Korišćenjem sajta igrackezvrcke.rs prihvatate Uslove korišćenja navedene u sledećem tekstu. Molimo da pročitate tekst pažljivo kako biste izbegli nedoumice. Hvala!

 

Uslovi korišćenja

Za korišćenje web stranice igrackezvrcke.rs, i usluga preduzeća TR IZI TOYS, primenjuju se ovi Opšti Uslovi korišćenja  i svi važeći zakoni i pravni propisi.

Posetom i/ili kupovinom na našoj online prodavnici “Igračke Zvrčke” (igrackezvrcke.rs) prihvatate Uslove korišćenja koji su navedeni u daljem tekstu i sve važeće zakone i pravne propise. Pristupom i korišćenjem usluga ove stranice smatra se da ste upoznati sa svim uslovima i odnosima, da ste ih pročitali, razumeli, i da ih vašom odlukom o kupovini prihvatate. “Igračke Zvrčke” (igrackezvrcke.rs) zadržavaju pravo da bez prethodnog obaveštavanja korisnika vrše izmene i dopune Uslova korišćenja.

TR IZI TOYS ima pravo izmene Uslova korišćenja u bilo kojem trenutku, uključujući i pravo ukidanja pristupa ovoj stranici bez prethodnog obaveštenja. Ukoliko se ne slažete s našim Uslovima korišćenja ili niste punoletni, molimo Vas da se suzdržite od upotrebe naše internet stranice. Isključujemo odgovornost za bilo kakvu štetu prouzrokovanu korisnicima ili trećim licima usled neinformisanosti o sadržaju Uslova korišćenja i njihovih izmena.

Uslovi korišćenja važe za kupce čije se prebivalište nalazi na području Republike Srbije. Isporučujemo usluge i robu i van područja Republike Srbije, no u tom slučaju morate dogovoriti uslove dostavljanja putem ove internet stranice ili na mail adresu info@igrackezvrcke.rs.

 

Komunikacija

Sa osobljem online prodvnice igračaka TR IZI TOYS (igrackezvrcke.rs) komunicirate telefonom ili elektronskim putem (e-mail), kako Vam više odgovara. Ukoliko niste sigurni da ćete ispravno popuniti narudžbenicu, možete nas pozvati na telefon 064/00-80-222 i izdiktirati šifre željenih artikala i Vaše osnovne podatke ili sve to poslati u SMS poruci ili putem Vajbera, a mi ćemo Vam poslati naručene proizvode u najkraćem roku.

Naša komunikacija prema vama će biti obavljana putem elektronske pošte (direktno na Vaš email), obaveštenjima koja ćemo objavljivati na ovom sajtu i putem telefona.

 

Izjava o zaštiti privatnosti

U ime preduzeća TR IZI TOYS (igrackezvrcke.rs) obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost podataka naših kupaca. Prikupljamo samo osnovne podatke o kupcima kao i podatke neophodne za poslovanje i komunikaciju sa korisnicima u cilju pružanja kvalitetne usluge.


Kupovina

Postupak kupovine robe putem naše internet prodavnice ima 4 faze:

 • Poručivanje
 • Plaćanje
 • Dostava
 • Opciono - povraćaj i reklamacija robe

Isporučioc robe i usluga je TR IZI TOYS. Kupcem se smatra svaka osoba koja plati barem jedan proizvod i dostavi svoje podatke za dopremu robe. TR IZI TOYS putem svoje Internet prodavnice omogućava kupovinu celokupnog asortimana robe prikazane na našoj internet stranici. Zadržavamo mogućnost greške i poništavanje narudžbine u slučaju da je navedeno da određeni artikal ima na stanju, a da je zapravo rasprodat ili oštećen.

 

Plaćanja

Plaćanja u našoj internet prodavnici možete obaviti na tri načina: pouzećem u gotovini, karticom ili uplatom na račun. Kada unesete podatke za slanje na kasi, odaberite željeni način plaćanja. Plaćanje pouzećem je automatski selektovano. Cene na sajtu su iskazane u dinarima pri čemu je PDV uračunat u cenu.

