Prikaži filtere

Podloge za igru


  • Aktivni filteri:
  • ×Podloge za igru


-7%
Bebi Igraonica sa zvečkama TEDDY

Bebi Igraonica sa zvečkama TEDDY

3.360,00 RSD
3.130,00 RSD
Muzički tepih za decu MINI PIANO

Muzički tepih za decu MINI PIANO

1.590,00 RSD


Podloge za igru vole i bebe i mame!

Ukoliko imate tu sreću da u vašem stanu ili kući postoji odvojena soba za vašu bebu, nema nikakve sumnje da ste se potrudili da je dekorišete na najbolji mogući način. Obično se roditelji odluče za zidove mirnijih tonova, koji su prilagođeni polu bebe. Pa tako male princeze imaju prilike da uživaju u sobi, čiji su zidovi obojeni tonovima roze boje, dok su za male junake rezervisani tonovi plave boje.

U sobama za bebe, osim kreveca, nađu se i stolovi za presvlačenje, komode i ormani, odnosno police. Naravno, sve to pod pretpostavkom da je u određenom prostoru moguće izdvojiti prostoriju baš za najmlađeg člana.

No, bilo kako bilo, čak i kada to nije moguće, prostor u kome boravi novorođenče se uvek sa puno pažnje i ljubavi uređuje. Koliko god to situacija dozvoljava, naravno.

A onda te iste bebe porastu, pa roditelji počinju da razmišljaju da li je bolje da koriste jednostavnije podloge za bebe za pod ili da se ipak odluče za neke podloge za igru. Za one koji su u nešto boljoj finansijskoj situaciji u datom momentu, na „ repertoaru “ se neretko nađu i nešto atraktivnije muzičke podloge za igru za bebe.

Omogućite bebama da uživaju u igri

Šta je najvažnije za svaku bebu? Da bude okupana, namirena, što bi rekli naši stari, odnosno sita, ali i da može da uživa u bezbednoj igri.

Sasvim je sigurno da igračke za bebe nisu nikakav problem, jer je izbor zaista i više nego dovoljan. Roditelji imaju mogućnost u našoj ponudi da izaberu najrazličitije tipove igračaka i zanimacija za njihove mališane. Mogu to biti i plišane igračke za bebe, ali i muzičke, edukativne i interaktivne igračke. Ideja ne manjka, u to nema nikakve sumnje.

Ali se postavlja pitanje kako omogućiti detetu u najranijem uzrastu ne samo da uživa u omiljenim igračkama, nego i da dok to čini bude potpuno bezbedno.

Upravo zato su podloge za bebe za igru, slobodno možemo reći fenomenalan proizvod. Ne samo da će mališani biti bezbedni, nego sa takvih podloga mogu svašta zanimljivo i da nauče.

Podloge za bebe i muzički tepisi - Ključ je u odličnom dizajnu

Sada se već verovatno pitate kako je moguće da podloge za bebe za pod mogu da služe za igru i učenje?

A odgovor se sam nameće, ako znate da postoje i podloge za igru puzzle i prostirka za crtanje vodenom olovkom CAROTINA „Doodle kit“ i muzički tepisi za bebe i još mnogo sličnih proizvoda.

Dakle, ne samo da će vaši mališani da posvete vreme upoznavanju nove igračke, što podloga svakako jeste, nego će moći i da nauče nešto novo. Neke od podloga sadrže, na primer crteže različitih životinja ili crtanih junaka. Kada se beba upozna sa njima, odnosno kada joj roditelji budu izgovarali šta je koji nacrtani predmet i kako se on naziva, vremenom će ta znanja usvojiti. Zatim, ako je roditelji upitaju gde se nalazi ta i ta životinja, recimo, možete biti sasvim uvereni da će nepogrešivo pokazati baš na sliku te životinje. Jednostavno, tako ste ga vi kao roditelj naučili i bićete u najmanju ruku ponosni na svog mališana. Muzički tepisi su jako zanimljivi jer imaju ugrađene tastere pa kada ih beba pritisne oni ispuštaju razne zvukove.

Još je bolje ako vaše dete već ima nekog omiljenog crtanog junaka, pa ga počastite nekom podlogom za igru, na kojoj je taj junak prikazan. Dete će vremenom uživati u svojoj sobi ili u prostoru za igru, prosto zato što je tu i njegov omiljeni junak.

Koje su prednosti korišćenja podloga za igru?

Naravno da svi znamo da su se ranije deca igrala na tepisima u sobama i da niko nije ni razmišljao o tome da li će biti bolja podloga za bebe sa vodom ili podloge za igru puzzle ili dvostrane podloge za igru. Ali znamo da današnji mališani ipak rastu u drugačijim uslovima nego njihovi roditelji ili deke i bake.

Nema sumnje da takve podloge imaju značajne prednosti u odnosu na, recimo obične tepihe. Mada se mora priznati da se u prodaji mogu naći vrlo interesantni tanji tepisi za dečake, na kojima je nacrtana trkačka staza. Ali takav tepih, ma koliko bio tanak da je, ne može da bude opran u mašini. A podloge za igru za bebe mogu.

Dakle najznačajnija prednost korišćenja takvih podloga jeste upravo mogućnost redovne dezinfekcije. U zavisnosti od toga za koju se tačno podlogu roditelji odluče, zavisiće i način na koji bi je trebalo redovno čistiti i dezinfikovati. Svakako da je čišćenje znatno olakšano baš zbog materijala od kojih su prostirke za bebe za pod izrađene.

Gimnastike za bebe su bezbedne i zabavne

Sledeće što se u večini slučajeva navodi kao značajna prednost jeste bezbednost mališana. Upravo zbog materijala, koji su pažljivo birani, podloge omogućuju mališanima već od najranijeg uzrasta da uživaju u igri, a njihovim roditeljima da ne brinu čak i ako dete na takvoj jednoj podlozi padne. I da se udari, to u većini slučajeva uopšte nije strašno, jer su tu namenske podloge za igru za bebe i decu.

Edukacija je takođe važna. Zato se i sa puno pažnje osmišljava dizajn podloga, jer njihov cilj nije samo bezbednost mališana, već i mogućnost da nešto novo nauče dok se na takvim prostirkama igraju.

Možda je najbolji primer „ Fisher Price “ gimnastika za bebe („ Butterfly dreams “). Dete do jedne godine može i te kako uživati u benefitima korišćenja ovakve podloge. Ne samo da je ova prostirka za igru tako dizajnirana da omogućuje bebi potpuno bezbedno uživanje u igri, nego podrazumeva i dodatnu igračku, koja emituje zvukove, namenjene kraćem i dužem igranju. Luk koji se nalazi iznad ove namenske prostirke je odličan za decu u ranom uzrastu, jer im omogućuje da razvijaju svoje motoričke sposobnosti, budući da se mališani trude da dohvate specijalno dizajnirane igračke za bebe koje se na tom luku nalaze.