili nekih drugih oblika

Na tržištu su poslednjih godina jako popularni dušeci za vodu u raznim oblicima. Dušek u obliku flamingosa, labuda ili jednoroga je nezaobilazan rekvizit za plažu. Ima ih u nekoliko veličina, a što veći – to bolji! Devojčice svih uzrasta su prosto lude za ovim dušecima koji donose mnogo zabave i uživanja.

Dušek za plažu Intex može služiti za uživanje na vodi ili pesku. Možete ga i staviti na ležaljku i tako upotpuniti doživljaj. Ne zaboravite da je pumpa za dušeke obavezan dodatak!