 

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

 

Isporuka

Isporuka kupljenih artikala iz naše online prodavnice igrackezvrcke.rs se vrši isključivo posredstvom AKS Express kurirske službe sa kojom imamo ugovor. Nažalost, nemamo opciju da kupci sami biraju željenu službu za dostavu. Takođe, nemamo opciju ličnog preuzimanja. Isporuku vršimo samo u granicama Republike Srbije.

 

Vaš nalog

Ukoliko koristite našu online prodavnicu igračaka Igračke Zvrčke, odgovorni ste za održavanje svog naloga i poverljivost lozinke koje ste dobili prilikom Registracije. Korišćenjem sajta odgovorni ste za sve aktivnosti koje se dešavaju na Vašem nalogu i sa Vašom lozinkom. Lažno predstavljanje i registracija sa tuđom email adresom nije dozvoljena.

Maloletna lica mogu koristiti sajt “Igračke Zvrčke” isključivo uz nadzor roditelja ili staratelja. Kupovinu preko sajta može obaviti samo punoletno lice.

 

Komentari

Posetioci sajta “Igračke Zvrčke” mogu komentarisati proizvode. Sajt “Igračke Zvrčke” ima pravo da ne objavi komentare koje smatra zlonamernim, nepristojne sadržine, koji služe za reklamiranje drugih proizvoda ili sajtova, koji šire mržnju ili na bilo koji način ugrožavaju prava drugih. Takvi komentari će biti uklonjeni bez predhodnog obaveštenja lica koje je komentar ostavilo.

 

Reklamiranje na sajtu

Reklamiranje na sajtu “Igračke Zvrčke” (igrackezvrcke.rs) nije omogućeno.

 

Opisi proizvoda

Internet prodavnica igračaka “Igračke Zvrčke” nastoji da sve proizvode opiše što je tačnije moguće. Takođe, Igračke Zvrčke ne garantuju da su svi navedeni podaci u vezi proizvoda potpuno tačni, pouzdani, kompletni i bez grešaka. Ukoliko se dogodi da proizvod koji ste kupili odstupa od podataka koji su navedeni na našem sajtu, možete ga vratiti pouzećem isključivo u nekorišćenom stanju i sa kompletnom dokumentacijom koju ste uz njega dobili, a mi ćemo Vam vratiti Vaš novac.

Šifre proizvoda su unikatne tako da je naručivanje telefonom olakšano kako iskusnim korisnicima internet prodavnica, tako i osobama koje se prvi put sa ovim susreću. Uveli smo i naručivanje igračaka Vajberom i putel Facebook stranice kako biste mogli što lakše i brže da obavite kupovinu putem slika.

 

Fotografije proizvoda

Slike proizvoda na sajtu predstavljaju proizvod koji će kranji kupac dobiti, ali ne garantujemo potpunu autentičnost. Zadržavamo mogućnost greške ili razlike u pogledu boja i sitnih detalja.

Fotografije prikazane na internet stranici su ilustrativne prirode. Fotografije, tekstovi, te ostali materijal ne sme se objavljivati, prodavati, javno ili privatno publikovati  niti na bilo koji drugi način koristiti bez saglasnosti firme TR IZI TOYS. Svako nepridržavanje uslova iz prethodnih stavova ovog člana povlači za sobom odgovornost i obavezu naknade nematerijalne štete. Firma TR IZI TOYS zadržava sva autorska prava na korišćenje fotografija, teksta, te ostalog objavljenog materijala, u smislu pozitivnih zakonskih propisa u Republici Srbiji.

 

Cene proizvoda

Sve cene proizvoda koje su navedene na sajtu su sa uračunatim PDV-om. Sajt “Igračke Zvrčke” ima pravo da otkaže narudžbenicu (uz slanje email obaveštenja) ukoliko je slučajno došlo do greške prilikom postavljanja cene proizvoda na sajt, npr. umesto 2000 dinara je navedena cena od 200 din, i slično. Trudimo se da sve informaije, a time i cene proveravamo i ažuriramo, ali molimo korisnike da imaju razumevanja i strpljenja ukoliko dođe do nekih grešaka.

