Prikaži filtere

IGRAČKE ZA SOBU


  • Aktivni filteri:
  • ×IGRAČKE ZA SOBU


Doktor set u koferu 10u1

Doktor set u koferu 10u1

940,00 RSD
-26%
Tooky Toy Drvena kuća za igru sa nameštajem

Tooky Toy Drvena kuća za igru sa nameštajem

18.000,00 RSD
13.300,00 RSD
-8%
Alat Sto za decu sa alatom

Alat Sto za decu sa alatom

3.660,00 RSD
3.370,00 RSD
-3%
Garaža sa liftom i autićima RESCUE

Garaža sa liftom i autićima RESCUE

2.280,00 RSD
2.220,00 RSD
-21%
Set za čišćenje za decu 4u1

Set za čišćenje za decu 4u1

1.104,00 RSD
870,00 RSD
Svemirski Walkie-Talkie za decu

Svemirski Walkie-Talkie za decu

990,00 RSD
Društvena igra ŠAH

Društvena igra ŠAH

1.190,00 RSD
-31%
Loptice za decu u mrežici (20kom)

Loptice za decu u mrežici (20kom)

360,00 RSD
250,00 RSD
21%
Igra stpljenja OCEAN WONDERLAND

Igra stpljenja OCEAN WONDERLAND

240,00 RSD
290,00 RSD
-32%
PLAYHOUSE Kućica za igru (plava)

PLAYHOUSE Kućica za igru (plava)

18.960,00 RSD
12.900,00 RSD
-32%
PLAYHOUSE Kućica za igru (roze)

PLAYHOUSE Kućica za igru (roze)

18.960,00 RSD
12.900,00 RSD
-25%
Klackalica za decu PARADISO PILE

Klackalica za decu PARADISO PILE

2.640,00 RSD
1.990,00 RSD
Koš na stalku za decu (150cm)

Koš na stalku za decu (150cm)

2.290,00 RSD
-17%
Interaktivni poster Kuca - NAUČI AZBUKU!

Interaktivni poster Kuca - NAUČI AZBUKU!

2.400,00 RSD
1.990,00 RSD
-17%
Set za kuglanje za decu (10 delova)

Set za kuglanje za decu (10 delova)

1.440,00 RSD
1.190,00 RSD
-8%
 LUDOTECA Društvene igre - 60 IGARA LISCIANI

LUDOTECA Društvene igre - 60 IGARA LISCIANI

2.280,00 RSD
2.100,00 RSD
-24%
DUPLI PESKARNIK za decu - Paradiso Plastični Peskarnik

DUPLI PESKARNIK za decu - Paradiso Plastični Peskarnik

3.960,00 RSD
2.990,00 RSD
-16%
Društvena igra KASICA PRASICA

Društvena igra KASICA PRASICA

2.940,00 RSD
2.480,00 RSD
-23%
Zabavni set za čišćenje 5u1

Zabavni set za čišćenje 5u1

2.580,00 RSD
1.990,00 RSD


Zamena za igru napolju mora da bude podjednako zabavna!

Jednom kada dete otkrije sve čari igranja na otvorenom, u dvorištu ili parku, sigurno je da će mu to biti glavna okupacija i idealno provođenje slobodnog vremena.

Međutim, ukoliko jednostavno nemate vremena da odete do parka ili je napolju nevreme – idealno rešenje su igračke za sobu.

Dečije igračke za sobu mogu biti za svačiji uzrast bez obzira na pol, dovoljno je samo da pažljivo istražite i sigurni smo da će vaši mališani aktivno provoditi svoje vreme čak i zatvorenom prostoru – sobi.

 

Igračke za sobu – rešenje za svačiji dom

Dok igračke za dvorište zahtevaju da imate posebna prostor za njih, igračke koje su namenjene igri unutra traže prostor na podu ili stolu koji svi imaju. S obzirom da tokom hladnih dana deca većinu svog vremena provode unutra, neophodno je zabaviti ih i razvijati njihove veštine i znanja. Zavisno od prostora kojim raspolažete i uzrasta deteta, igračke za stan će biti različite, ali podjednako zanimljive.

 

Najpopularnije igračke za sobu

Iako proizvođači svakodnevno izmišljaju nove igračke za unutra, postoje neke kategorije koje će uvek biti najpopularnije kod dece i roditelja. One su uglavnom podeljene prema polu i uzrastu, ali ni jedna dečija soba nije kompletna bez njih. Igračke za dečiju sobu koje Vam predlažemo su obavezno:

 

Igračke za sobu – za sve generacije

Tokom odrastanja svi mi smo imali omiljenu igračku o kojoj i najviše brinemo. Tako da činjenica ili glasine da su igračke samo za malu decu – nisu tačne jer pažljivim odabirom može se dete u svakom trenutku animirati pažljivim odabirom igračke za sobu.

