Podne puzzle


Podne puzzle za dečiju sobu

Nije tako bilo ranije, toga smo svi svesni, ali danas se mališanima pruža mogućnost da zaista uživaju u svom detinjstvu. I to se ne odnosi samo na brojne igračke za bebe, koje su im, za razliku od njihovih roditelja dostupne, nego i na prostor za igru.

Naravno da će biti onih ljudi, koji će tvrditi da je ranije sve bilo bolje i da deca danas odrastaju na način, koji se mnogima baš i ne dopada. Međutim, istina je da svako vreme ima neke svoje prednosti i mane, pa tako i ovo današnje.

Deca su se u ne tako dalekoj prošlosti jednostavno igrala napolju ili na podu u kući. Nije se posebno vodilo računa o tome da li sede na podu dok se igraju ili ne. A danas se čak mogu na tržištu naći i podne puzzle za decu, kako bi im bilo omogućeno da bezbedno uživaju u igri. U pitanju su praktično podloge, koje su izrađene od vrlo kvalitetnih materijala i koriste se na prvom mestu sa ciljem povećanja sigurnosti dece tokom igre. Uz to, održavanje takvih podloga je vrlo jednostavno.

Bebe ih posmatraju i diraju i tako provode više vremena na stomaku. Preporučuju se i kada beba počne da puzi jer joj neće biti hladno od poda, a i ako padne nema bojazni da se udari. Udobne su i tople da deca sede na njima i igraju se. Podne puzle su savršena podloga za dečiju sobu!

Puzzle za pod su pravo rešenje!

U slučaju da još ne znate o čemu govorimo, vrlo je verovatno da ste jednobojne podne puzzle već videli u nekoj od igraonica, budući da se u njima i najčešće koriste. I kada su u pitanju one podne puzzle za korišćenje kod kuće, one obično imaju ili brojeve na sebi ili prikaze životinja, biljaka i nekih pojmova koji su donekle mališanima poznati, odnosno sa kojima bi trebalo baš na takav način da se upoznaju.

Sigurnost i udobnost tokom igre je najvažnija

Svaki roditelj već od najranijeg detetovog uzrasta brine naravno o njegovoj sigurnosti. Nije mali broj roditelja, koji će recimo sve oštre i potencijalno opasne predmete ukloniti iz detetovog vidokruga. Ali je mnogima najveći problem kada dete počne da hoda, kako da ga zaštite. Neko se odlučuje za podne bebi puzle sa ogradicom, a neko jednostavno fizički zaštiti brojne predmete u kući, koji na bilo koji način mogu da naškode detetu u tom uzrastu. Svakako je najbitnije da svaki roditelj pronađe kako je najbolje da detetu omogući da sigurno upoznaje svet oko sebe.

Pored toga što podne puzzle za bebe mogu biti izuzetno korisne baš zbog toga što detetu pružaju sigurnost tokom igre, one imaju i edukativni karakter.

Budite uvereni da će se mnoga deca i te kako dobro zabaviti dok na podu pokušavaju da razdvoje puzle i da pronađu gde se koji deo uklapa. Sem toga, upoznaće se i sa različitim oblicima, ali i sa bojama i pojmovima.

Posebno je dobro to što se podne puzzle za sobu održavaju na vrlo jednostavan način. Obično se preporučuje korišćenje nekog slabijeg deterdženta, što bi roditelji trebalo i da ispoštuju u potpunosti, jer će im tako puzle duže i trajati.

Zašto treba koristiti podne puzzle?

Bez obzira kog uzrasta je vaše dete, ukoliko još uvek želi da se igra, gotovo je sigurno da ste ga puno puta opomenuli da ne bi trebalo da sedi na podu dok to čini. Ako jeste, onda će vam sunđeraste podne puzle i te kako biti od koristi. Kao prvo, detetu ćete omogućiti da se potpuno bezbedno igra, a da ne razmišljate o tome da li će se eventualno prehladiti dok sedi na podu ili ne.

Drugi razlog zbog koga se preporučuje da podloge za igru budu dostupne mališanima  jeste onaj, koji je usmeren na njihovu korisnost u edukativnom smislu. S obzirom na to da su podne puzle za bebe, ali i za decu izrađene tako, da omogućuju mališanima kao prvo da se upoznaju sa različitim oblicima, a zatim i sa različitim bojama i materijalima, to podrazumeva da će se deca od malih nogu sa svime time upoznati. A sve to kroz igru, što je u principu u tom uzrastu i najbolji način za sticanje novih znanja.

Dakle, dete će upoznati oblike i boje, što je samo jedan od benefita korišćenja ovakvih podnih obloga. Zatim će imati prilike da se upozna i sa različitim materijalima, a ako mu roditelji pokažu koja je svrha ovakvih puzli, onda će naučiti i još mnogo toga.

Podne puzzle od sunđera za bebe

I na kraju, ali takođe izuzetno značajno je i to, što roditelji neće imati apsolutno nikakvih problema oko održavanja ovakvih vrsta puzli. Naime, posebno kada su u pitanju podne puzzle velike sve je mnogo lakše i za održavanje i za odlaganje. Naravno da roditelji neće dozvoliti da bilo ko obuven, odnosno u cipelama, u kojima se kretao napolju uđe u kuću i pređe preko ovih puzli. Samim tim što su one dovoljno velike, to nije potrebno uopšte mnogo vremena roditeljima da ih odlože sa strane, a da svoje goste puste u prostor, u kome boravi i dete.

Čak i ako taj gost ne želi da se izuje, dete neće biti ni na koji način ugroženo. Samo je važno da roditelji posle toga vode računa o higijeni, u smislu da pod prostorije, u koju su ulazile osube u cipelama, koje su koristile i napolju, pažljivo prebriše, sačekaju da se sve to osuši, pa tek onda poređaju ponovo podne puzzle za bebe.

Održavanje podnih puzzli od sunđera

Što se tiče održavanja podnih puzli, nije potreban gotovo nikakav trud roditelja, osim da obrišu kada je to potrebno površinu puzle krpom, koju su prethodno potopili u blag rastvor deterdženta za sudove, kao i druge igračke za dečiju sobu. Podrazumeva se da detetu ne treba dati da se igra na tako očišćenim puzlama dok se on ne osuše. Ima i roditelja koji podne puzle jednostavno prebrišu alkoholom nakon što dete završi sa igranjem, te ih na taj način i pripreme za novi dan.

Mekane podne puzzle za dečiju sobu

Primarno su jednobojne podne puzzle ili višebojne namenjene za zatvoreni prostor. Upravo njih koriste mnogobrojni igraonice i rođendaonice, kako bi pružile mogućnost najmlađim gostima da bezbedno uživaju u tom prostoru. Ali ako postoji, na primer terasa, na kojoj želite da omogućite svojim mališanima da se igraju, a da ne brinete o tome da li će se možda povrediti ili prehladiti zato što sede na podu, nema nikakvog razloga da i tamo ne rasporedite odabrane podne puzle. I ne zaboravite, najbitnije je da se vaše dete oseća sigurno dok uživa u igranju, jer ćete se tako i vi osećati sigurnije.