 

Poštarina

Na sajtu Igračke Zvrčke poštarina se uračunava u konačan iznos za naplatu automatski, kako bi se izbegle moguće zloupotrebe od strane kurira. Za iznose ispod 5000 dinara poštarina iznosi 290 dinara fiksno, bez obzira na težinu paketa. Preko iznosa 5001 dinara poštarina je besplatna, tj. troškove dostave snosimo mi.

 

Reklamacije

Online prodavnica igrackezvrcke.rs prihvata reklamiranje proizvoda u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača Sl. Glasnik RS“, br. 62/2014 i 6/2016 – i pravilima dobre prakse. Detaljno o Reklamaciji proizvoda pročitajte OVDE.

 

Ostalo

Delimična ili potpuna neprimenjivost i/ili nezakonitost određene odredbe Uslova korišćenja neće ni u kom slučaju uticati na punovažnost ostalih odredbi koje ostaju na snazi u celini. Neprimenljiva ili nezakonita odredba će biti biće zamenjena drugom, odgovarajućom odredbom.

 

Kupac može postati svaka punoletna i poslovno sposobna osoba koja prihvata naše uslove korišćenja što se potvrđuje porudžbinom artikala. Ugovor u ime i za račun maloletnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu sklopiti samo njihovi zakonski zastupnici, a delimično poslovno sposobne osobe mogu sklopiti ugovor samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika.

Prihvatanje uslova korišćenja kupac potvrđuje prilikom porudžbine artikala putem ovog web shopa.

 

Promena (ažuriranje) podataka na sajtu

Administratori stranica zadržavaju pravo promene, ukidanja (privremenog i trajnog) bilo kojeg sadržaja ili usluge na stranici bez obaveze prethodne najave.

TR IZI TOYS nije odgovorno za bilo kakav sadržaj koji neovlašćeni korisnik može postaviti na Internet stranicu, zadržava pravo promene, prilagođavanja, izmene, brisanja ili uklanjanja bilo kojeg sadržaja za koji oceni da je neprikladan, može raskinuti poslovni odnos sa bilo kojim svojim krajnjim korisnikom u bilo kojem trenutku. Preduzeće TR IZI TOYS zadržava pravo trenutno ukinuti pravo pristupa krajnjem korisniku u slučaju ponašanja krajnjeg korisnika koje smatra neprihvatljivim, kao i u svakom slučaju nepoštovanja Opštih uslova poslovanja od strane krajnjeg korisnika.

Poduzeće TR IZI TOYS neće biti odgovorno za bilo koje pogreške, netačnosti ili neizvornost informacija koje se nalaze na ovoj internet stranici, kao i za bilo kakvo kašnjenje ili prekid u prenosu informacija do krajnjeg korisnika, za bilo kakva potraživanja ili gubitke koji iz tog proizlaze, uključujući i izgubljenu dobit.

 

Korisnicima stranice strogo je zabranjeno:

 • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji krše postojeće srpske i/ili međunarodne zakone,
 • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji je uvredljiv, vulgaran, preteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,
 • objavljivanje, slanje i razmena informacija za koje posetioc zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korišćenje moglo naneti štetu drugim korisnicima,
 • lažno predstavljanje, odnosno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,
 • objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
 • objavljivanje, slanje i razmena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja, ili putem obmane,
 • svesno objavljivanje, slanje i razmena sadržaja koji sadrži crve, viruse ili slične računarske datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računarskog softvera i/ili hardvera i telekomunikacione opreme,
 • prikupljanje, čuvanje i objavljivanje ličnih podataka drugih posetioca  i korisnika portala,
 • objavljivanje reklamnih poruka (smatra se da je objavom reklamne poruke izvršena porudžbina sponzorisanog članka i da je lice/firma koja je napisala takvu objavu istu spremna i platiti),
 • korišćenje stranica za oglašavanje ili izvođenje bilo kakve komercijalne, verske, političke, ili bilo kog drugog oblika promocije.


