Prikaži filtere

IGRAČKE ZA BEBE


 • Aktivni filteri:
 • ×IGRAČKE ZA BEBE


-33%
Ksilofon za decu 2u1 JOLLY - Crveni

Ksilofon za decu 2u1 JOLLY - Crveni

1.620,00 RSD
1.090,00 RSD
-33%
Ksilofon za decu 2u1 JOLLY - Plavi

Ksilofon za decu 2u1 JOLLY - Plavi

1.620,00 RSD
1.090,00 RSD
-20%
Mekana Lopta za bebe sa zvečkom

Mekana Lopta za bebe sa zvečkom

1.020,00 RSD
820,00 RSD
Zidna Lampa sa daljnskim MESEC

Zidna Lampa sa daljnskim MESEC

1.290,00 RSD
-16%
Guralica za decu Guclu SELENAS CLASSY CAR

Guralica za decu Guclu SELENAS CLASSY CAR

3.540,00 RSD
2.990,00 RSD
-16%
Guralica za decu Guclu CLASSY CAR

Guralica za decu Guclu CLASSY CAR

3.540,00 RSD
2.990,00 RSD
76%
Montesori Edukativna kutija DOUBLE CARDS

Montesori Edukativna kutija DOUBLE CARDS

900,00 RSD
1.580,00 RSD
-23%
Tooky Toy Velika Drvena aktiviti kocka 7u1

Tooky Toy Velika Drvena aktiviti kocka 7u1

8.460,00 RSD
6.490,00 RSD
-14%
MUZIČKI DELFIN koji izbacuje balončiće

MUZIČKI DELFIN koji izbacuje balončiće

2.100,00 RSD
1.800,00 RSD
-21%
Igračka na iskakanje DŽUNGLA

Igračka na iskakanje DŽUNGLA

3.780,00 RSD
2.990,00 RSD
-19%
Igračka za bebe UDARI CRVIĆA

Igračka za bebe UDARI CRVIĆA

1.140,00 RSD
920,00 RSD
Taktilne Gumene kocke za bebe 12u1

Taktilne Gumene kocke za bebe 12u1

1.190,00 RSD
Taktilne Gumene lopte za bebe 8u1

Taktilne Gumene lopte za bebe 8u1

1.520,00 RSD
Gumene igračke za bebe 6u1

Gumene igračke za bebe 6u1

590,00 RSD
Interaktivna zvečka za bebe MEDA

Interaktivna zvečka za bebe MEDA

1.690,00 RSD
-15%
Tooky Toy Tri drvene kule sa oblicima

Tooky Toy Tri drvene kule sa oblicima

2.340,00 RSD
1.990,00 RSD
-25%
Tooky Toy Drvena kolica umetaljka

Tooky Toy Drvena kolica umetaljka

3.300,00 RSD
2.490,00 RSD
-27%
Tooky Toy Udari čekićem + Metalofon

Tooky Toy Udari čekićem + Metalofon

4.500,00 RSD
3.290,00 RSD
-15%
Muzička Podloga za igru PIANO

Muzička Podloga za igru PIANO

2.340,00 RSD
1.990,00 RSD
-15%
CAROTINA BABY 60 edukativnih igara Lisicani

CAROTINA BABY 60 edukativnih igara Lisicani

3.000,00 RSD
2.550,00 RSD


Prve igračke za bebe

Možda se čini da prvih nekoliko meseci se sastoje od hranjenja, plakanja, pelena i spavanja (ili nedostatka istog). Pored ove možda jednolične svakodnevnice koja sačinjava vaš i život vašeg deteta treba uzeti u obzir i vreme za igranje koje je od velike važnosti i od tog najranijeg doba. Igračke za bebu od 3 meseca se dosta razliku od onih za bebe od 9 meseci ili godinu dana. Od razvoja kognitivnih sposobnosti do razvoja motorike, emotivnog i socijalnog razvoja važnost bebinih prvih igračaka ne treba dovoditi u pitanje.

Konstruktivne i edukativne igračke

Ono što je zanimljivo jeste da se dosta predškolaca i dalje igra sa igračkama sličnim onima sa kojima su se igrali kao bebe. Tako da igračke namenjene bebama mogu biti i za stariju decu. Kocke sa kojima su se igrali kao mali mogu im pružiti sada novo iskustvo pri učenju jer njihova radoznalost raste.

