Prikaži filtere

KOCKE I UKLAPALICE


  • Aktivni filteri:
  • ×KOCKE I UKLAPALICE


Konstruktori u tegli CVETOVI

Konstruktori u tegli CVETOVI

770,00 RSD
-32%
Tooky Toy Drvena kolica sa kockama

Tooky Toy Drvena kolica sa kockama

7.320,00 RSD
4.990,00 RSD
-19%
Tooky Toy drvene kocke GRAD

Tooky Toy drvene kocke GRAD

3.000,00 RSD
2.420,00 RSD
-10%
Tooky Toy Drvene Tetris kocke

Tooky Toy Drvene Tetris kocke

1.800,00 RSD
1.620,00 RSD
-17%
MAGZY Mekane konstruktor kocke 42pcs

MAGZY Mekane konstruktor kocke 42pcs

2.772,00 RSD
2.290,00 RSD
-15%
MAGZY Mekane konstruktor kocke 151pcs

MAGZY Mekane konstruktor kocke 151pcs

2.940,00 RSD
2.490,00 RSD
Drvena Kolica sa kockama

Drvena Kolica sa kockama

1.390,00 RSD
-26%
Sto sa kockama za decu KASKADE

Sto sa kockama za decu KASKADE

2.700,00 RSD
1.990,00 RSD
Konstruktori za decu DUGMIĆI

Konstruktori za decu DUGMIĆI

980,00 RSD
Drveni Vozić za decu sa kockama

Drveni Vozić za decu sa kockama

1.090,00 RSD
Plastične Domino kocke za decu

Plastične Domino kocke za decu

520,00 RSD
KOCKALINE Kocke za decu 38pcs

KOCKALINE Kocke za decu 38pcs

990,00 RSD
Igračka za bebe POGODI OBLIK

Igračka za bebe POGODI OBLIK

990,00 RSD
-30%
Edukativna kocka za bebe Sorter oblika

Edukativna kocka za bebe Sorter oblika

840,00 RSD
590,00 RSD


Kocke su omiljena igračka mnogih roditelja

Svi roditelji su saglasni u jednom – kockice i uklapalice su najbolje edukativne igračke svih vremena. To pokazuju mnogobrojna istraživanja roditelja prilikom odgovora na pitanje: “Koja igračka je najbolja za dete?”. Kocke mogu da okupiraju pažnju deteta na dugo vremena, naročito kada porastu pa se “zaljube” u COGO setove.

Kocke jednostavno vole svi: bebe, dečaci i devojčice, osnovci pa i tinejdžeri. Bebe uz pomoć njih vežabaju motoriku, uklapanje predmeta. Deca grade kule i robote, dok osnovci već prave čitave svetove sa likovima i pričom. Sve moguće kockice su sjajan način za razvijanje mašte i konstruktorskih sposobnosti.

Kocke su jednom rečju savršene, a da pritom ne govorimo o kolaču ledene kocke već o jedinstvenoj igri za decu svih starosnih kategorija koja pre svega utiče na pravilan razvoj svakog deteta. Male i velike kocke za decu podstiču kreativnost, logičko razmišljanje, shvatanje odnosa predmeta, vežbaju motoriku ruku i vezu oko-ruka. Kocke sa slovima za decu ili one sa brojevima pomažu detetu da ih lakše nauči i bude pripremljeno za vrtić i školu.

Uklapalice i slagalice su takođe vrsta kocki za decu, ali nisu u obliku kocaka i pravougaonika, već u raznim međusobno sklopivim oblicima, štapićima, diskovima, i sl. Mogu biti napravljene od raznih materijala, a najčešće su drvene i plastične. Kao i u pradhodonom slučaju, podstiču kreativnost i ramišljanje, a mali delovi naročito vežbaju finu motoriku dečijih ruku.

Ko kaže da edukativne igračke moraju da budu dosadne?! Nabavite neku Vašem malom Zvrku i igraće se satima!

 

Zbog čega su dečije kocke i uklapalice bitne za decu?

S obzirom na to da je mogućnost uklapanja delova svakog seta kockica beskonačna, na ovaj način uticaćete na razvoj mašte kod deteta, ali i učenje boja, brojeva, oblika….Vaši mališani će uz korišćenje kockica dobro ovladati prostorom i svojim motoričkim sposobnostima.

Naučna istraživanja pokazuju da deca koja se tokom svog odrastanja igraju kockama imaju izraženije vizuelno – prostorne veštine, a prilikom rešavanja problema prilaze raznovrsnijem i kreativnijem pristupu od svojih vršnjaka koji nisu koristili kockice.

Jedan eksperiment je pokazao da kod dece koja su se igrala sklapanjem kockica i uklapalica, kasnije su u školi pokazali bolje rezultate iz matemetike kao i brže savladavanje gradiva.

 

Podstaknite učenje kod dece uz pomoć kockica

Već od najranijih meseci života, bebu je potrebno upoznavati sa stvarima i oblicima iz njenog okruženja. Upravo zbog toga najprimerenije igračke za njhov uzrast su kocke za bebe i razne uklapalice koje mogu imaju zadatak da se pogodi oblik ili jednostavno one koje su sa edukativnim slikama.

Kockice će i kasnije tokom samog razvoja uticati na većinu segmenata pravilnog razvoja deteta, time što će veštine razvijene kroz sklapanje kockica razviti memoriju, koncentraciju, bolje pamćenje, uočavanje, strategiju i rešavanje problema.