Informacije o plaćanju i isporuci

Plaćanja

Plaćanje u našoj internet prodavnici možete obaviti na tri načina: pouzećem u gotovini, karticom ili uplatom na račun. Kada unesete podatke za slanje na kasi, odaberite željeni način plaćanja. Plaćanje pouzećem je automatski selektovano. Cene na sajtu su iskazane u dinarima pri čemu je PDV uračunat u cenu.

 • Plaćanje pouzećem. Porudžbinu možete platiti pouzećem kuriru koji Vam donese paket. Plaćanje pouzećem se obavljaja uvek u gotovini jer kuriri nemaju čitač kartica.
 • Plaćanje platnim karticama. Porudžbinu možete platiti karticama koje podržavaju plaćanje preko Interneta, a to su: VISA, MasterCard, DinaCard, Maestro i American Express platne kartice.
 • Plaćanje preko računa. Porudžbinu možete platiti direktnom uplatom na naš račun uz odogvarajući poziv na broj. Plaćanje možete izvršiti standardnom uplatnicom u bilo kojoj pošti ili banci ili putem interneta, ukoliko imate internet pristup svom tekućem računu.

 

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio pouzećem ili uplatom na račun, povrat sredstava će se obaviti uplatom na račun kupca koji navede u Obrascu za reklamaciju ili Obrascu za odustanak od ugovora.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, naša firma je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice

Kupac ne može ni u kom slučaju, ni pod kojim uslovima, zahtevati povraćaj sredstava u gotovini ili po kuriru. Svi povraćaji sredstava se obavljaju posredstvom banke. Više o povratu sredstava pročitajte OVDE.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

 

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).

Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije.

Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

 

Isporuka

Isporuka se vrši isključivo AKS Express kurirskom službom sa kojom imamo ugovor. Nažalost, nemamo opciju da kupci sami biraju željenu službu za dostavu. Takođe, nemamo opciju ličnog preuzimanja.

Isporuku brzom poštom možete očekivati u roku od 1-5 radnih dana (vikendom se ne isporučuju paketi) za bilo koje mesto u Srbiji. Isporuku vršimo samo u granicama Republike Srbije.

Rok isporuke je promenljiv u zavisnosti od obima posla, praznika, neradnih dana, dostupnosti artikla, nepredviđenih okolnosti i sl.

Preuzimanje pošiljke

Kuriri pošiljku donose na adresu za isporuku u periodu od 8-17 h. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku i platiti je ukoliko ste se odlučili za plaćanje pouzećem. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je transportna kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite. Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja, možete je preuzeti i potpisati dostavnicu.

Kurir svaku pošiljku pokušava da uruči u dva pokušaja. Uobičajena praksa je da ukoliko Vas kurir ne pronađe na adresi, da Vas pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja porudžbine i ugovori novi termin isporuke. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, pošiljka će se vratiti nama. Po prijemu pošiljke, kontkatiraćemo Vas kako bi ustanovili razlog neuručenja i dogovoriti se o ponovnom slanju.

Cena dostave

Cena isporuke (poštarina) iznosi 290din fiksno za iznose ispod 5000din. Za porudžbine preko tog iznosa (5001din) isporuka je besplatna.

Isporuka se plaća zajedno sa ostatkom računa i automatski je uračunata u iznos. Ne postoje skriveni troškovi i iznos koji dobijete na računu je konačan.


 

Politika reklamacija

Kupac može da izjavi reklamaciju prodavcu zbog nesaobraznosti robe, oštećenja, kao i zbog pogrešno obračunate cene i drugih nedostataka. Shodno Zakonu o zaštiti potrošača, kupac ima pravo da raskine ugovor o kupovini na daljinu. Internet prodavnica igračaka “Igračke Zvrčke” (igrackezvrcke.rs) sve reklamacije rešava u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača Sl. Glasnik RS“, br. 62/2014 i 6/2016 i pravilima dobre prakse.

 

Situacije koje podležu reklamaciji proizvoda

 

Izdvojili smo situacije u kojima Vam savetujemo da odbijete da preuzmete ili da naknadno vratite naručeni proizvod, a mi ćemo ustanoviti kako je došlo do greške i pokušati da je ispravimo. Reklamacijama podležu sledeći slučajevi koji se mogu javiti prilikom preuzimanja pošiljke i nakon preuzimanja kada ste paket otvorili kući.