Takodje treba uzeti u obzir da igračke moraju biti posebno napravljene prema uzrastu vašeg deteta, a najviše zbog njegove bezbednosti. Igračke sa raznim oblicima i bojama su na primer najbolje za decu do predškolskog uzrasta. One uče decu kako da povezuju odredjene oblike i boje, a vama priliku da ih tome prvi naučite.

Igračke za bebe do 6 meseci

Mogli bi smo svi da se ušuškamo sa našim bebama i mazimo po ceo dan, podjedako je važno da iako možda negde u dubini duše ne želimo da odrastu za njih je jako zdravo da ih podstičemo da budu što samostalniji od malih nogu jer to je najbolji poklon koji im možete pokloniti kao roditelj, a u tome nam mogu pomoći razne bebi igračke.

 • Jačanje mišića vrata i glave - Gimnastike i muzički tepisi

Verovatno ste čuli sve o prednostima igranja sa vašom bebom na podu. Zvuči kao zabavna strana svakodnevnice roditelja ali je mnogo više od toga. Kada bebe leže na stomaku ojačavaju mišiće vrata i glave. Ako ih stavite na ćebe ili prostirku primetićete kako vrlo brzo dižu glave i kreću da traže stvari pogledom. U tom trenutku možete staviti njihove omiljene igračke oko njih i zabava može da počne. Takođe, razne gimnastike za bebe, prostirke, muzički tepisi i ostalo su sjajne igračke za vežbanje vrata.

 • Jačanje stiska šake - Zvečke i glodalice

Ako ste nekada dali bebi nešto u ruke onda ste verovatno rpimetili njihovu nemogućnost da momentalno nešto stisnu šakicama. U tom uzratu oni su zainteresovani samo za jednu stvar, a to ste vi. Kada počnu da vas hvataju za prste polako im predstavite novu igračku će im pomoći da razviju ovu novu veštinu. Za ovo su najbolje zvečke i igračke po obliku slične njima.

 • Razvijanje čula - Muzičke i interaktivne igračke za bebe

Prilagodjavanje na zvuke, mirise i svet oko sebe je deo bebinog razvoja. Igračke za bebe koje to potpomažu su one igračke sa zvucima i one koje ih uspavljuju kada ih stavite u kolevku. Igracke za bebe jarkih boja takodje pomažu razvijanju bebinog čula vida. Interaktivne igračke za bebe deluju na razvoj mnogih veština i sposobnosti.

Bebi igračka je vrlo bitna za kognitivan razvoj deteta, pomoćiće da Vaš mezimac još od rođenja na najlepši mogući način, kroz igru, razvija motoriku ruku, koordinaciju, uči boje i oblike i stiče mnoga znanja i veštine. U našoj bogatoj ponudi nalaze se edukativne, muzičke, gumene i plišane igračke . Vi odaberite koje želite i mi ćemo ih poslati što pre!

Kroz igru bebe najbolje uče

Kroz igru bebe najbolje uče bilo kog uzrasta čak i novorodjenčad uče o sebi i svetu koji ih okružuje. A vi kao roditelji možete da se pridružite zabavi. Igranje sa vašim detetom pomažete mu da postigne bolju kondiciju i da ojača svoje brzorastuće malo telo i da razvija svoj mozak i inteligenciju. Oni uče o emocijama, i da razvijaju centre za govor. Edukativne igračke za bebe su veoma važne da igranje ne bude komplikovano. Posebno u ranijim mesecima važno je svaki dan odvojiti vreme u uz hodalice i guralice za bebe se igrati. kada ćemo leći na pod sa igračkama ili uzeti knjigu sa bajkama što može imati ogroman uticaj na razvijanje vašeg deteta.

Rani razvoj kod dece

Svako dete je posebno pa samim tim i svaka beba ima svoju brzinu u razvijanja i učenja,pa samim tim imajući to u vidu treba se prilagoditi svakom detetu posebno.


