Prikaži filtere

IGRAČKE ZA DVORIŠTE


  • Aktivni filteri:
  • ×IGRAČKE ZA DVORIŠTE


Sto za pesak i vodu 2u1 PARADISE

Sto za pesak i vodu 2u1 PARADISE

2.890,00 RSD
-24%
Muzički Koš za bebe sa stalkom

Muzički Koš za bebe sa stalkom

4.620,00 RSD
3.490,00 RSD
Koš sa tablom i lopta SRBIJA

Koš sa tablom i lopta SRBIJA

1.450,00 RSD
Alat set kofer TOOL SET

Alat set kofer TOOL SET

1.800,00 RSD
-19%
Alat set kofer za decu PILSAN

Alat set kofer za decu PILSAN

2.340,00 RSD
1.900,00 RSD
-20%
Koš sa tablom koji SVETLI U MRAKU

Koš sa tablom koji SVETLI U MRAKU

1.860,00 RSD
1.490,00 RSD
Velike Krede za decu (6kom)

Velike Krede za decu (6kom)

190,00 RSD
-28%
Kosačica igračka za decu POLESIE

Kosačica igračka za decu POLESIE

1.740,00 RSD
1.250,00 RSD
-21%
Mešalica igračka za decu POLESIE

Mešalica igračka za decu POLESIE

1.260,00 RSD
990,00 RSD
-31%
Loptice za decu u mreži (100kom)

Loptice za decu u mreži (100kom)

1.800,00 RSD
1.250,00 RSD
-14%
Tooky Toy Drveni reket i loptice na čičak

Tooky Toy Drveni reket i loptice na čičak

1.848,00 RSD
1.590,00 RSD
-21%
Građevinska Kolica za decu plastična

Građevinska Kolica za decu plastična

1.260,00 RSD
990,00 RSD
-17%
Kosačica za decu plastična

Kosačica za decu plastična

1.440,00 RSD
1.190,00 RSD
-18%
Pištolj za pravljenje sapunice PAW PATROL

Pištolj za pravljenje sapunice PAW PATROL

960,00 RSD
790,00 RSD
-23%
Set za plažu POLESIE 6u1

Set za plažu POLESIE 6u1

900,00 RSD
690,00 RSD
Set za plažu POLESIE 5u1

Set za plažu POLESIE 5u1

590,00 RSD
Svemirski Walkie-Talkie za decu

Svemirski Walkie-Talkie za decu

990,00 RSD
-35%
Bumerang igračka za decu

Bumerang igračka za decu

540,00 RSD
350,00 RSD
AKU Bušilica sa zvukom i svetlom

AKU Bušilica sa zvukom i svetlom

1.290,00 RSD
-7%
Najpopularniji Tricikl za decu APAČ

Najpopularniji Tricikl za decu APAČ

2.040,00 RSD
1.890,00 RSD


Lepo vreme i igračke za dvorište - savršen par!

Najbolja je igra na otvorenom – definitivno, a to će vam reći i Vaši mališani! Upravo će oni već prilikom prvog prolećnog dana tražiti da svoje igrarije i odrastanje nastave u dvorištu, a jednostavno je sigurna činjenica da će deca u kuću ulaziti tek kada ogladne. Međutim, kako odabrati prave igračke za dvorište i na šta je potrebno da se obrati pažnja, ali i koje su ideje za igranje u dvorištu, pitanje je koje se nameće iz godine u godinu.

 

Zbog čega je bitna igra u dvorištu?

Igra bez kraja je moguća upravo sa pravilnim igranjem u dvorištu, jer je to mnogo bolja situacija od one u kojoj Vaše dete gleda u ekran tableta, mobilnog telefona ili računara sa mišem u ruci.

Na ovaj način vaše dete će biti puno novih veština, ali i kroz igru naučiti da pobeđuje, gubi, rešava probleme. Vaši najmili će imati ispunjen dan, a da pritom ne mislite da li vam je dete i bezbedno. Igranje napolju donosi mnoge benefite, razvija mišiće, spretnost, ravnotežu i snalaženje u prostoru. Naravno, tu je i boravak na svežem vazduhu i sunčeva svetlost koja daje neophodan vitamin D.