 

Prilikom preuzimanja Vaše pošiljke savetujemo da u prisustvu kurira vizuelno pregledate svaki paket koji smo Vam poslali. Ukoliko na njemu ima oštećenja koja vidno sugerišu da je sadržaj paketa oštećen ili polomljen, pošiljku ne bi trebalo da preuzmete. O ovome nas obavestite odmah na telefon 064/00-80-222 ili slanjem maila na adresu info@igrackezvrcke.rs.

 

Ukoliko ste uredno platili i primili pošiljku, a nakon otvaranja paketa ustanovili:

 

 • Da ste dobili proizvod koji niste poručili
 • Da ste dobili nekompletnu porudžbinu
 • Da ste dobli proizvod koji je oštećen/polomljen
 • Da ste dobili proizvod koji ne radi
 • Da ste dobili ispravan proizvod, ali pogrešne boje
 • Da ste dobili proizvod koji ne odgovara slikama ili opisu na sajtu
 • Da račun glasi na drugo ime

 

molimo da nas obavestite o tome prateći proceduru za reklamiranje proizvoda koja je dole opisana, a najkasnije 24h od preuzimanja pošiljke. U slučaju da dodje do neke od gorenavedenih situacija, mi ćemo rešiti problem u najkraćem mogućem roku i u dogovoru sa Vama. Igračke Zvrčke se obavezuju da svaki artikal koji podleže gorenavedenim uslovima Reklamacije, a imaju na stanju, zamene, a sve troškove ponovne dostave snosimo mi. Ukoliko ne želite da dobijete nov artikal ili ga mi nemamo na stanju, možete se odlučiti za povrat sredstava putem Odustanka od ugovora. Sve o Odustanku od ugovora možete pročitati OVDE.

 

PROCEDURA ZA REKLAMIRANJE PROIZVODA

 

Kupac podnosi reklamaciju preuzimanjem Obrasca za reklamaciju (Reklamacioni list) koji će popuniti elektronski (Word) ili ištampati i popuniti rukom (PDF) i poslati licu zaduženom za prijem i odlučivanje o reklamacijama na e-mail adresu  info@igrackezvrcke.rs. Kupac je dužan da prijavi reklamaciju u roku od 14 radnih dana od momenta prijema pošiljke. Savetujemo da uz Obrazac za reklamaciju priložite fotografiju kao dokaz o razlogu reklamiranja.

 
PREUZMITE OBRAZAC ZA REKLAMACIJU (PDF)
PREUZMITE OBRAZAC ZA REKLAMACIJU (Word)

 

Nakon što kupac prijavi reklamaciju elektronskim putem ovlašćeno lice kod prodavca će kupcu bez odlaganja potvrditi prijem reklamacije i obavestiti kupca o odluci u roku od 8 dana od datuma njenog prijema. Ukoliko reklamirani proizvod nemamo na stanju i ne možemo ga zameniti, ponudićemo Vam povrat novca preko procedure Odustanka od ugovora.

 

Ukoliko se reklamacija prihvata i postoji mogućnost zamene za isti ispravan proizvod, kupac je dužan da proizvod vrati prodavcu na adresu navedenu u računu zajedno sa originalnom ambalažom i priloženim računom, ukoliko ga je kupac dobio u pisanoj formi. Paketi se vraćaju prodavcu istom kurirskom službom koja ga je dostavila kupcu, a u našem slučaju to je AKS Ekspress Kurir. Zakazivanje kurira obavlja kupac, a troškove vraćanja proizvoda snosi prodavac.

 

Po prijemu robe, prodavac će izvršiti pregled iste kako bi ustanovio da li se razlog reklamacije poklapa sa izjavom kupca. Prodavac će zatim kupcu poslati isti nov proizvod na predhodnu adresu bez troškova dostave i otkupa.

 

Za sve informacije i dodatnu pomoć u pogledu reklamacija kupci se mogu obratiti licu zaduženom za reklamacije na telefon 064/00-80-222.

