Prikaži filtere

Alat za decu


  • Aktivni filteri:
  • ×Alat za decu


Alat set kofer TOOL SET

Alat set kofer TOOL SET

1.800,00 RSD
-19%
Alat set kofer za decu PILSAN

Alat set kofer za decu PILSAN

2.340,00 RSD
1.900,00 RSD
-36%
Alat set za decu KOFER KUĆICA

Alat set za decu KOFER KUĆICA

1.380,00 RSD
880,00 RSD
-36%
Električna bušilica za decu TOOL

Električna bušilica za decu TOOL

1.380,00 RSD
880,00 RSD
-8%
Alat Sto za decu sa alatom

Alat Sto za decu sa alatom

3.660,00 RSD
3.370,00 RSD
-25%
Bušilica sa dodacima POLESIE

Bušilica sa dodacima POLESIE

960,00 RSD
720,00 RSD
-32%
Motorna testera za decu POLESIE

Motorna testera za decu POLESIE

960,00 RSD
650,00 RSD
Veliki Alat set sa šlemom TOOLBOX

Veliki Alat set sa šlemom TOOLBOX

1.330,00 RSD
AKU Bušilica sa zvukom i svetlom

AKU Bušilica sa zvukom i svetlom

1.290,00 RSD


Alati za decu

Zahvaljujući igračkama iz ove kategorije utičete na to da vaše dete bude posvećeno određenoj radnji, da vežba svoju koncentraciju, ali i da se u istom trenutku zabavi.

Ukoliko govorimo o kreativnosti kod dece ne možemo direktno reći da li je neko dete kreativno ili ne, ali svakako nam razne naučne studije pokazuju da se kreativnost razvije najbolje uz pomoć igračaka.

Igračke kao što su alat za decu i dečije radionice mogu vama, kao roditelju, u velikoj meri dati odgovor na pitanje da li vaš mališan ima dobro razvijenu kreativnost i maštu koja je bitna za njegov pravilan rast i razvoj.

Najbolje igračke za dečake

Ukoliko pitate vaše dečake kako najbolje provode svoje slobodno vreme, sigurni smo da će odgovor biti u igri. Međutim, upravo kod naših mališana vreme ne može biti “izgubljeno” jer uz igru sa raznim alatima za decu oni mogu da kraće provode vreme u dosadi ili gledanju u televizijski program.

Najbolje igračke za dečake su one koje motivišu njih da sami osmisle ideje kojima će ispuniti svoje slobodno vreme, da osmisle novu igru, naprave ili preoblikuju svoj kutak za igru…

Alat set u kutiji za dečake, drvena radionica za decu ili kamion kofer sa alatom samo je deo igračaka koje su dostupne na našem tržištu i prema oceni roditelja, ali i dece spadaju u najbolje igračke za klince.

Igračke koje utiču na razvoj deteta

Najlepše i najopuštenije vreme svakog od nas jeste ono koje je provedeno u igri. Upravo je ova aktivnost zaslužna za nova saznanja jer upravo sa njom deca istražuju, pokazuju osećanja, grade svoj karakter i prijateljstva.

Iako je u detinjstvu svakom detetu najbitnija igra, bitno je koje igračke svom mališanu kupujemo kao roditelji jer će mnoge od njih uticati prilikom razvijanja i odrastanja njegovog.
Svakodnevna potreba dece jeste igra, a savremena nauka svrstava ovu aktivnost kao glavne potrebe prilikom pravilnog razvoja, odmora, relaksacije jer će vreme provedeno u igri imati nezamisliv značaj u njegovom celokupnom razviju.

Najveća razlika i prednost igre sa alatima za decu jeste ta što je ovde dozvoljeno izražavanje duha, mašte, razmišljanja – a upravo to je cilj svake igračke ponaosob.

Kako izabrati pravi alat igračku za decu?

Razumljivo je da ćete uz odrastanje vašeg mališana, upoznati njegovu narav, upoznati njegova interesovanja i na osnovu toga izabrati igračku koja mu je pre svega najinteresantnija. Igračku koja neće biti zamenjena novom već nakon par dana aktivne igre.

Nakon prve smernice, takozvane faze razvoja vašeg deteta proverite interese vašeg deteta, ali se konsultujete i sa stručnjacima koja je igračka odnosno alat za decu preporučljiv u tom starosnom dobu.

