Prikaži filtere

Stolovi za igru


  • Aktivni filteri:
  • ×Stolovi za igru


-15%
Multifunkcionalni Stočic sa čak 6 društvenih igara

Multifunkcionalni Stočic sa čak 6 društvenih igara

2.340,00 RSD
1.980,00 RSD
-17%
STOČIĆ ZA PECANJE za decu sa muzikom

STOČIĆ ZA PECANJE za decu sa muzikom

3.240,00 RSD
2.690,00 RSD
-15%
Interaktivni sto za bebe SMART LAND

Interaktivni sto za bebe SMART LAND

2.940,00 RSD
2.490,00 RSD


Stolovi za igru za dečake i devojčice

Za naše mališane uvek tražimo najbolje rešenje kada je u pitanju igra koja je u mnogim situacijama presudna kako bi se pravilno razvilo dete.

S obzirom na to da svi mi tragamo za svojim kutkom, tako je i deci potreban poseban kutak za igru, a to možete postići ukoliko nabavite dečiji sto za igru. Danas postoje razni dečiji stolovi za crtanje, igru kockama, peskom ili plastelinom. Pored toga što drže igru na jednom mestu, pružaju mnogo zabave i razvijaju dečiju kreativnost i maštu. Savršene igračke za sobu.

Koji su benefiti dečijih stolova za igru?

Dečiji stolovi za igru su svakako praktični, ne zauzimaju mnogo mesta u sobi, bićete uvek spremni čak i za iznenadne goste, a nema ni loma niti nereda kao što je to slučaj sa drugim igračkama.

Međutim, najbitnije je to što ćete svom detetu omogućiti kvalitetno provedeno slobodno vreme, uz maštu, igru, učenje, nova saznanja i sticanje novih veština koje će mu svakako koristiti kroz detinjstvo.

Bezbedna igra za svako dete

S obzirom na to da ne možemo stalno biti uz dete, ipak je potrebno obaviti i kućne poslove ili možda odgovoriti na neki poslovni mejl ili online sastanak (ukoliko radimo od kuće) stolovi za igru mogu biti odličan izbor.

Oni će okupirati pažnju vašeg mališana na kreativan, a pritom zabavan način  tako da možete biti sigurni da će vaše dete biti mirno, ali i sigurno u svojoj igri. Deca se uglavnom dugo zaigraju za stolom, što je dupli benefit kako za dete tako i za roditelja.

Dečiji stolovi za igru – za pravilan rast i razvoj

Bitno je da prilikom izbora dečijih igrački obratimo pažnju da vreme koje će dete provesti uz igru to bude i korisno za njegovo psiho – fizičko sazrevanje, ali i pravilan razvoj.

Dečiji stolovi odličan su izbor ukoliko želite da svom detetu obezbedite kreativnu igračku sa kojom ćete moći da utičete na koncentraciju, maštovitost ali i razmišljanje i memoriju.

Oni su napravljeni tako da je vaše dete u svakom trenutku u nekoj drugoj ulozi, otkriva nova zanimanja, nove situacije, nova dešavanja.

Na primer, sto za igru voda i pesak – set za igranje vodom i peskom omogućava zabavnu igru vašeg deteta u pesku ili vodi – a na taj način ćete sigurno uticati na eventualni strah koji vaše dete ima od vode, ali utiče da se deca u isto vreme zabave i nešto novo nauče.

 

Kako odabrati dečiji sto za igru?

Postoji dosta varijacija i namena dečijih stolova za igru. Svakako je njihova primarna uloga zabava i igranje, ali mnogi od njih imaju i svoj edukativni karakter – tako da je zagarantovana aktuelnost ove igračke kod vašeg deteta s obzirom na to da mu neće brzo i dosaditi. Znajući dečije sklonosti, odaberite onaj koji mislite da će detetu najviše zaokupirati pažnju.

 

Dečiji sto za igru – teško da će dosaditi

Verovatno ste i vi sami dosta puta do sada čuli od svog deteta kako kaže da mu je određena igračka dosadila. To je iz jednostavnog razloga jer ukoliko igračka ne donosi nove izazove jednostavno dolazi do zasićenja i u tom slučaju je potrebno nabaviti novu igraču.