Imajte u vidu da su ovo neki uopšteni standardi i da se svako dete razvija na svoj način. Prve motoričke i kognitivne sposobnosti koje se javljaju kod beba:

 • Samostalno držanje glave
 • Smejanje
 • Gledanje u oči i praćenje predmeta pogledom
 • Gukanje
 • Reagovanje na zvuke
 • Vežbanje stiska ruke
 • Pomeranje nogu
 • Shvatanje odnosa uzroka i posledice

Najbolje igračke za razvoj i jačanje motoričkih sposobnosti

Deca obožavaju igračke. Ako imate bilo kakvu sumnju u vezi toga odvedite vaše dete u prodavnicu igračaka i videćete. Verovatno ćete naći gomilu igračaka koja će raspaliti maštu vaše dece i bez kojih neće moći da žive.  One znače deci mnogo više od samo zabave. Svaka igračka pored toga što je zabavna ima bar još jednu svrhu, a to je da dete nauči nečemu. Najbolje su one koje drže deci pažnju, razvijaju im čula, podstiču maštanje i ohrabruju ih da se druže i razvijaju socijalno.

Bebe su radoznale da uče o svetu oko sebe i imaju toliko toga da nauče pa zašto im ne bismo pomogli u tome? Svaki novi oblik, svaka nova boja, tekstura, miris, ukus i zvuk je novo znanje za njih. Zato je važno detetu obezbediti igračku koja je bezbedna i stimulativna za njihova čula.

Zvečke i igračke koje proizvode zvuk su omiljene medju bebama pogotovo novorodjenčadima. One sa kontrasnim bojama pomažu bebi da stimuliše i razvija čulo vida. Kako odrastaju koristiće igračke da testiraju njenu trajnost i efekat uzroka i posledica.

Da li postoje roditelji koji nisu poželeli da imaju makar trenutak mira tokom bebinog odrastanja?

Ukoliko ih upitate tako nešto i raspoloženi su da iskreno odgovore, gotovo je sigurno da će vam reći da im je određena igračka bila i te kako korisna u toku detetovog odrastanja. Naravno, biće i onih manje iskrenih, koji će tvrditi da im uopšte nije predstavljalo problem što je njihova beba izuzetno aktivna, što malo spava i stalno traži pažnju.

Ipak znamo da to nije istina.

Svaki roditelj, bez obzira da li je bebu dobio, što bi se reklo na vreme ili u nešto starijoj životnoj dobi, ima potrebu da predahne. A upravo tu na scenu stupaju razne igracke za bebe 0+. Na svu sreću, danas ih na tržištu ima sasvim dovoljno!

Igračke za bebe od 2,6,9 ili 12 meseci

A uz sve to je poznato i da se posle takozvanih babinja, odnosno perioda u trajanju od 40 dana nakon porođaja, kada se i ide prvi put u posetu porodilji i bebi, prema našoj narodnoj tradiciji, mnogi rođaci i prijatelji prosto utrkuju ko će kupiti interesantniji poklon. I dok su obično bliži rođaci fokusirani na kupovinu benkica, štramplica i raznih drugih odevnih predmeta, dotle se uglavnom prijatelji i dalji rođaci fokusiraju na kupovinu zanimacija za novorođenče. Ima tu svačega...muzičke igračke za bebe, zvečke, dok glodalice dolaze nešto kasnije, pa portiklice sa interesantnim natpisima, kao i namenske igračke za krevetac i kolica i svašta još nešto. Kako dete raste, otvaraju se nove mogućnosti za igračke koje razvijaju motoriku, čula, razmišljanje i kognitivne sposobnosti.

Kako odabrati poklon za novorođenče?

Nije jednostavno izabrati odgovarajući poklon ako idete u posetu porodilji, odnosno bebi, a da prethodno niste nešto naročito bliski. Naravno da je sve mnogo lakše ako je to vaša sestra, dobra prijateljica ili rođaka, jer jednostavno možete da je upitate šta bi najviše volela da poklonite bebi.

Ipak, ima nešto u čemu sigurno nećete pogrešiti.

Ako izaberete plišane igračke za bebe, na primer, moći će da krase njenu sobu za početak. Ipak, imajte na umu da je poznato da mnoge, posebno mame u mlađoj životnoj dobi izbegavaju takve igračke u blizini dečijeg kreveca, da će ih vrlo verovatno ostaviti da ukrašavaju njihovu sobu. Mada, čini se da je bolja opcija da se odlučite za interesantne zvečke, recimo, jer njih beba vrlo brzo posle rođenja počinje da prati. Definitivno ćete izabrati pravi poklon, ako se odlučite za igračke za bebe koje su namenjene krevetićima.