Svež vazduh i fizička aktivnost luče serotonin, hormon sreće i upravo će se kroz igru u dvorištu Vaše dete osećati ispunjenim, srećnim i zadovoljnim.

 

Za igru u dvorištu potrebna vam je samo mašta i par igračaka

Postoje mnogobrojni načini kako možete upotpuniti svoje dvorište, ali i obezbediti prostor za zdravu dečiju igru i to na svežem vazduhu daleko od zagušljivih igraonica ili svakodnevnog zatvorenog prostora.

Kućice za decu jedan su od omiljenih kutka u samom dvorištu sa puno prostora za igru, maštu ali i razvijanje motoričkih sposobnosti. Na ovan način sigurno ćete motivisati svoje dete da se odvoji od crtaća, video igrica ili društvenih mreža.

Kako biste obezbedili aktivno sprovođenje slobodnog vremena u dvorištu možete predvideti prostor za tobogane, klackalice za decu, ali i mini fudbalski teren  odnosno dečji fudbalski gol ili poseban koš za decu u dvorištu. Zavisno od želja i preferencija Vašeg deteta, odaberite igračke kojima će se ono najviše igrati i koje će doprineti razvoju mašte, veština i motorike.

 

Igračke za dvorište kao poklon

Svakako je ovo jedan od vrednijih poklona za svako dete i predstavljaju nešto sa čim će se ne samo igrati nego i uticati na svoj pravilan razvoj. Ukoliko želite da nekome poklonite nešto što će im olakšati tople dane, igračke za napolje će biti pun pogodak. Deci neće biti dosadno, a roditelji će imati šta da im ponude kada ih izvedu napolje.

Ukoliko imate prostora u dvorištu i živahnu decu, neke od ideja mogu biti: baštenske kućice, ljuljaške, peščanik, tobogani ili klackalice za decu. Za malo veće Zvrkove, tu su golovi, koševi, samostreli i razne druge igračke.

 

Jeftine igračke za dvorište

Ne treba Vam za svaki proveden dan u dvorištu dosta novca. Naravno, postoje čitava igrališta koja možete kupiti, tramboline i vozila na daljinski, ali se mnogi ljudi odlučuju za nešto pristupačnije igračke. Ukoliko trenutno nemate novca za kvalitetnu i bezbednu infrastrukturu predlažemo vam da svom detetu obezbedite igračke za dvorište koje mogu takođe da upotpune jedan dečiji dan na otvorenom i donesu zabavu i igru.

Ono što svom detetu možete obezbediti jesu luk i strela, lopatice i kolica, koš za decu, gol sa mrežom, igračka kosilica za travu, lopte, itd. Bitno je da dete ima bilo kakav izbor, a ono će samo od toga smisliti igre.

 

Igračke za dvorište tokom leta- Bazeni za dvorište

Deca će već sa prvom pojavom prolećnog sunca iskazati potrebu i želju da svoju igru nastave u dvorištu, ali tokom letnjih meseci nema potrebe da posećujete svakodnevno bazene i otvorena mesta za kupanje koja u pojedinim slučajevima nisu bezbedna ni za odrasle, a kamoli za decu.

Ukoliko imate dovoljno prostora u svom dvorištu, od igračaka za dvorište možete obezbediti dečiji bazen, ali i dosta sitnih igračaka koje mogu da se koriste u vodi. Nudimo veliki izbor najzanimljivijih bazena za bebe i veću decu koji će Vas spasiti od vrućine, a Vašoj deci doneti sate lude zabave. Za najmlađe tu su bazeni za bebe sa nadstrešnicama koji štite od direktnog sunca i bazeni sa mekim dnom. Zapamtite samo jedno pravilo - što veći bazen, to luđa zabava! Pogledajte sve ovde: bazeni za dvorište.

 

Igračke za dvorište su uvek popularne!