 

Uslovi reklamacije

 

 • Reklamaciji podležu samo artikli kupljeni putem internet prodavnice Igračke Zvrčke (igrackezvrcke.rs)
 • Da biste dobili nov proizvod tj. izvršili zamenu artikla, potrebno je da neželjen ili oštećen artikal vratite u njegovom originalnom pakovanju i priloženim računom, ukoliko ste ga dobili u pisanoj formi
 • Ukoliko je oštećenje ili neispravnost posledica Vaše neodgovarajuće ili neodgovorne upotrebe nećemo biti u mogućnosti da prihvatimo reklamaciju i o tome ćete biti obavešteni
 • Ukoliko ustanovimo da ste vratili artikal koji nije kupljen kod nas ili ste bili neiskreni u vezi stanja proizvoda, nećemo biti u mogućnosti da prihvatimo reklamaciju i o tome ćete biti obavešteni

 

Cene na sajtu igrackezvrcke.rs iskazane su u dinarima pri čemu je PDV uračunat u cenu. Koristimo sve svoje resurse kako bi artikli na ovom sajtu bili prikazani sa odgovarajućim opisom, fotografijama i cenama. Nažalost, ne možemo garantovati da su sve navedene informacije o artiklima kao i fotografije artikala na našem sajtu u potpunosti ispravne.

 

 

Odluka o reklamaciji

Prodavac će razmotriti predlog kupca u pogledu izjavljene reklamacije i u navedenom zakonskom roku daće kupcu odgovor da li prihvata reklamaciju, izjasniti se o zahtevu kupca i  izneti konkretan predlog i rok rešavanja. Ukoliko je reklamacija osnovana, a dođe do raskida ugovora, prodavac će vratiti novac kupcu uplatom na tekući račun sa uobičajenim troškovima vraćanja robe.

 

Situacije koje ne podležu Reklamaciji proizvoda

 

 • Proizvod je polomljen ili oštećen prilikom nepravilnog korišćenja od strane kupca (bacanjem, udaranjem). Većina igračaka je napravljena od plastike i može se polomiti i izgubiti svoju funkciju. Pri naručivanju obratite pažnju na preporučen uzrast i kupujte u skladu sa njim. Deca do 3 godine starosti često ne razumeju funkciju igračke i samim tim njihova igra dovodi do oštećenja i nekada nepopravljive štete.
 • Niste  pročitali opis i proizvod ne odgovara Vašim očekivanjima (možete odustati od ugovora)

 

Kako može doći do greške sa naše strane, tako i kupac može napraviti grešku pri naručivanju. Molimo da detaljno i pažljivo pročitite opise proizvoda pre nego što ih naručite. Reklamacije koje su rezultat nepažnje kupca ne možemo prihvatiti kao našu odgovornost. Na svakoj stranici sa proizvodom imate slike, kratak opis, detaljan opis i ponekad video. Pažljivo pročitajte opise i pogledajte slike pre nego što naručite proizvod kako biste izbegli nesporazume i razočarenja.

 

Proizvode na sajtu nastojimo da opišemo što je preciznije moguće, ali ne možemo garantovati da su svi podaci i fotografije u potpunosti tačni i bez grešaka. Sve informacije koje su navedene služe da potencijalni kupac stvori sliku o veličini, izgledu i kvalitetu proizvoda. Ukoliko želite da dobijete informaciju u vezi artikla koju nismo naveli na sajtu (visina, dužina, broj delova, materijal) možete nas pozvati ili nam proslediti mail, a neko iz našeg tima će Vam odgovoriti u najkraćem roku.

 

Ukoliko ste dobili ispravnu igračku i niste je otvorili i upotrebili, a svejedno želite da je vratite iz nekog razloga, možete odustati od ugovora na stranici Odustanak od ugovora.

 

Ukoliko naručite igračku i daljim pregledom opisa ustanovite da ne želite da nastavite na kupovinom, molimo da nas o tome obavestite na telefon 064/00-80-222 u najkraćem mogućem roku kako bismo obustavili slanje paketa i time izbegli nepotrebno plaćanje poštarine.

