Prikaži filtere

Edukativne igračke za bebe


  • Aktivni filteri:
  • ×Edukativne igračke za bebe


-10%
Bebi Igraonica sa zvečkama TEDDY

Bebi Igraonica sa zvečkama TEDDY

3.468,00 RSD
3.130,00 RSD
-17%
Drvene puzzle uklapalice OBLICI

Drvene puzzle uklapalice OBLICI

1.188,00 RSD
990,00 RSD
-17%
Drvene puzzle uklapalice POVRĆE

Drvene puzzle uklapalice POVRĆE

1.188,00 RSD
990,00 RSD
-17%
Drvene puzzle uklapalice BROJEVI

Drvene puzzle uklapalice BROJEVI

1.188,00 RSD
990,00 RSD
-18%
Tooky Toy drvena igračka UDARI ČEKIĆEM

Tooky Toy drvena igračka UDARI ČEKIĆEM

1.800,00 RSD
1.480,00 RSD
-20%
Tooky Toy Edukativna kocka POGODI OBLIK

Tooky Toy Edukativna kocka POGODI OBLIK

1.872,00 RSD
1.500,00 RSD
-17%
Tooky Toy drvene puzzle VOZILA

Tooky Toy drvene puzzle VOZILA

1.320,00 RSD
1.090,00 RSD
-17%
Tooky Toy drvene puzzle DINOSAURUSI

Tooky Toy drvene puzzle DINOSAURUSI

1.320,00 RSD
1.090,00 RSD
Tooky Toy Drveno čičak voće

Tooky Toy Drveno čičak voće

1.350,00 RSD
-13%
Tooky Toy Velika Drvena multifunkcionalna igračka

Tooky Toy Velika Drvena multifunkcionalna igračka

10.080,00 RSD
8.760,00 RSD
-11%
Win Fun EDUKATIVNI OBRUČI

Win Fun EDUKATIVNI OBRUČI

1.044,00 RSD
930,00 RSD
-16%
Drveni Voz Za Kreativnost i Motoriku

Drveni Voz Za Kreativnost i Motoriku

2.700,00 RSD
2.280,00 RSD
-19%
Drvena farma za decu KULA

Drvena farma za decu KULA

2.700,00 RSD
2.190,00 RSD
Edukativna igračka KARIKE

Edukativna igračka KARIKE

620,00 RSD


Edukativne igračke za bebe - značaj

Edukativne igracke za decu od godinu dana ili bebe su najbolje igračke koje možete kupiti svom bebcu. Ove igračke za bebe su jako zabavne i uče kroz igru dete najbitinijim stvarima. Od najranijeg detinjstva preporučuju se igračke koje imaju edukativan karakter.  Da će dete najbolja znanja steći kroz igru uopšte nije tajna. Upravo iz tog razloga i postoje mnoge edukativne igračke za bebe i decu, čija primena ima za cilj da im omogući da se upoznaju sa različitim bojama i oblicima, ali i da upoznaju nove reči, te da poboljšaju razmišljanje.

Motoricke igracke za bebe su izuzetno bitne kada je razvoj motorike u pitanju. Takve igračke u velikoj meri doprinose i boljoj koordinaciji pokreta, tako da pomažu bebama već od ranog uzrasta da razviju takozvanu finu motoriku. Svaka edukativna igračka ima svoj cilj, a to je učenje i igra.

Sastavni deo odrastanja jeste igra. Svako dete, bez obzira na uzrast uživa u svetu mašte i upoznavanja oblika, zvukova i boja.

A onda dođe trenutak da ima želju za sticanjem nekih novih znanja, koja su naravno primerena njegovom uzrastu. Tada mališanima recimo može biti od koristi edukativna drvena kućica – računaljka za bebe ili šuškava knjiga za bebe. A to je tek manji deo ponude, kada su u pitanju edukativne igračke za decu.

Edukativne igracke za bebe od godinu dana

Nije naročito važno da li će to biti, na primer drveni sorter oblika ili drvena edukativna kućica za bebe pogodi oblik, odnosno Carotina edukativna igra memorije ili puzle, jer su sve to igračke koje će pobuditi radoznalost kod mališana. Naravno, sve to pod uslovom da su igračke prilagođene uzrastu i potrebama, ali i mogućnostima deteta.