S obzirom na to da na našem tržištu postoji veliki broj uvoznih igračaka, jako je bitno da obratite pažnju na materijale od kojih je alat za decu sačinjen. Izbegavajte igračke koje nisu prošle kontrolu bezbednosti materijala, s obzirom na to da su nove tehnologije donele i mnoštvo jeftinih materijala koji mogu biti opasni po decu.

Prednost alata u odnosu na druge igračke

Osećaj zadovoljstva koji vaše dete oseća tokom i posle igre sa alatima uvidećete već nakon prve igre, a ovo će svakako biti aktivnost vašem detetu koja će predstavljati u isto vreme i zadovoljstvo i rad.

Prilikom igranja sa dečijim alatima vaši mališani će učiti svoje razne aspekte odrastanja, a ono što je primetno nakon igre jesu emocionalna stabilnost, kreativnost, izraženije senzomotorne i kongnitivne funkcije (kao što su opažanje, pamćenje, inteligencija…).

Zahvaljujući igricama koje mogu nastavi u njihovoj glavi, vaši mališani će razvijenu maštu koristiti i za svoj fizički, ali i govorni razvoj, a sve što je potrebno da vi uradite jeste da svoj dete bodrite.

Izaberite igru na osnovu uzrasta

Ukoliko budete konsultovali stručnjake koju igračku je najbolje izabrati na osnovu uzrasta vašeg deteta, nema razloga da svoje dete sputavate prilikom igre i razvijanja mašte.

S obzirom na određeno starosno doba deteta kroz igračku će biti određena i sama aktivnost, ali i veštine koje ono razvija, a nakon svake igre idealno bi bilo kada bise sa svojim detetom porazgovarali ukoliko nemate vremena da se aktivno uključite u njihovu igru.

Zavisno od uzrasta deteta, igracke alati mogu biti sa i bez baterija, sekire, testere, čekići, bušilice, kosilice i mnoge druge igračke za decu.

Bitno je da alate za decu ne namećete svojoj deci

Ukoliko vaš dečak ne iskazuje odmah na početku interesovanje za alate i mašine ili autiće nemojte se preterano čuditi i ni u kojoj situaciji mu ne namećite igranje ove vrste. Vremenom će ono samo pokazati šta je ono što ga čini srećnim, a vremenom sa njegovim rastom i razvojem moći ćete da ga uvodite u svet igračaka i mašte koje su dobre za njegovo odrastanje i razvijanje raznih veština.

Igranjem sa alatima vaši mališani će eksperimentisati svakako, ali i učiti veštine i znanja koja su najbolja za njegov razvoj – odnosno pre svega na njegove kognitivne funkcije.

Alati za decu su pogodni i mlađoj i starijoj deci, a ukoliko se budu igrala sa svojim vršnjacima razvijaće timski duh kao i poštovanje saigrača.

Na ovaj način, usvajanjem ovakvog načina igranja vaše dete će kao produkt imati samostalno učenje, a način na koji vaše dete misli i izražava se kroz igru biće vam jedan od njegovih važnijih faktora intelektualnog razvoja.

Pokušavajte da razvijete svoju i dečiju maštu, a uz decu i igračke alati, verujemo da vam to neće biti teško.

Edukativne igračke koje pružaju zabavu, ali i još po nešto…

Igračke koje ilustruju alate za vaše najmlađe ni u kom slučaju ne znače izgubljeno vreme provedeno u zabavi, jer ukoliko ste odlučite za konstruktivni šrafovi za igru sigurni smo da ćete u velikoj meri razviti kreativnost kod vašeg deteta, veštine koja će mu biti od presudne važnosti za njegov dalji razvoj.

Takođe, uz pomoć ove igračke vaši mališani će jačati svoj skelet, ali i uticati na razvoj motoričkih veština s obzirom na to da se vežbaju prsti i ruka.

U samom pakovanju ćete dobiti razne matice koje će deca obožavati da šrafe i međusobno uklapaju, čime vežbaju svoju inteligenciju i koncentraciju. Sve ono što vaše dete bude zamislilo moći će da napravi, a vi ćete sigurni smo biti ponosni kada vidite produkt njihovog rada.