Prikaži filtere

EDUKATIVNE IGRAČKE I SETOVI


  • Aktivni filteri:
  • ×EDUKATIVNE IGRAČKE I SETOVI


Tooky Toy Magnetna kutija FARMA

Tooky Toy Magnetna kutija FARMA

1.550,00 RSD
-23%
Rubikova kocka MAGIC GLITTER

Rubikova kocka MAGIC GLITTER

324,00 RSD
250,00 RSD
-17%
Interaktivni poster Kuca - NAUČI AZBUKU!

Interaktivni poster Kuca - NAUČI AZBUKU!

2.400,00 RSD
1.990,00 RSD
-10%
Tooky Toy Drvene Tetris kocke

Tooky Toy Drvene Tetris kocke

1.800,00 RSD
1.620,00 RSD
-13%
Tooky Toy Velika Drvena multifunkcionalna igračka

Tooky Toy Velika Drvena multifunkcionalna igračka

10.080,00 RSD
8.760,00 RSD
-13%
Tooky Toy Drvena matematika krugovi

Tooky Toy Drvena matematika krugovi

2.280,00 RSD
1.990,00 RSD
Drvena balans igračka DUGA

Drvena balans igračka DUGA

870,00 RSD
-20%
Montesori edukativna igra 6u1 ZUPČANICI

Montesori edukativna igra 6u1 ZUPČANICI

2.220,00 RSD
1.780,00 RSD
-24%
Edukativna igračka ELEKTRIČNI KVIZ - Sve o životinjama!

Edukativna igračka ELEKTRIČNI KVIZ - Sve o životinjama!

2.100,00 RSD
1.590,00 RSD
Mali Genije NAUKA O MRAKU Lisciani

Mali Genije NAUKA O MRAKU Lisciani

2.290,00 RSD
Mali Genije ENGLESKI KROZ IGRU

Mali Genije ENGLESKI KROZ IGRU

1.490,00 RSD
Mali Genije UPOZNAJ LJUDSKO TELO

Mali Genije UPOZNAJ LJUDSKO TELO

1.490,00 RSD


Značaj edukativnih igračaka za razvoj Vašeg deteta

Deca se igraju raznim igračkama, međutim, da bi se od najranijeg uzrasta krenulo sa razvojem sposobnosti i neophodnih veština, potrebno je prilikom odrastanja koristiti takozvane - edukativne igračke.

Edukativne igračke za decu obično pravi tim posebno obučenih ljudi. Uglavnom tim psihologa koji na osnovu mnogih istraživanja kreira i proizvodi različite igračake i setove. Oni to rade uvek, posebno kada su u pitanju igračke za bebe i decu do 1, 2, 3 ili više godina. Oni su specijalizovali igračke za emocionalni, psihički i duhovni razvoj deteta.

Igranje je jedan od najvažnijih faktora prilikom dečijeg odrastanja. Prilikom igranja deca počinju da spoznaju načine na koje mogu da uče i prilikom igranja spoznaju sebe i svet oko sebe. Spoznaju svoje telo, spoznaju načine na koje se kreću, kako pričaju i svoje odnose prema ljudima i stvarima. Razvijajući inteligenciju i motoriku svoje dece u najranijem uzrastu je jako važno jer time im pravite dobra postolja za njihovo buduće obrazovanje.

Zato je neophodno obezbediti igračke za učenje deci od njihovog najranijeg uzrasta. Deca takodje razvijaju svoju ličnost kroz igranje, uče da ispoljavaju svoje emocije i kako da grade odnose sa drugom decom i jednog dana naravno sa ljudima. Važno je na najbolji mogući način stimulisati razmišljanje dece, a u njihovom slučaju to je kroz igru.

Koji sve tipovi edukativnih igračaka postoje?

Na način na koji su edukativne igračke koncepirane one u većini slučajeva nisu usmerene na razvoj samo određene, jedne sposobnosti. Mnogobrojni edukativni setovi deluju na više polja, te su dostupni oni koji razvijaju kreativnost, motoriku, kognitivne sposobnosti ili orijentacijske veštine..

U našoj online prodavnici smo podelili ponudu na nekoliko kategorija, kako bi Vama bilo lakše da ih pretražite i odaberete savršenu za Vašeg mezimca.

 

Kada deca uče od igračaka?

Deca najviše uče iz svakodnevnog života i iz svog okruženja zato nije loša ideja okružiti ih pametnim igračkama koje će im pored igre omogućiti razvijanje sposobnosti koje će ih pratiti ceo život. Pametne igračke razvijaju inteligenciju i motoriku vašeg deteta i time ga osposobljavaju za učenje i za život što je jedna od najboljih stvari koje možete da poklonite svom detetu. Gde god kupovali igračku svakako je važno dodati edukativnu igračku u kutak za igranje vašeg deteta, a ono će je sigurno primetiti i iskoristiti za razvijanje svojih čula i sposobnosti.

 

Čemu služe edukativne igračke za decu?

