Igraonice


Igraonice za sobu

Ukoliko ste bar jednom posetili igraonicu sa svojim detetom, bilo da je to samoinicijativno ili zbog proslave rođendana uvideli ste verovatno i sami koje su sve koristi igranja u igraonici.

Najbolja stvar je napraviti igraonicu svom detetu u sobi, a da pritom nije ogromna investicija za vaš kućni budžet.

Koje su prednosti dečijih igraonica za sobu?

Dečije igraonice namenjene sobi bilo kog doma pre svega će upotpuniti najvedriji deo života vašeg deteta, a to je svakako detinjstvo.

Upravo će dani ispunjeni igrom, osmesima ali i zabavom – uticati na mnoge životne faktore za detetov pravilan razvoj jer je upravo igra jedna od najvažnijih dečijih aktivnosti.

Roditelji koji su svesni i upoznati sa ovom činjenicom, odlučili su da pruže svom detetu prostor i mesto za igru obezbedivši im igraonicu za sobu.

Koja je dečija igraonica za sobu najbolja?

Svaka igraonica je dobra za vaše dete, s obzirom na to da će ono aktivno provoditi svoje slobodno vreme.

Naravno, bitno je da prilikom biranja igraonice vodite računa o preporučenom uzrastu, ali i interesovanjima koje vaše dete iskazuje.

BESTWAY Igraonica Helikopter sa lopticama pokazala se kao odličan način da vaše dete ima savršenu sobnu igraonicu, upotpunivši svoje slobodno vreme na kreativan način. Uz pomoć sjajnog dizajna i loptica koje dobijate u kompletu, ova stanica za igru budi maštu i kreativnost kod vašeg deteta.

U kojim situacijama je igraonica za sobu dobra?

Manjak vremena jedan je od problema sa kojima se suočavaju savremeni roditelji, ali bez obzira na to igraonice u gradu mogu biti zagušljive, blokirane ili jednostavno nebezbedne za vaše dete.

Na ovaj način pružate svom mališanu da vreme provedeno u kući upotpuni na pravi način, a ne u nekom zatvorenom javnom prostoru gde sigurnost i higijena dece mogu u ogromnoj meri da zabrinu roditelje.

Igraonice za sobu su optimalno rešenje, a prilagođena su deci svih uzrasta, ima dosta zabavnih aktivnosti, a pritom svoje dete možete zaštiti i provoditi sa njim slobodno vreme kroz igru i učenje.

Prednosti dečije igraonice za sobu

Svakako je bitno da vaše dete provodi svoje slobodno vreme napolju i utiče na razvijanje svojih motoričkih sposobnosti. Međutim upravo boravak na igralištima u mnogome zavisi od vremenskih prilika i zbog toga je igraonica za sobu prostor u kojem se vaše dete može igrati u svako doba bez obzira na vremenske prilike i neprilike. Igračke za napolje su dostupne samo po lepom vremenu.

Hteli mi to da priznamo ili ne, statistika pokazuje da prilikom igranja na otvorenom ali i u javnim igraonicama su česte i povrede. Međutim, ukoliko se odlučite za neku od dečijih igraonica koje su namenjene svakoj sobi možete biti sigurni da je vaše dete bezbedno, s obzirom na to da vam je uvek na oku, ali se i sami vodili računa o tome da obezbedite ivice, podove, oštre predmete….

Mnogi sadržaji u igraonicama ili na igralištu nisu prilagođeni maloj deci, te s tim u vezi ovo može biti odlična alternativa da utičete na kreativnost i maštu svog deteta, ali i fizičku aktivnost.

Igraonice za sobu mogu biti i edukativne

Ukoliko izaberete pravu igraonicu za svoje dete, ona će imati i edukativnu svrhu, a na vama je svakako i da prilikom provođenja vremena sa svojim detetom, osmislite edukativne i vaspitno korisne aktivnosti koje mogu umnogome igru učiniti zanimljivijom.

Na ovaj način dete će se učiti na fer plej igru, ali će istraživati svet koji ga okružuje i dodatno učiti nove veštine koje su bitne za razvijanje motoričkih sposobnosti.

Igraonica za sobu utiče na sveukupni dečiji razvoj

Bukvalno svako igralište može pored dobre zabave da utiče i na celokupni dečiji rast i razvoj. Međutim, s obzirom da uslovi u mnogim situacijama ne dozvoljavaju roditeljima aktivnosti sa decom na otvorenom (loše vreme, svakodnevne obaveze…) igraonice na naduvavanje za sobu mobu biti odlična alternativa.

Ako imate osećaj krivice što vaše dete boravi u zatvorenom prostoru, naš savet je da ne brinete – jer možete i na taj način uticati na njegov pravilan rast i razvoj.

Igraonice u svakom pogledu utiču na aktivnost kod dece što je važno za njihov fizički razvoj, a sama oprema neke igraonice može probuditi maštu, ali i razvijanje motoričkih veština kod vašeg deteta.

Igraonice sa lopticama podstiču da se kod vašeg deteta razvijaju ravnoteža, agilnost, koordinacija ali i brzina pokreta. Ovo je i odličan način da uvedete svoje dete u naviku za vežbanjem, a svi smo svesni činjenice koliko je fizička aktivnost bitna u životu svakog od nas.

Igraonice na naduvavanje pomažu dečiji kognitivni razvoj

Upravo će tokom igranja vaše dete naučiti da reši problem ali i da razmišlja, što će svakako pomoči kognitivni razvoj vašeg mališana.

Zavisno od uzrasta igraonica će pomoći detetu i da lakše istraži brojeve, sloba, oblike ali i različite pojmove.

U skladu sa svojim obavezama potrebno je posvetiti i pažnju detetu tokom igranja u igraonici jer će upravo ta aktivnost u mnogome pomoći vašem mališanu da vam predstavi svoje razmišljanje, maštu, prohteve….

Po čemu se igraonice za sobu razlikuju od drugih igračaka?

Igraonice za decu ohrabruju vaše mališane da istraže sva čula, ali i podstiču njihov senzorni rad.

Vašem mališanu možete omogućiti da se u svojoj sobi igra sa lopticama različitih boja i oblika. Na taj način oni će istraživati boje, brojeve, ali i dodatno upotpuniti svoje igranje uz kreativno igranje ispunjeno dečijom maštom.

Dokazano je i da sobne igraonice podstiču zdrav dečiji emocionalni razvoj, a ova mini fizička aktivnost može u mnogome da pomogne vašem mališanu kako da se nosi sa stresom, dosadom ali i razvijanjem svoje kreativnosti.

Sve ove aktivnosti u igraonici za sobu deci će pomoći prilikom razvoja emotivne inteligencije, a ukoliko ste spremni da sa svojim detetom provodite vreme verujemo da će vam ova igračka u mnogome pomoći kako biste igru učinili zanimljivijom.

Dečije igraonice kao odličan izbor za slobodno vreme

Kako biste na pravi načini popunili slobodno vreme vašeg deteta – dečija igraonica namenjena sobi može vam u mnogome pomoći. Upravo će ovakve igračke za dečiju sobu pružiti vašem detetu da bolje koordiniše svoje pokrete, te i da uz igru savlada mnoge veštine.

Edukativni karakter je takođe prisutan nakon igranja, jer će se dete upoznati sa osnovnim brojevima, a uz malo vaše kreativnosti sigurni smo da ćete osmisliti zanimljive radionice koje služe za upoznavanje sa brojevima, slovima, bojama….