 

Ukoliko se na kupljenom proizvodu pojave neusaglašenosti u smislu odredbi Zakona o zaštiti potrošača, molimo Vas da postupite na način definisan pravilnikom o reklamaciji potrošača za robu kupljenu putem internet prodavnice o čemu možete pročitati ovde.

Politika privatnosti i zastita podataka

Posetom našem sajtu prihvatate naše uslove korišćenja, politike privatnosti i zaštite podataka.

Znajte da:

 • Sve informacije koje unesete na naš sajt ili ih dostavite na bilo koji drugi način, prikupljamo i čuvamo u našoj bazi podataka.
 • Informacije koje nam obezbeđujete koristimo kako bismo odgovorili na Vaše zahteve, za prilagođavanje buduće kupovine za Vas, unapređenje naše on-line prodavnice i komunikacije sa Vama. 
 • Lične podatke koje prikupljamo, omogućavaju nam da Vas obaveštavamo o izvršenoj kupovini, novim proizvodima, akcijama i predstojećim događajima. 
 • Kupovinom na našem sajtu se automatski prijavljujete na našu mail listu i možete se sa nje odjaviti u svakom trenutnu klikom na link Odjavi me koji možete videti u dnu reklamacionog mail koji ste dobili
 • Lične podatke takođe možemo koristiti za interne potrebe kao što su analiza podataka i istraživanja za poboljšanje poslovanja on-line prodavnice.

Ukoliko imate pitanja u vezi sa Politikom privatnosti, prikupljanjem ili obradom podataka ili iz nekog razloga, želite da povučete saglasnost za obradu Vaših ličnih podataka, molimo Vas da nas kontaktirate na e-mail adresu info@igrackezvrcke.rs, a mi ćemo dalje postupiti u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka kupaca.

 

Korišćenje Internet kolačića (Cookies)

Internet kolačić je mala datoteka koju Web stranica ili e-mail poruka šalje Vašem Internet čitaču, koji ga onda može sačuvati na Vašem hard disku. Oni omogućavaju čuvanje informacija o Vašim podešavanjima i sesijama i dozvoljava pristup Web stranicama bez ponovne personalizacije. 

Web čitač (browser) se može podesiti da ne prihvata Internet kolačiće. U tom slučaju ćete biti u mogućnosti da gledate naše Web stranice, ali nećete moći da kreirate korisnički nalog ili da napravite porudžbinu.

Naš website koristi sledeće kolačiće:
1. Kolačić kojim dodajete neki proizvod u omiljene i koji se čuva 365 dana
2. Kolačić kojim dodajete neki proizvod u korpu i koji se čuva 365 dana
3. Kolačić koji vam omogućava da vidite koje proizvode ste prethono pogledali i koji se čuva 365 dana

 

Softver za analizu saobraćaja od strane treceg lica

Ovaj sajt koristi usluge Google Analytics servis za analizu podataka na web-u koje obezbeduju kompanije Google, Inc. ("Google"). Ove usluge nam pomažu da unapredimo Vaše iskustvo boravka na našem sajtu. Servisu ukljucuju korišcenje kolacica koji se cuvaju na Vašem racunaru/uredaju i sadrže informacije o vašoj poseti našem sajtu kao što su: trajanje posete, posecene stranice, zemlja iz koje dolazite, tip pretraživaca koje koristite, uredaj koji koristite itd... Ukoliko želite da se informišete Više o uslugama Google Analytics, ukljucujuci i nacin kako da se odjavite sa servisa, posetite stranice https://www.google.com/analytics/ i https://tools.google.com/dlpage/gaoptout .

 

Facebook i Google Adwords

Koristimo reklamni potencijal Facebook-a (Pixela) koji se dodaje na stranice našeg sajta što nam omogucava slanje podataka o aktivnostima posetilaca na sajtu. Pomocu piksela, Facebook kreira posebnu publiku koja posecuje odredene stranice ili skup stranica na kojima vrše konverzaciju. Ne prenosimo i ne objavljujemo licne podatke Facebook-u.