Edukativne igračke se koriste već u najranijem dobu odrastanja, jer je njihova primarna uloga da utiču na učenje. Na osnovu sprovedenih istraživanja one će pomoći svakom detetu da razvije određene veštine koje će biti od značaja za njegovo detinjstvo i dalji razvoj.

Edukativne igračke za decu iako na prvi pogled izgledaju kao jednostavna rešenja one umnogome utiču na sam razvoj, ali i pravilnu edukaciju, te je svakako potrebno da se Vi kao roditelj dodatno informišete o njihovim karakteristikama, prednostima ali i osnovnim funkcijama.

Dečija mašta je nešto verovatno najvažnije što možete iskoristiti za njihovu dobrobit. Deci i nije potrebno mnogo igračaka kao što se obično misli zato je važno odabrati igračke za decu koje se mogu koristiti za više igara. Dečije edukativne igračke podstiču decu da razmišljaju, da uče, da nauče kako da rešavaju probleme i da podstiču maštanje. Biranje edukativnih igračaka možda i nije tako lak zadatak kao što se čini. Mnoge igračke imaju ograničenje za godine na pakovanju pa je možda i dobro poslušati ograničenje zbog bezbednosti deteta. Najbolje je izabrati edukativnu igračku koja se poklapa sa interesovanjima Vašeg deteta i uzrastom.

Pametne igračke imaju dosta kategorija. Na primer, igračke za razvijanje motorike kod dece su puzzle za bebe, kutije, bicikle i blokovi. Variraju od igračaka za senzorno, socijalno i intelektualno razvijanje. Igračke u ovoj kategoriji mogu biti muzički instrumenti, kostimi, bojice i knjige. Jako su populani i igračke eksperimenti za decu u kutijama i drvene edukativne igračke.

 

Edukativne igrice za decu nisu samo za zabavu

Iako je prva asocijacija na igricu dodatni vid zabave, prilikom odrastanja svakog deteta potrebno je voditi računa i koje igrice se koriste kako bi vaspitanje bilo mnogo lakše i produktivnije.

Osnovna funkcija edukativnih igrica jeste razonoda ali i obrazovanje, s obzirom na to da su mnogobrojna istraživanja na ovu temu pokazala da upravo igranje raznih vrsti edukativnih igrica kasnije može da se pozitivno odrazi i na sam proces učenja kako u osnovnoj i srednjoj školi tako i na fakultetu.

 

Koje veštine razvijaju edukativne igre?

One koje su namenjene za bebe razvijaju primerne veštine i čula deteta, motoriku i senzorne spsobnosti. Edukativne igre će svakom detetu uticati na razvijanje kako tradicionalnih veština poput lakog čitanja, ali i matematički logičkih operacija tako i na one kojima se uče timskom radu, boljem razumevanju okoline oko sebe kao i istrajnosti prilikom svakog procesa.

Ukoliko ste rešili da svom detetu olakšate učenje u budućnosti, informišite se o najboljim edukativnim igricama koje mogu uticati na pravilan razvoj mentalnih sposobnosti.

 

Edukativne igre kao način učenja?

Činjenica da sve više škola danas u svojim programima uključuje igranja igara u svoj godišnji nastavni plan, jasan je pokazatelj da je ovo jedan od ispravnih načina za odgajanje dece. Na ovaj način učitelji pomažu deci da stvari u svom okruženju gledaju drugim očima, ali i da potpuno novo okruženje na brži i jednostavniji način savladaju uz razvijanje novih veština.

Edukativne igre će deci pomoći da se prilagode promenama, a pozitivni primeri svakako su da se na ovaj način pospešuje koncentracija, bolje je pamćenje, dok se prilikom razmišljanja aktivno koristi mašta, a socijalizacija sa drugom decom je mnogo lakša.

 

Pametne igračke i setovi za decu

Igračke moraju biti bezbedne, jednostavne i zabavne. Postoje igračke na tržištu koje su napravljene od toksičnih materijala i time ugrožavaju bezbednost dece. Edukativna igračka mora biti jasna za igru i korisna da bi držala pažnju dece. Kao što već rekosmo svako dete je posebno i ima svoja interesovanja pa prema tome i treba birati igračku. Vizuelna percepcija novorodjenčadi i dece predškolskog uzrasta je ograničena i treba birati igračke koje su živih i kontrasnih boja koje će im držati pažnju.

Tako da je važno uzeti igračke koje su korisne za decu, koje će držati pažnju,korisne i koje su prilagodjene godinama vaše dece. Danas možemo kupiti mnoge edukativne igračke za bebe koje mogu da pomognu razvijanje čula vašeg deteta. Čineći njihovu edukaciju zabavnom vi kao roditelj razvijate pozitivan stav prema učenju što će im biti posebno važno prilikom sustreta sa vrtićem i školom. Takodje će ima potencijalno smanjiti odbojnost prema domaćim zadacima i ostalim aktivnostima vezanim za školu.