Bez obzira o kojoj generaciji pričamo, one jesu popularne i to je nešto što deca prosto obožavaju. Čak i mi odrasli imamo svoje igračke u dvorištu, cveće, ljuljaške i garniture. Bez obzira kako trenutnu generaciju dece nazivamo – internet generacija, svi oni su željni svežeg vazduha, nove i beskonačne igre.

Iako se nama čini da su deca uglavnom vezana za internet, pametne telefona, lap top i tablet računare – samo jedan osmeh nakon dana provedenog u dvorištu će Vas razuveriti.

 

Kako da motivišem svoje dete za igranje u dvorištu?

Naravno, nismo svi isti. Ipak usled nedostatka vremena koje posvećujemo deci, ona vremenom mogu jednostavno da budu naučena kako ne postoji bolje zabave od one pored ekrana.

Međutim, kako bismo ispravili ovu grešku, potrebno je pre svega da razgovaramo sa svojom decom, da im pokažemo (upravo na internetu) mnogobrojne igre koje se mogu sprovesti u dvorištu, ali i da ih pitamo šta je ono što bi oni najradije radili na čistom i svežem vazduhu. Bez obzira na sve, kada detetu ponudite igračke ono će sigurno preuzeti inicijativu da se igra njima. Donesite u dvorište pesak i lopatice i zabava će početi!

Preporuka za vas je svakako da prilikom odabira igračaka za dvorište, bilo da posećujete neke od sajtova za prodaju igračaka ili fizičkog odlaska u radnju – povedete i njih. Razgovarajte, ukažite na sve prednosti, na sve vrednosti igre u dvorištu ili ih podsetite na mnoge rekvizite koji se nalaze u obližnjem parku, odnosno školskom dvorištu.

 

Igra na otvorenom je dragocena

Nekako smo i mi sami zaboravili koliko je igra na otvorenom dragocena, ali ne postoji osoba koja se nije obradovala klackalici ili ljuljašci u obližnjem parku.

To Vas ne sprečava da svoje dvorište obogatite sa nekim od rekvizita kao što su: ljuljaške za decu, kućice ili šatori za decu, tobogani ili možda i bazenom. Sigurno je da ćete igračkama za dvorište obradovati svoju decu, ali im ujedno i omogućiti da svoju igru provedu na svežem vazduhu.

Veliki broj igračaka za decu za dvorište je dostupno na internetu, Vaše je samo da odaberete i organizujete aktivan dan i igranje za svoje najmlađe.


Na koji način igračke za dvorište utiču na dete?

Tržište igračaka danas je preplavljeno te postoje one koje su namenjene različitim uzrastima, ali i populacijama. Međutim, ukoliko ste mislili da su igračke za dvorište nešto što je sada „popularno“ – varate se jer su se upravo prve igračke pojavile u trećem veku pre nove ere, ali tada su se naravno pravile od materijala koji se mogao naći.

Zahvaljujući psiholozima, dizajnerima i brojnim stručnjacima danas su dvorišne igračke napravljene od najrazličitijih materijala i oblika, a imaju svoju ogromnu funkcionalnost. Jednostavno postoji bezbroj tema kako biste svakodnevno igranje dece učinili lepšim, zanimljivijim, a u isto vreme i produktivnim.

Igračke za dvorište mogu se kombinovati i po snegu, i po kiši, mada će verovatno večina mališana čekati prve zrake prolećnog sunca da ispune svoj dan na kvalitetan način daleko od monitora pametnih uređaja. Budite spremni!

 

Igračke bez kojih se ne može zamisliti odrastanje – igračke za dvorište

Nema kuće sa malom decom bez mnogo igračaka za dvorište, bez obzira da li živite u kući ili stanu. Naravno, ukoliko imate svoje dvorište lakše ćete napraviti potrebnu infrastrukturu za eventualni dečiji bazen ili možda mini teren za određeni sport.

Međutim, to ne znači da ukoliko nemate dvorište već živite u stanu i koristite zajedničko dvorište sa ostalim stanarima, ne treba da obezbedite igračke za mališane. Trotineti su nezaobilazni, kao i bicikle, golovi, razne lopte ili zmajevi. Potrebno je samo imati malo mašte.