Prikaži filtere

Magični Kineticki pesak


  • Aktivni filteri:
  • ×Magični Kineticki pesak


-20%
Kineticki pesak 4u1

Kineticki pesak 4u1

816,00 RSD
650,00 RSD
Kinetički pesak set 6u1

Kinetički pesak set 6u1

980,00 RSD
-31%
Kinetički pesak set FARMA

Kinetički pesak set FARMA

840,00 RSD
580,00 RSD


Magični kinetički pesak

Klinci prosto obožavaju pesak – u to ste se i sigurno uverili videvši ih kako se odmah late svojih lopatica, kantica, ali i kalupa za građenje.

Nešto što je zaista prava magija pojavilo se na svetskom tržištu u odeljku kreativnih igračaka, a to je kinetički pesak koji će roditelje rasteretiti u mnogim pogledima.

Šta je magični kinetički pesak?

Ovo je jedan od najboljih materijala za modelovanje koji je ikada napravljen. On će upravo zahvaljujući svom materijalu moći lako da se preseče i to kao plastelin, a sama tekstura je izuzetno meka i paperjasta.

Situacija da s vremenom igračke za pesak postanu samo teret koji svakodnevno vučete kući može biti prošlost jer je magični kinetički pesak nešto što je interesantno klincima, ali i korisno za roditelje koji obraćaju pažnju na pravilno odrastanje svog deteta.

Od čega je napravljen kinetički pesak?

Magični pesak napravljen je po 100% prirodnoj formuli koja se sastoji od finih ali i sitnih granula. Bitno je to što same komponente magičnog kinetičkog peska nisu toksične, ali ne sadrže ni gluten.On je napravljen od 98% čistog peska i 2% polimera, a upravo tih 2% omogućava pesku da bude oblikovan na jedinstven, kreativan način – čineći ga i mnogo lakšim za upotrebu.

Upravo zahvaljujući svojoj strukturi magični kinetički pesak je pogodan za igranje vaše dece u svakom trenutku. Vaša deca imaće osećaj kao da se igraju sa peskom. Pogodan je za stvaranje različitih oblika i poprilično je suv na dodir.

Iznova i iznova možete praviti nove figure i oblake jer iako ćete ga zamesiti u čvrstu strukturu i napraviti oblik, veoma lako možete srušiti laganim pritiskom i početi svoju kreativnu magiju iznova. Kao i plastelin, vrlo je praktičan i kreativan.

Kakav je to kinetički pesak?

To je običan pesak, često obojen bojama za jelo (nije toksičan) u koji je dodato 2% polimera. On će zadržati oblik koji mu date, ali će se "rastopiti"ako ga dodirnete. Kineticki magicni pesak je sjajna igračka za svako dete jer podstiče maštu, upotrebu ruku i igru.

Ukoliko ste spremni da svom detetu omogućite materiju za igru otvorenog uma, kinetički pesak je pravo rešenje kojim ćete sigurno probuditi kreativnost kod svog mališana.

Iskustvo roditelja pokazuje da je igranje sa peskom dobro jer stimuliše i razvija dobre motoričke veštine, ali i kreativni nagon kod svakog deteta.

Zbog čega je dobar kinetički pesak?

Ovaj pesak omogućava svakom detetu da iskaže svoj kreativni potencijal, ali i da aktivno utiče na jačanju sebe, svojih veština i osećanja.

Ono što kinetički pesak razliku od običnog jest to što se ne rasipa, tako da ćete nakon igre vašeg mališana moći sasvim lako da sakupite isti sa bilo koje površine.

Još jedna prednost jeste i ta što se on lako oblikuje, a bezbedan je za korišćenje jer ne sadrži gluten, toksine, niti alergentne kao što su pšenica i kasein.

Iako je ovo na prvi pogled sasvim običan pesak, sama struktura to ne govori, ali i činjenica da će njima vaše dete moći da oblikuje sve što mu je po želji, s obzirom na to da je pogodan za pravljenje oblika svih veličina i složenosti.

Kako napraviti kinetički pesak?

Na YouTube postoji dosta naizgled veoma lakih i jednostavnih načina kako da napravite svoj kinetički pesak. Međutim, to u praksi i ne mora da bude tako lako s obzirom na to da je taj posao najbolje prepustiti profesionalcima.

Kako biste napravili svoj domaći kinetički pesak potrebno je da ga što bolje prosušite, odnosno da izvučete svu vlagu iz njega.

Sledeći korak je da u njega umešate skrob kako bi se dobila ravnomerno umešana masa, a na kraju se doda kafena kašičica deterdženta za suđe i vode.

Možete dodati razne gel boje za kolače kako biste i obojili s pesak – na vama je izbor.

Međutim, s obzirom na to da je za ovaj proces potrebno malo više slobodnog vremena, ali i činjenice da on nikada neće biti magični, preporučujemo vam mnogo jednostavniju varijantu – a to je da kupite kinetički pesak za decu u setu sa modlama.

Kinetički pesak igra važnu ulogu u razvoju deteta

Samo igranje u pesku igra zaista važnu i bitnu ulogu u razvoju vašeg deteta odnosno njegove motorike. Međutim, s obzirom na to da nakon igranja u klasičnom pesku obično dođe do prljanja, nereda, haosa, ali je i nesigurno koliko je dobro po zdravlje deteta s obzirom na to da se radi o javnoj površini.

Pametni inovatori su osmislili idealan pesak za decu, a to je kinetički pesak koji je u ruci toliko sličan, a sa druge strane veoma i različit od običnog peska.

Već nakon prve upotrebe vi i vaše dete ćete biti oduševljeni, s obzirom na to da nema nereda, prljavštine, a nakon igranja vašeg mališana pesak nećete pronalaziti u svakom ćošku vašeg doma.

Takođe, on izuzetno dobro klizi niz prste, tako da ćete imati osećaj kao da ste na plaži, a sa druge strane kada ga stisnete moći ćete da oblikujete šta god budete zamislili.

Magični pesak se pravi u različitim bojama, tako da će biti zabavna, edukativna i korisna igračka za sve generacije nezavisno od trenutnog godišnjeg doba.

Cena kinetičkog peska

Ukoliko želite da kupite kinetički pesak povoljno koristite proverene prodavnice za dečije igračke, jer ste sigurni da ste naišli na pravu najnižu cenu, kvalitet ali i garanciju. Izbegavajte sumnjive prodajne sajtove ili oglase, jer je jako bitno da igračke koje kupujete deci ne sadrže toksične materije kao ni alergene.

Prednosti kinetičkog peska za decu

Nema veće prednosti ni zadovoljstva nego kada budete ugledali lice svog mališana kako iznova i iznova uživa u stvaranju novih oblika zahvaljujući pesku.

Takođe, ova igračka biće zabava za celu porodicu, a možete praviti oblike bilo da ste u sobi, dvorištu ili otvorenom prostoru. Savršene igračke za devojčice i dečake.

Umetnička sloboda je svakako još jedna pogodnost magičnog kinetičkog pesma s obzirom na to da zahvaljujući različitim bojama, lako možete napraviti savršenu i jedinstvenu umetničku sliku na podlozi, dok ukoliko koristite razne modle imate mogućnost da napravite i skulpture.