 

Kocke za bebe od 6 do 18 meseci

Iako Vaša beba u tom periodu još uvek ne može da shvati uklapanje, njoj igranje sa kockicama ne predstavlja problem. Bebe vole da drže kocke, zagledaju ih, glođu i premeštaju iz ruke u ruku. U ovom slučaju vodite računa da one budu što je moguće veće, ali i sa raznovrsnim bojama i bezbednog mateirjala po njih.

Igrajte se sa njom i slažite kocke dok Vas posmatra, kako bi shvatila šta radite. Nije bitno što će beba veoma brzo i srušiti sve što vi budete sagradili, uskoro ćete moći da zamenite uloge.

 

Kocke za decu od 18 meseci do 3 godne

Ovo je period kada bebi kockice i uklapalice možete zameniti onim drvenim ili plastičnim za veću decu. Takođe, u ovom uzrastu možete sa svojim detetom imati interaktivne igrice u kojima ga motivišite da napravi neki oblik, pokažete kako vi radite pa neka ponovi sve to. Budite konkretni za zadacima, jednostavno kažite da napravi kuću, robota, drvo. Na ovaj način podstičete maštu i budite interesovanje Vašem detetu za druge stvari i nova saznanja.

 

Kocke za decu od 4 do 7 godina

Kao što ste i sami primetili deca u ovom takozvanom predškolskom uzrastu će se igrati kako malim tako i veoma sitnim kockicama, pokušavajući da naprave određene likove, prevozna sredstva…Prilikom sklapanja ovakvih kockica videćete da li je Vaše dete strpljivo i uporno jer će jedino na ovaj način uspeti da okonča samo slaganje.

Sklapanje kockica u ovom periodu detetovog života uticće na to da nadalje uvek traži više rešenja, ali i da uči matematičke i logičke operacije. Jedan predlog za Vas kako se možete igrati kockicama jeste da svom detetu date zadatak da od najduže kockice napravi komad iste dužine koristeći dve , tri ili više manjih.

 

Lego kockice – za malo starije

S obzirom na to da će od osme godine života, Vaše dete pokazati nedovoljnu zainteresovanost za drvene ili plastične kockice – preporuka je da ih zamenite lego kockicama. Na ovaj način imaće mogućnost da formiraju mnogo komplikovanije objekte, čak i transformacije crtanih junaka. Nikako im ne uskraćujte ovaj način igranja već im, naprotiv, dozvolite da se njima igraju dokle god im one pričinjavaju zadovoljstvo.

Međutim, LEGO kockice su skupe i mnogi roditelji traže zamenu za lego koja će biti podjednako dobra i zanimljiva, a ujedno jeftinija. COGO kocke su savršena zamena za skup LEGO, dok ne zaostaju sa kvalitetom. COGO setovi su zanimljivi, imaju puno delova i figurice i što je najbitnije – uklapaju se sa LEGO kockama koje već imate!

 

Kockice i uklapalice razvijaju motoriku kod dece

S obzirom na to da one mogu biti raznovrsne kako po boji tako i po veličini i dimenzijama dete će već u prvim mesecima pokušati da dohvati kockicu koja je postavljena ispred njega  - što je dodatni stimulus razvoja motoričkih sposobnosti. A već posle 18 meseci života će dete pokušati i da nešto samo napravi.

 

Razvoj intelektualnih sposobnosti i kreativnosti pomoću kockica

Osećaj za prostor dete će postepeno steći, a na osnovu igranja sa kockicama nesumnjivo je da će razumeti na koji način može da grupiše kockice, da uklapa jednu u drugu, da ih slaže i ređa. Kasnije se upravo uz pomoć kocaka podstiče i razumevanje brojeva, pa i slova i prostornih odnosa.

Ukoliko detetu ponudite gotovu igračku kao što je lutka ili neki crtani junak, ono će dobiti “gotov proizvod”. Međutim, postoji mogućnost da ono svoju omiljenu lutku i napravi uz pomoć kockica te će na taj način razvijati svoju kreativnost.

Sjajna stvar u vezi kocki je da one mogu postati šta god detetu treba!

 

Za neuspeh prilikom sklapanja kockica obavezno ohrabrite svoje dete

Uglavnom je sitaucija da kada dete sklapa kockice i dođe do rušenja roditelj izgovor: “Ukoliko ne znaš lepo da se igraš, onda spakuj to i kraj – nemoj više da se igraš”. To je naravno pogrešan pristup kao i onaj u kojem roditelji pritrčavaju u istom trenutku  i pokušavaju da naprave isti objekat ili da pomognu detetu.

Oba ova postupka su naravno pogrešna, u suštini nikome nije u tom trenuku teže nego Vašem detetu s obzirom na to da se nakon rušenja onoga što pravi oseća besno, ljuto ali i razočarano.

Bitno je u ovakvoj situaciji da svoje dete pustite, ohrabrite da nastavi eksperimentisanje sa svojim kockicama. Svi mi učimo iz neuspeha – može i ono. Neophodno je da dete samo sklapa predmete i ojača samostalnost, pre nego da se oslanja na druge.

 

Top 10 igračaka za decu – Kocke!

Kako za stariju decu tako i za mlađe, kocke za decu predstavljaju nepresušan izvor zabave, otkrivanja novih saznanja i mogućnosti.

Ukoliko se odlučite da od malena sa svojim detetom koristite kockice i uklapalice budite sigurni da ćete razviti mnoge pozitivne osobine koje mu mogu pomoći ne samo u školi nego i kroz život.

Budite naravno i svesni da ćete kockice nalaziti bukvalno na svakom koraku u Vašem domu, ali to ne treba da se brinete s obzirom na to da ćete mnoge pozitivne osobine prepoznati kod svog deteta.