 

Kako izabrati edukativnu igračku za dete?

Naravno da nisu sve edukativne igračke pogodne za sve uzraste. Koliko god da mi, kao roditelji, želimo u pojedinim situacijama i da naše dete brže napreduje te u mnogim slučajevima pokušavamo da „ubrzamo“ stvari – potrebno je dosta strpljenja.

Edukativne igračke za devojčice i dečake se najbolje biraju po godini uzrasta deteta, a te činjenice su svesni i prozvođači pa su napravili nekoliko kategorija edukativnih igračaka.

Postoje edukativne igračke za bebe, decu od 3 godine, onu koja su predškolskog uzrasta, ali i za decu koja su već u školi.

Dečje edukativne igračke će pomoći da sa svojim mališanima radite na jedan bezbedan ali i pravilan način. One će deci omogućiti da aktiviraju svoja određena osećanja, a psiholozi kažu da će na taj način kada za učenje kod dece vezujemo određena osećanja – ona lakše pamtiti.

Najbolji način da nadjete odgovarajuću edukativnu igračku za vaše dete jeste da izaberete igračku koja će razvijati sposobnosti koje vaše dete trenutno nema ili koju bi ste voleli da brže razvije. Pametna igračka će mu najbolje pomoći u tome. Istraživanja su pokazala da pametne igračke utiču na decu čak i nakon samo jednog meseca. Edukativne igracke za dvogodišnjake i nesto stariji decu su jedne od najboljih igračaka koje možete kupiti Vašim malim Zvrkovima! Ovo su pametne igračke koje će im okupirati pažnju i naučiti korisnim stvarima! Kupite Vašem detetu nešto zaista važno.

 

Koje su najbolje edukativne igračke za bebe?

Pre odabira bilo koje igračke za bebe potrebno je da dobro utvrdimo na koji način će ona uticati na sam razvoj.

Pošto su igračke jedan od najbitnijih elemenata razvoja svakog deteta, one ne treba da služe samo za zabavu. Idelna je kombinacija ukoliko one u svojoj pozadini imaju i onaj „dublji“ smisao te utiču na to da kod mališana razvijemo poziv na maštanje, razmišljanje, empatiju, socijalizaciju – ali i da bude onaj pravi „čvrsti“ predmet koji držimo u svojoj ruci.

Iako na našem tržištu postoje brojne igračke za decu, potrebno je da usled manjka vremena koje svakodnevno imamo, odvojimo sasvim dovoljno kako bismo pravilno izabrali najbolje edukativne igračke za njih. Upravo će umnogome prilikom vaspitanja dece, razvijanja njihovih motoričkih sposobnosti, ali i samopouzdanja pomoći kreativne igre za decu koje mogu biti korisne u svakom uzrastu.

Da li postoji alternativa za edukativne igračke?

Bez obzira da li vam je potrebna eduktavna igračka za dečaka ili za devojčicu – u mnogim situacijama nije potrebno da za to izdvajate mnogo novca.

Naravno, bitno je da igračka bude bezbedna za korišćenja u određenom uzrastu, ali prilikom situacije da trenutno niste „pri parama“ a želite da utičete na pravilan razvoj svog deteta možete pokušati da pogledate neke edukativne radionice za roditelje ili odete do biblioteke koje imaju edukativne knjige.

Takođe, ukoliko želite svoje dete da ohrabrite u procesu maštanja, navedete ga na razmišljanje i utičete na njegovu koncentraciju. S tim u vezi možete koristiti edukativne video igrice, pronaći primer edukativne radionice, ili jednostavno muzike koja je namenjena ovakvom vidu razvitka.

Pametne igračke su posebno važne za decu predškolskog uzrasta. Svako dete ima svoje preference kakve igračke voli. Osnovna funkcija svih igračaka jeste da zabavi dete. Edukativne igračke i mozgalice za decu pored toga što zabavljaju dete one razvijaju kognitivno razmišljanje kod dece i sposobnost rešavanja problema. Igračke za učenje su posebno napravljene da razvijaju odredjene sposobnosti vaše dece. Edukativne igračke za malu decu im pomažu da prilikom igranja razvijaju odredjene veštine i sposobnosti u skladu sa njihovim godinama.

Ljubav prema igračkama treba da bude jaka

Svi se mi sećamo omiljene igračke iz detinjstva i zbog toga je bitno da priliko odabira igračke vodimo računa da za mališana ne bude to još jedan stres.

Igračke edukativnog karaktera imaju veoma značajnu ulogu u igranju, ali i razvijanju motoričkih i koginitivnih veština svakog deteta. Kako bi se dete na najbolji način upoznalo sa okolinom, sa pravim vrednostima potrebno je dosta raditi sa njim. Jedna od metoda koja svakom roditelju može pomoći jeste korišćenje i osmišljavanje varijanti edukativne igre za decu, a da pritom se ne stvori odbojnost od učenja, maštanja, razmišljanja i deljenja stvari.