Prikaži filtere

Alati na baterije


  • Aktivni filteri:
  • ×Alati na baterije
Alati na baterije

Obezbedite pravu malu veselu radionicu za vaše mališane, jer uz pomoć alata za decu koji radi na baterije sigurni smo da ćete vaši klinci, ali i vi sa njima, uživati u beskonačnoj igri.

Naravno, na ovaj način deci ćete približiti mnoge vrednosti ali i nova saznanja o svetu koji ih okružuje, tako da smo sigurni da će i odrastanje biti mnogo lakše kao i nova interesovanja za klince.

Igračke za decake koje podstiču na kreativnost

Stručnjaci smatraju da se period do sedme godine smatra najbitnijim za razvijanje svih motoričkih i intelektualnih veština kod dece.

Upravo zbog toga bi u ovom periodu odrastanja roditelji trebalo da obrate pažnju na interesovanje svoje dece, ali i njihovu sklonost kako bi se posvetila pažnja svakoj veštini pojedinačno.

Ono što dečake u ovom periodu svakako interesuje, jeste da saznaju kako funkcioniše alat koji koriste odrasli. On im je pre svega zanimljiv jer vide proces popravljanja, nastajanja nečega, al i sam zvuk (koji je potpuno nov za vaše mališane) im je privlačan.

Kako biste podstakli kreativnost kod vaših mališana, najbitnije je da ih prvo naučite osnovnim radnjama kao što su uzimanje hrane, oblačenje, umivanje, dok kasnije će ona podstaknuta svojom maštom, poželeti da stvaraju čime će pokazati i svoje saznajne potencijale.

Alat za decu namenjen je u svakom pogledu za razvijanje njihove kreativnosti, jer in dovodi do tačnog rešenja – a kako bi dolazila do tačnog rešenja potrebno je pružiti dovoljno prostora za maštu i kreativnost.

Koji je najbolji dečiji alat?

Odgovor na ovo pitanje verovatno bi glasio “onaj koji voli moje dete” i tu niste daleko od istine.

Međutim, alat koji deca prosto obožavaju u poslednje vreme ne samo u Srbiji nego u čitamo svetu jeste bušilica na baterije, koju mališani navode kao omiljenu prilikom ponuđenog izbora.

Bušilica na baterije igračka omogućava da probudite maštu, kreativnost i zabavu vašem detetu čitavog dana. Ovo sigurno neće biti igračka koja je zanimljiva samo par sati, a nakon toga se nađe na gomili sa ostalim igračkama.

Pre svega sama igračka je atraktivna jer bušilica za decu nije monotona ni statična, sa njom će dete moći da zašrafi ili odšrafi sve što mu treba, lepo je dizajnirana tako da privlači pažnju.

Radne navike kod dece – problem koji se rešava kroz igru

Kod dece u najranijem dobu njihovog razvoja, stručnjaci imaju različite načine da postave problem i rešenje kako da utičete kao roditelj na njihove radne navike.

Pre svega bitno je da im ceo proces prikažete kao igru, da ne steknu gard od sređivanja sobe ili da pomisle kako je to nešto teško i naporno.

Nakon što svom detetu u mlađem uzrastu usadite higijenske navike, naviku kulturnog ponašanja kao i radne navike sledeći korak je poraditi i na drugim principima lepog odrastanja.

Kako alat na baterije može da vam pomogne prilikom vaspitanja deteta?

Sigurno je da ćete svom detetu ukoliko mu pružite alat igracke na baterije obezbediti sate i sate zabave, mašte i igre.

Ukoliko sa druge strane želite da utičete i na njegovu edukaciju dajemo vam par saveta šta je ono što možete uraditi:

  • Što počnete to i završite, a uvek podstičite svoje dete da kada god počne igru sa alatom, svoju aktivnost i privede kraju. Ukoliko svoje dete konstantno prekidate tokom njegove igre, na primer za ručak ili odlazak na spavanje ona brzo počinju da se dosađuju tokom same igre i izgube mogućnost za razvoj koncentracije.
  • Tokom igre svom mališanu omogućite što više samostalnosti. Ukoliko se odlučite za bušilicu na baterije koja ima mogućnost da zašrafi ili odšrafi – pustite dete da to uradi. Uzdržite se od ovih radnji, jer tokom igre su to detetova obaveza, a ne vašim.
  • Napravite plan rada još jedna je korisna informacija za vas prilikom igranja vaše dece, jer ona vole rutinu, ali i pokušajte da se fokusirate i vi sami na dečiju pažnju i aktivnost koja je u toku.

Alati na baterije za decu – idealni za dečiju maštu

Jako je bitno da svom detetu dozvolite da eksperimentiše, naravno ne po cenu neke povrede. S tim u vezi ukoliko želite da svog mališana uvedete u svet koji ga okružuje, da objasnite pojedine procese – možete koristiti igracke na baterije kako bi vaši klinci mogli bezbedno da upoznaju način funkcionisanja određenih stvari.

Prilikom ovog proces igranja bitno je da dozvolite deci da sama eksperimentišu, da postavljaju pitanja, ali i da iskažu svoje mišljenje kako bi vam otkrili svoje ideje koje će i objasniti.

Ukoliko nešto dete želi da zašrafi ili odšrafi razgovarajte sa njim na koji način bi to izveo, a onda ga i pustite da proba. Ne mora iz prve da bude uspešna operacija, jednostavno mu dajte snage i volje da ne odustaje već nakon prvog neuspeha.

Odvojite vreme za igru i kreativnost

Iako roditelji često nemaju mnogo vremena za zajedničku igru sa decom, lepo je da u pojedinim situacijama i vi se prihvatite alata te zajedno sa svojim mališanom napravite pravu kućnu radionicu.

Sigurni smo da će i vama prijati svet mašte u koji ćete u tom trenutku uploviti, ali i ćete na jedan siguran zdrav i lep način upoznati svoje dete. njegovo razmišljanje, afinitete i sl.

Ove igračke za dečake su zahvalne jer sa njima se vaši klinci mogu igrati dok sređujete stan, ili odgovarate na poslovne mejlove.

Dopustite detetu da se kreativno izrazi, nemojte ga prekidati u svom svetu mašte, a za slučaj da uvidite kako je detetu potrebna pomoć ili da nešto sa alatom ne radi na ispravan način – učinite to bez prekora, i navedite ga da sopstvenim razmišljanjem dođe do zaključka ali i rešenja. Na ovaj način vaše dete imaće osećaj da mu ništa niste nametnuli, jačate njegovo samopouzdanje i sigurnost u sebe; a sa druge strane dete će u vas imati poverenje da  u narednim situacijama podeli svoje misli, kreativne ideje ili određena osećanja sa vama.

Igračke koje utiču na odrastanje dece

Ni u kom slučaj nemojte pokušati da odvratite svoje dete od zamisli da bude mali majstor.

Alati na baterije igracke su deo kreativnih igračaka za mališane kojima oni pokreću svoje kognitivno i bihejvioralno istraživanje unutrašnjeg i sveta oko sebe.

Na ovaj način vaš mališan biće otvoreniji za osećanja, bolje odnose sa vama i sa drugom decom, ali i nova saznanja....