Ovih problema sa zasićenjem i dosadom nećete imati ukoliko se odlučite za dečiji sto za igru iz prostog razloga jer ste tu vi, tu je vaše dete – a mašta je beskonačna u svim dečijim igricama.

 

Kada je pravo vreme za sto za igru?

Sto za igru može odlično doći u situaciji ukoliko je potrebno da nešto hitno obavite, pripremite ručak, odgovorite na važan mejl ili jednostavno morate određeni period da radite od kuće a nema ko da vam čuva dete.

Naravno, čim vaše dete počne normalno da sedi možete uzeti sto za decu kojim ćete uticati na njegovo bezbrižno odrastanje.

Ovo je idealna prilika za one koji žele da vide svoje mirno dete, zaronjeno u svom svetu mašte i stvaranja likova sa kojima se igra.

Veoma lako će dete uz pomoć stola za igru ući u neku ulogu, stvoriti likove, priču i dozvoliti sebi da se igra, ali i razvija druge veštine bitne ra njegovo odrastanje.

 

Da li su dobri dečiji stolovi za igru?

Stolovi za decu su izgrađeni od čvrstog materijala, bez oštrih ivica tako da su deca potpuno bezbedna i ne postoji bojazan da će se povrediti prilikom same igre.

Oni su dizajnirani tako da ne zauzimaju mnogo prostora u sobi, a napravljeni su sa praktičnom opcijom da kasnije (kada dete preraste) mogu da posluže i kao stolovi za učenje.

Sto za igru idealan je za druženje u paru

Ovaj vid edukativne igračke može biti i idealna kombinacija za igranje u paru. Stolovi su napravljeni tako da veoma brzo deca pronađu svoj način igranja, a ukoliko su dvoje za jednim stolom mogu stvoriti svoj jedinstveni svet mašte.

Stolovi se danas prave sa raznim motivima, te mogu biti specijalizovani za dečake ili devojčice. Takođe, dizajneri dečijih igrački potrudili su se da pripreme specijalizovane stolove za igru sa plastelinom ili kinetičkim peskom.

 

Stolovi za dečiju igru – deca ih obožavaju!

Zahvaljujući svojim funkcijama i načinu na koji stolovi za igru razvijaju sam proces igranja kod dece – mališani svih uzrasta ih naprosto obožavaju.

Kada roditelji vide koliko malo prostora zauzimaju ovi specijalizovani stolovi za igru kockama, ali i na koji način deca uživaju igrajući se sa njima – biće im jasno da je odluka za kupovinu stola za igru bila ispravna.

 

Za sve one koji ne vole nered u kući – stolovi za igrusu sjajno rešenje

Bilo da živite u stanu ili kući sigurni smo da je nakon određenih igrarija soba jednostavno u neredu. Međutim, ukoliko se vaše dete igra na posebnom predviđenom stolu za igru, haosa neće biti s obzirom na to da su sve igračke tu u njegovoj okolini – na stolu najčešće.

Jednostavno je, bićete pošteđeni dodatnog čišćenja nakon jedne partije igranja.

 

Kako izabrati sto za igru – na pravi način

Na našem tržištu postoje dečiji stolovi za igranje koji su namenjeni dečacima i devojčicama; takođe u pojedinim radnjama moguće je pronađi  i univerzalne stolove te upravo ova vodilja može biti prva prilikom izbora.

Proizvođači dečijih igračaka su se potrudili i da ponude raznovrsne u odnosu na uzrast deteta – te je ovo još jedan od načina kako da izaberete pravi sto za igru.

Najbitniji uslov prilikom odabira dečijeg stola za igru jeste da ispratite interesovanje vašeg deteta. Razgovarate sa njim, pratite njegove želje ali i razgovarate o dosadašnjim igračkama koje su mu sigurno dosadili.

Na osnovu razgovora sa svojim detetom sigurni smo da ćete doći do rešenja koji ćete sto za igru kupiti, a da pritom ne pogrešite.