Počev od najranijih dana ove igračke će pomoći da Vaša beba stekne motoričke veštine, ali i da progovori prve reči. Tako da ukoliko imate bebu u kući neki od predloga za igračke u sobi su: pogodi oblik, muzički majmun, muzički koš za bebe ili razne varijante slagalice za bebe.

Kasnije, kako Vaša beba raste i počinje da iskazuje interesovanje za određene životinje, oblike i predmete moguće je pronaći i ostale vidove igrački počev od edukativnih igračaka, slagalica, automobile, barbika i sl….

 

U kojim situacijama su igračke za sobu dobre?
Naravno ukoliko imate manje vremena za završetak kućnih obaveza i nemate dovoljno da nakon posla provedete dan u parku – igračke za sobu mogu biti idealne.

Takođe, ukoliko je napolju hladno, kišovito ili snežno pa je nemoguće izaći u dvorište ili park – igračke za sobu će predstavljati savršen način da vaše dete upotpuni svoje slobodno vreme.

Ne treba zaboraviti da danas sve više ljudi radi od kuće i još pritom čuvaju decu. Ukoliko imate zakazan sastanak, ili Vam jednostavno traje smena – igračke za sobu koje utiču na razvoj Vašeg deteta, ali i na zabavu, mogu biti odlična solucija kako biste mogli pritom i da završite poslovne obaveze.

Naravno, ne treba zaboraviti ni samo vreme provedeno sa porodicom, tako da svi zajedno možete provesti kreativno, ispunjeno i zanimljivo vreme korišćenjem najrazličitijih igračaka za sobu bilo da se radi o malim površinama ili velikim salonima koji mogu da posluže za igru.

 

Kako izabrati igračke za sobu?

Pre svega, morate biti svesni interesovanja Vašeg deteta, jer ne treba pretrpavati prostor svakojakim igračkama koje ne interesuju Vaše dete ili ne odgovaraju njegovom uzrastu. Sigurno je da ćete na početku njegovog odrastanja i sami eksperimentisati, pa ćete vremenom videti šta su detetova interesovanja.

Takozvano svaštarenje sa kupovinom dečijih igračaka normalno je isprobavati u prvim mesecima njegovog života, ali kako se ono bude razvijalo i raslo, sami ćete uvideti koje igračke mu privlače pažnju.

Takođe, potrebno je i da same igračke namenjene sobi prilagodite životnom prostoru, kako Vam ne bi smetale u svakodnevnom kretanju.

Razumljivo je da ćete igračke za stan izabrati na osnovu onome što odgovara uzrastu i veštinama vašeg deteta, te je bitno da proverite uzrast koji je preporučen na samom pakovanju, a sigurno je da nećete igračke sa sitnim delovima kupovati bebama i onim koja su u manjem uzrastu.

 

Sređivanje igračaka u sobi ne treba da vam predstavlja problem

Iako na prvi pogled nakon igranja u sobi je ono što vidite haos, to ne mora biti tako u većini slučajeva. Potrebno je samo da se dobro organizujete, kako samo sređivanje za Vas ne bi bilo noćna mora. Ono što možete je da od malena učite svoju decu da vode računa o svojim igračkama, ali i da kroz igranje u sobi a i od samog sređivanja napravite zabavnu dečiju igricu za sobu.

U svakoj dečijoj sobi treba da postoji poseban kutak gde “igračke spavaju” i da dete, kada završi sa igrom, tamo odloži igračke. Možete nabaviti razne kutije ili ogradice gde se na kraju dana spakuju sve igračke i tako raščistiti prolaz. Ovo je, naravno, moguće samo kada dete malo poraste i shvati šta se od njega traži.

U međuvremenu, imate na internetu mnogo saveta kako lako i brzo da skupite igračke za bebom.

 

Koje su opasne dečije igračke za sobu?

Za bebe i njihove igračke za sobu treba izbegavati one koje imaju glasne zvukove, kako im ne biste oštetili sluh ili ih uplašili. Takođe, ukoliko imate bebu, izbegavajte one koje imaju sitne delove, jer njih veoma lako dete može progutati.

Ukoliko kupujete igračke za sobu od tkanina, birajte one koje se mogu prati jer se prilikom dečije igre one lako mogu zaprljati.

Takođe, izbegavajte sve one koje mogu dovesti do neke povrede, dakle izbegavajte igračke za sobu sa oštrim komponentama ili ivicama.

 

Igračke za sobu birajte prema uzrastu

Široka je lepeza igračaka za sobu sa kojima Vaše dete može upotpuniti svoje slobodno vreme, ali je bitno da Vi prilikom odlučivanja pažljivo pratite uputstva proizvođača kao i samu deklaraciju. Izbegavajte toksične materije, ali i vodite računa o svim preporukama kako ne bi došlo do neželjenih posledica ili povređivanja deteta. Bez obzira da li tražite igračke za sobu za devojčice ili dečake, izbor je veliki.

Sigurni smo da uz malo kreativnosti, želje i volje možete upotpuniti hladan ili kišoviti dan u sobi uz pomoć pravog izbora igračaka za Vaše mališane!