Objašnjenje je vrlo jednostavno. Bebi je u najranijem uzrastu potrebno pružiti mogućnost da razvije što više veza među neuronima u mozgu, budući da kada dođe na ovaj svet, tih veza nema baš mnogo. Upravo zato su pažljivo odabrane igračke za bebu u tom uzrastu naročito važne.

Imajte na umu da su najpre prvi meseci, azatim i prve tri godine života izuzetno važne za psiho – motorni razvoj i kasniji jezički razvoj. Upravo iz tog razloga i jeste potrebno da roditelji shvate da deci od najranijeg uzrasta treba omogućiti dodir sa pažljivo izabranim igračkama.

A kako smo mi rasli, pa nismo imali igračke za bebe?

Pitanje koje će pojedinci postaviti je upravo ovo. Istina, jesmo rasli svi, manje ili više bez raznih zanimljivosti, koje su našioj deci trenutno dostupne. Ne treba izgubiti iz vida činjenicu da su deca ranije vaspitavana i gajena.

Da budemo iskreni, ko je ranije razmišljao o tome koje su igračke za bebe najbolje, te da li treba da ih kupuju novorođenčetu ili ne? Vrlo verovatno niko, jer se znalo šta se nosi na takozvane babinje. A to definitivno nisu bile igračke.

Ipak, činjenica je isto tako i da se vremena menjaju, pa sada na tržištu postoje i edukativne igračke za bebe i muzičke i mnoge druge. A da sve bude još jednostavnije, čak i ne morate da gubite vreme i idete u prodavnicu. Dovoljno je da posetite naš sajt, odaberete koje od svih dostupnih igračaka za najmlađe i da one već sutradan budu na vašoj kućnoj adresi.

Zašto su dobre igračke?

Spisak benefita od korišćenja pažljivo odabranih igračaka za novorođenčat nije mali. Počev od toga da će igračke za bebe do godinu dana imati svoju ulogu u odrastanju mališana, jer će im i te kako pomoći da, najpre razviju svoje psiho – motorne sposobnosti, pa do toga da će bebi biti pružena mogućnost da se razvija.

Budući da su istraživanja utvrdila u kom mesecu se kod bebe razvija koja sposobnost, tako je i definisano za koji uzrast su recimo dobre muzičke igračke, a za koji edukativne igračke za bebe i kako one treba da izgledaju. Sve i da niste o tome razmišljali ranije, nema sumnje da ste primetili recimo da na svakom pakovanju dečijih igračaka stoji jasno navedeno za koji uzrast je konkretna igračka za bebu namenjena. Upravo o tome bi trebalo voditi računa prilikom izbora i kupovine, da ne bi korišćenje igračaka u određenom uzrast bilo kontraproduktivno.

Kako izabrati savršenu igračku za bebe

A to isto se odnosi i na izbor same igračke za bebe do godinu dana i na boje u kojima je izrađena. Naime, utvrđeno je da previše igračaka jarkih boja, koje su smeštene u neposrednoj blizini novorođenčeta i na koje je u većoj ili manjoj meri usmerena njegova pažnja, mogu i te kako negativno da utiču na bebu. Lako se može desiti da se kod deteta javi takozvana rasuta pažnja u određenom uzrastu, a primarno zbog neadekvatnog izbora igračke ili zbog jarkih boja. Upravo iz tog razloga je vrlo važno najpre odabrati kvalitetne igračke, budući da mnogi u svetu poznati proizvođači svakako i o tome vode računa.

Nemojte zaboraviti ni glodalice i zvečke, jer su one potrebne detetu u određenom uzrastu. Interesantne su i interaktivne igračke za bebe i mnoge druge koje se nalaze u ponudi, te je jedino važno priuštiti ih detetu u tačno određenom uzrastu.

A kada već odaberete koje ćete od mnogih dostupnih igračaka kupiti za vaše Zvrkove, ne zaboravite da se i vi zabavite sa njima. Često se događa da i roditelji podetinje, a posebno kada su u pitanju tako interesantne igračke za bebe, kakvih ima dosta u našoj ponudi!