Baš zato što se na pakovanju svakog proizvoda jasno navodi i da li su u pitanju edukativne igračke za bebe od 9 meseci ili od godinu dana, roditelji nemaju razloga za brigu oko toga da li će doneti pogrešnu odluku prilikom kupovine ili će, ipak kupiti baš igračku koja je primerena uzrastu njihovog mališana. Čak i onda kada nisu baš sigurni da li je možda još uvek rano da omoguće svom detetu korišćenje jedne takve igračke, mogu jednostavno pogledati pakovanje i videti šta je preporuka proizvođača, odnosno bebama ili deci kog uzrasta je takva jedna igračka namenjena.

Edukativne igračake za bebu od 1 godine ili manje

Poznato je da su mnogi roditelji preopterećeni, što zbog finansija, što zbog drugih problema sa kojima se susreću u svakodnevnom životu i radu. I onda se događa da prenebregnu neke važne činjenice i trenutke u toku dečijeg odrastanja. Međutim, ma koliko podizanje deteta bilo možda i naporno, svaki trenutak treba koristiti i posvetiti ga svom mališanu.

Možda vam to neće reći niko, ali taj period vrlo brzo prođe i ne možete ga nikada više nadoknaditi. A kako vreme bude prolazilo, biće vam sve žalije što ste se trudili možda da operete sve sudove, očistite celu kuću ili zaradite više novca, ali ste propustili neki važan dan u životu svog mališana. Zato čak i ako se odlučite za edukativne igračke za bebe ili bilo koje druge, trudite se da učestvujete sa mališanima u igri. Ne samo da će njima to i te kako značiti, već će i vama goditi, jer ćete bez ikakve sumnje u tome uživati.

Edukativne igračke za bebe od 6 meseci pa naviše - Edukacija je važna od prvog trenutka

Vrlo je moguće da to ne posmatrate na taj način, ali vi zapravo svoju bebu od prvog momenta nečemu učite. Onda Vaša beba malo poraste, pa ima potrebu i za dodatnim sredstvima za učenje i sticanje novih znanja i veština.

Upravo to je trenutak kada mališanima treba ponuditi namenske edukativne igračke za bebe do 6 meseci. Obično su to već pomenute takozvane šuškave knjige i muzičke igračke za bebe, ali to može biti i muzička igračka za bebe – Muzička farma (oktopod) ili „ Mama voli bebu “ igračke, pa Vaš mališan može odabrati da li mu se više dopada Mama voli bebu lutka koja peva – tata ili plišana igračka – mama.

Nema sumnje da je izbor takvih igračaka u našoj ponudi zaista sjajan. Roditeljima je na taj način u velikoj meri izbor olakšan. Jedino što je potrebno da znaju za čim njihovo dete ima potrebu i želju u određenom uzrastu, pa da među brojnim proizvodima edukativne igracke za bebe od 12 meseci izaberu onaj, za koji smatraju da bi bi odgovarajući.

Pametne slagalice i puzzle za bebe i Montesori program

Mora se priznati da u današnje vreme zaista nije tako jednostavno odlučiti da li je bolje detetu ponuditi bebi edukativne igračke ili se ipak opredeli za plišane, recimo. Pametne igracke za decu od godinu dana su uvek dobar poklon.

Ako roditelj želi da pruži svojoj bebi mogućnost da razvije fine pokrete, kao i da nauči osnovne boje, te da se upozna i sa različitim oblicima, onda su najbolji izbor sasvim sigurno različite edukativne igračke za bebe.

Carotina slagalice i puzzle za bebe su sjajni setovi proizvedeni u Italiji u saradnji sa pedagozima i psiholozima. Ovi setovi prosto oduševljavaju roditelje širom sveta svojim dizajnom i sadržajem. Carotina setovi edukativne igracke za bebe od godinu dana podstiču razvoj kognitivnih sposobnosti, motorike i ovladavanje novim znanjima i veštinama.

Montesori igračke i setovi su napravljeni po uzoru na metode Montesori učenja koje je priznato i sve popularnije u svetu i kod nas. Ove igračke razvijaju samostalnost, razmišljanje i osnovne veštine.

Kocke za bebe i uklapalice oblika

Kocke za bebe su takođe vrlo zanimljive, jer one pomažu mališanima određenog uzrasta ne samo da bolje upoznaju oblike, kao i boje, nego i da nauče da ih uklapaju. A tu opet dolazimo na razvijanje onih finih pokreta, ali i na činjenicu da takve edukativne igračke za decu pomažu razvoju logičkog razmišljanja.

I za kraj da dodamo i to: ne zaboravite da i vi malo podetinjite uz svoje mališane! Pravite im društvo u igri i uživajte zajedno u trenucima, koji ostaju za nezaborav!