Pomocu Google Adwords remarketinga možemo kreirati prilagođenu publiku koja posecuje odredenu stranicu ili skup stranica i/ili vrši konverzaciju na sajtu. Servis Google Aswords koristimo za prikazivanje reklamnih kampanja kroz specificne i relevantne oglase kreiranoj publici. Ne prenosimo i ne objavljujemo nikakve licne podatke naših posetilaca Google-u. Na stranici https://www.google.com/settings/u/0/ads/authenticated možete izvršiti podešanja reklamnih oglasa koje želite ili ne želite da vidite.

 

Informacije o obradi podataka o ličnosti

TR IZI TOYS visoko ceni odnos koji ima sa svojim kupcima i odgovorno je posvećen upravljanju informacijama o korisnicima. Velika pažnja je usmerena ka čuvanju ličnih informacija, u skladu sa postojećim zakonima o privatnosti i u skladu sa internim standardima i praksom.  

Kada nam prosledite Vaše lične informacije, pristajete na praksu korišćenja informacija na način kako je to opisano u ovoj Polisi. 

Podaci se prenose između TR IZI TOYS i klijenta u elektronskom obliku, putem šifrovane internet veze, a potom čuvaju na infrastrukturi koja je zaštićena od neovlašćenog pristupa.

 

Pravni osnov za prikupljanje i obradu podataka

Pravni osnov za prikupljanje i obradu podataka o ličnosti predstavlja pristanak lica, koji se daje prilikom zasnivanja ugovornog odnosa u vezi sa registracijom ili kupovinom a sve u skladu sa važećim zakonodavstvom Republike Srbije.

 

Lice odgovorno za obradu podataka

TR IZI TOYS
Matični broj: 64421573
Zakonski zastupnik: Vesna Arsović
E-mail: info@igrackezvrcke.rs
Telefon: 064 / 00 80 222
Radno vreme: 09.00-17.00 (CET/CEST), radnim danima

 

Svrha prikupljanja i obrade podataka

Možemo vam zatražiti vaše lične informacije u sledećim slučajevima:  

 • Prilikom online registracije korisničkog naloga; 
 • Pri kupovini proizvoda; 
 • Ako učestvujete u nagradnim igrama, poklonima, anketama i istraživanjima; 

Podaci o ličnosti prikupljaju se radi vođenja evidencije o tome koje je lice kupilo neki proizvod, kao i radi realizacije prava i obaveza koje proizlaze iz ugovornog odnosa u vezi kupovine i garancije.

Podaci o ličnosti se čuvaju sve dok klijent ne zatraži brisanje iz bilo kog razloga.

 

Tipovi prikupljanih informacija

Informacije koje TR IZI TOYS može prikupljati su: 

 • ime,
 • prezime,
 • poštanska adresa
 • e-mail adresa,
 • broj telefona,
 • datum rođenja,
 • podaci o firmi (ako se radi o firmi)


Prikupljanje informacije o drugim ili od drugih osoba 

Ukoliko nam dostavite informaciju o drugim osobama ili ako druge osobe dostave informacije o vama, iste će biti korišćene isključivo u svrhe za koje su i dostavljene.

Kao primer ovog tipa prikupljanja informacija možemo da navedemo adresu prijatelja na koju će biti dostavljena porudžbina.

Način korišćenja podataka


Prikupljene informacije se koriste za:

1. Potrebe vođenja kupaca, njihovih porudžbina u sistemu i izvršenje usluge (dostava kupljenog proizvoda)

2. Pružanje korisničkih servisa / garancije

3. Poboljšanje efektivnosti naših web stranica, marketinških aktivnosti, servisa i ponude; 

4. Slanje informacija u marketinške svrhe; 

Prikupljeni podaci se ne dele sa bilo kojim trećim licem u Srbiji ili izvan nje.


Opoziv pristanka za obradu podataka i pravne posledice opoziva

Svaki naš kupac ima pravo da opozove prethodno dati pristanak za obradu podataka o ličnosti koje obrađuje TR IZI TOYS . Pravna posledica opoziva je prestanak ugovornog odnosa između TR IZI TOYS i klijenta, zbog nemogućnosti održanja ugovora na snazi, što za sobom povlači prestanak mogućnosti pružanja daljih usluga.