Prikaži filtere

Magnetne i Table za pisanje


  • Aktivni filteri:
  • ×Magnetne i Table za pisanje
Magnetne table za pisanje

Savremena igračka za dete ne treba samo da služi za zabavu deteta, već i njegovu edukaciju. Jedan od boljih načina da svoje dete naučite, ali sa njim i vežbate pisanje jeste korišćenje magnetne table za pisanje koja može biti zanimljiva vašem mališanu, a u isto vreme i korisna za njegovo pravilno odrastanje.
Na našem tržištu pojavile su se magnetne piši briši table koje imaju svoj u višestruku namenu, tako da mogu biti korisne, kreativne, zanimljive i edukativne u mnogim slučajevima.

Table za decu sa magnetima – namena

3u1 Dečija Tabla za crtanje sa magnetima će sigurno biti jedna od omiljenih igračaka vašem detetu, a vama kao roditelju jedna od najkorisnijih.

Upravo će ovakva jedna magnetna tabla za pisanje u vašem domu poslužiti i za pisanje, vežbanje ali i ostavljanje poruka.

Ne morate da brinete o neredu ili mukotrpnom čišćenju, jer se sve ispisano samo jednim pokretom može obrisati tako da je tabla spremna za novu namenu.

Najlakši način da dete nauči brojeve

Defektolozi su saglasni da je najlakši i najbolji način za mališane da nauče brojeve kroz igru. U zavisnosti od starosti vašeg deteta, brojevi mogu da imaju drugu asocijaciju.

Na primer, dete od dve godine može brojati od 1 do 3, ali većina njih neće znati da izbroji tri jabuke. Takođe, za dete predškolskog uzrasta broj će predstavljati brojenje, odnosno mališan neće razumeti smisao broja ali će brojati mehanički odnosno napamet.

Kako biste na najbolji način zainteresovali svoje dete da broji i razume brojeve jeste da mu dati slobodu kako bi ono istražilo. Na tabli može da piše i precrtava brojeve i tako vežba motoriku i upoznaje se sa brojevima.

Table za pisanje i magnetne

Ne postoji način da se dete zainteresuje za bilo koju temu, pa makar to bili i brojevi ukoliko je samo ne istraži i nema određenu stimulaciju.

Najbolje je motivisati svoje dete kroz igru, a s obzirom na to da su magnetne table za pisanje napravljene tako da privlače pažnju svakog deteta, sa funkcijama koje jednostavno ne daju prostora za dosadu – uspeh je zagarantovan

Naravno, ne treba zaboraviti ni činjenicu da dete svakoga dana stimulišemo kako bi i samo njegovo okruženje bilo pravi podstrek za nova saznanja i nova istraživanja.

U svakom učenju brojeva najdelotvornija je igra, zbog toga se prepustite mašti i uz par trikova table za pisanje verujemo da će uspeh biti zagarantovan.

Najlakši način da dete nauči pisanje

Možda vam je ovaj podatak promakao, ali psiholozi su došli do saznanja (nakon mnogobrojnih istraživanja) da je pisanje jedna od najsloženijih ljudskih sposobnosti.

S obzirom na to da pisanje integriše skoro sve moždane funkcije, ono u ogromnoj meri zavisi i od vizuelne percepcije razvijene motorike ruke, veze između vida i dodira, pažnje i motivacije – ne čudi teorija stručnjaka o pisanju.

Pisanje, a kasnije i čitanje veštine su koje se kod dece uče već od prvog dana polaska u školu. Svakako je ovo jedan dugotrajan proces koji je i veoma složen s obzirom na to da ga deca prolaze različitim tempom.

Prilikom učenja čitanja i pisanja ista je situacija kao kada je bio proces učenja da dete samostalno hoda, jede ili se oblači. Zbog toga je potrebno dosta strpljenja, ali i želje i jake motivisanosti roditelja da u tome svi zajedno uspeju. Upravo su čitanje i pisanje ključnu u samom odrastanju, socijalizaciji ali i daljem razvoju svakog deteta.

Magnetne table za decu za pisanje i crtanje

Dete kada nauči da piše više neće morati kroz crtež da vam tajnovito saopštava svoja osećanja, već će krenuti sa vama i da razgovara što vam u mnogome može pomoći prilikom njegovog pravilnog odrastanja.

Svakako je jedno od najvećih otkrića jezik koji predstavlja najsavršeniji oblik komunikacija, ali i sredstvo kojim će dete izraziti svoje misli i osećanja kroz saopštavanje drugima.

Kako biste pravilno vežbali sa svojim detetom pisanje, potrebno je da uključite zabavu i igru i na taj način sprečili da se stvori odbojnost prema ovim aktivnostima koje su bitno za pravilan razvoj. U tome pomažu mnoge kreativne igračke.

Piši briši table za decu

Zahvaljujući magnetnoj tabli za pisanje imate mogućnost da sa svojim detetom vežbate, pokažete svoj primer lepog pisanja, zajedno učite čitanje ili jednostavno se zabavite uz neku igricu kako biste ga uveli u svet čitanja.

S obzirom na strukturu tabli, igra ali i učenje može trajati beskonačno dugo – jer se veoma lako briše ono što je napisano (samo jednim pokretom) i tabla postaje opet prazna, neispisana i spremna za novo savladavanje veštine pisanja, ali i igranje.

Kako vežbati čitanje i pisanje bez upotrebe knjige?

Postoji dosta vežbica, ali i radionica kako bi vaše dete naučilo pravilno čitanje i pisanje.

Ukoliko ste u ovom periodu detetovog odrastanja postoje saveti koji vam mogu biti od pomoći.

Jedna od aktivnosti može biti da vi kao roditelj izgovarate slog po slog, a zadatak vašeg mališana jeste da pogodi koju ste reč rekli. U trenutku kada  dete sve ovo savlada sa lakoćom, potrebno je da pređete na novi nivo iste igrice, a to je izgovaranje glasa po glasa.

Još jedna vežba za vas i vaše dete jeste ta da vežbate rastavljanje reči na slogove, a kada prođete ovaj nivo vežbe slobodno prežite na stavljanje reči glas po glas.

Bitno je naravno da sve ovo obojite igrom, da uključite maštu kod svog deteta i time stvorite znatiželju da se zainteresuje za čitanje, pisanje, ostavljanje poruka.

Vama kao roditelju u ogromnoj meri mogu da posluže magnetne table za pisanje koje imaju funkciju 3u1, odnosno da služe kako za čitanje tako i za pisanje ali i za ostavljanje poruka.

3u1 Dečija tabla za crtanje će vam u velikoj meri poboljšati da na kreativan način pospešite sve ove aktivnosti kod vašeg deteta, a da pritom njemu ne bude dosadno i ne stvori dodatnu odbojnost.

Čitanje i pisanje jesu teški, ali postoji rešenje

Svi stručnjaci su saglasan da su čitanje i pisanje najteži, ali sigurno i najvažniji koraci prilikom početka obrazovanja svakog deteta. Zbog toga su upravo magnetne table za pisanje dizajnirane tako da sa svojim detetom krenete na vreme, već od treće godine njegovog života. Vi imate potpunu slobodu na koji način ćete uvesti svoje dete u svet čitanja i pisanja i kako da dete bolje čita (s obzirom na to da postoje mnoge kreativne igrice).

Suvišno je zaista govoriti koje su sve prednosti uspešno savladanog čitanja i pisanja, međutim jako je bitno i obratiti pažnju na posledice koje se kasnije mogu javiti ukoliko se na početku ovi koraci ne savladaju na pravi način.