Prikaži filtere

Glodalice i zvečke za bebe


  • Aktivni filteri:
  • ×Glodalice i zvečke za bebe


-17%
Lopta Zvečka za bebe

Lopta Zvečka za bebe

540,00 RSD
450,00 RSD
-7%
Bebi Igraonica sa zvečkama TEDDY

Bebi Igraonica sa zvečkama TEDDY

3.360,00 RSD
3.130,00 RSD
Win Fun ZVEČKA LOPTA

Win Fun ZVEČKA LOPTA

550,00 RSD
Win Fun ZVEČKA OBLAK

Win Fun ZVEČKA OBLAK

580,00 RSD
-11%
Win Fun zvečka glodalica AUTO KLJUČEVI

Win Fun zvečka glodalica AUTO KLJUČEVI

1.440,00 RSD
1.280,00 RSD
-36%
Glodalica morski konjić

Glodalica morski konjić

780,00 RSD
500,00 RSD
Win Fun Zvečka za bebe

Win Fun Zvečka za bebe

650,00 RSD
-41%
Glodalica za bebe VESELA GUSENICA

Glodalica za bebe VESELA GUSENICA

540,00 RSD
320,00 RSD


Glodalice i zvečke za bebe su nezamenljive

Glodalice i zvečke za bebe su izuzetno važne u prvim danima. Bebe do 6 meseci života ne mogu da se igraju ničim sem uglavnom samo zvečkama i šuškavim knjigama. I zato bi roditelji naročito trebalo da paze da ne preteraju u broju takvih igračaka koje daju odjednom detetu. Dobiće bebe zvečke i od rođaka, a možda i glodalice. Da ne bi bebi brzo dosadile, roditelji bi trebalo da im ih daju periodično.

Recimo, u određenom periodu bi vaša beba mogla da se igra jednom zvečkom, pa kad primetite da se zasitila i da je često baca na pod, trebalo bi da nju sklonite iz bebinog vidokruga i da joj date neku drugu. Zato je neophodno da imate zalihu zvečki raznih oblika i zvukova kako bi uvek imali neku koja će biti zabavna. Na tržištu se danas mogu naći mnoge različite bebi zvečke, plišane, drvene, muzičke, plastične i od drugih materijala. I svaka od njih ima svojih prednosti.

Zvečke i glodalice podstiču upotrebu ruku i jačaju stisak što je jako bitno za novorođenčad.

Ah, ti zubići - Glodalice za bebe kao pomoć

Prvo neprijatno iskustvo sa kojim se mnogi roditelji susreću su grčevi kod beba. I dok beba neutešno plače, roditelj ne zna kako da je smiri. Neki primenjuju starinski recept, pa bebin stomačić greju toplom pelenom, a neki se ipak odlučuju za namenske čajeve protiv grčeva kod beba.

I taman roditelji pomisle da mogu malo da odahnu, jer njihova beba bolje spava i manje je muče grčići, kad nailaze na novu neprijatnost - kreću zubići!

Šalu na stranu, mnogi stomatolozi navode da bebe trpe prilično jake bolove kada im rastu zubići.

Nije nemoguće ni da izrastanje određenih zuba prati i blaža temperatura. Razdražljivost i nervoza su gotovo uobičajene pojave u tom periodu. a kako su bebe razdražljive, to posredno prenose i na roditelje, pa svi jedva čekaju da se taj, ni malo prijatan period života završi.

Glodalice sa vodom, gelom ili zvečkom - spas za bebe i roditelje

Vrlo je verovatno da ćete od vaših starijih čuti da su glodalice sa gelom i uopšte glodalice za bebe jedna od „nepotrebnih novotarija“. Ranije su, reći će vam, bebe glodale svoje ručice kada su im rasli zubići i niko se nije opterećivao kupovinom glodalica. Ali to i dalje ne znači da su one nekorisne.

Naprotiv!

Poznato je da savremene glodalice za bebe i te kako imaju benefita. Pored toga što bebama olakšavaju ovaj, ni malo prijatan period, takođe pomažu i roditeljima da svoje mališane umire i olakšaju im nicanje zubića.

Uz to, zahvaljujući savremenom dizajnu i korišćenju pažljivo odabranih materijala, glodalice pomažu bebama da razviju i takozvane kognitivne, ali i motoričke sposobnosti. Naime, kada beba shvati da joj glodalica pomaže, naučiće vremenom i da je hvata ručicama i kasnije stavi u usta. Samim tim će uspeti praktično sama da uspostavi pravilnu koordinaciju pokreta ruku i pokreta očiju.

I ne samo to. Bebi će u velikoj meri biti olakšan proces izrastanja zubića baš zato što će imati priliku da koristi, recimo specijalne glodalice sa vodom koje malo ohladite u frižideru i tako pomognete bebi da hladi te upaljene desni. Glodalice sa zvečkom su još zanimljivije!

Da li je dobro koristiti glodalice za bebe?

Iako je sasvim jasno da su veliki benefiti korišćenja glodalica i za bebe, a posredno i za njihove roditelje, mogu se čuti razne teorije o tome da glodalice za bebe nisu dobre. A kao jedan od najznačajnijih razloga u prilog toj tvrdnji se navodi da se na taj način usporava proces nicanja zubića.

Ipak, ta tvrdnja se smatra nelogičnom, budući da je svrha glodalica upravo da pomogne bebama i da donekle pospeši proces nicanja zubića. Zato se ne bi trebalo opterećivati neosnovanim tvrdnjama, već samo malo razmisliti logično i pitati roditelje za iskustva.

Mora se priznati da kada su u pitanju glodalice, iskustva mnogih roditelja su vrlo pozitivna. Ako upitate neku mamu ili tatu šta misle o njima, prilično je verovatno da će vam reći da su ih one spasile, jer su pomogle mališanima da koliko – toliko smanje bol prilikom izrastanja mlečnih zubića.

Kada treba početi sa korišćenjem glodalica?

Praktično je nemoguće da bilo ko dobije ne samo jedinstven, nego i precizan odgovor na pitanje kada bi trebalo koristiti glodalica za bebe.

Zubići rastu onda kada dođe trenutak kod svakog deteta pojedinačno. Ali ako primetite da se kod vaše bebe javlja pojačano lučenje pljuvačke ili eventualno blaža temperatura, a beba u određenim situacijama odbija da jede, proverite da nisu počeli možda da joj rastu zubići. Ako primetite da jesu, onda je pravi trenutak da joj date recimo glodalice sa gelom ili vodom i vidite da li će joj to pomoći da taj period što lakše prebrodi.

Ne zaboravite na zvečke koje razvijaju sluh

Znamo da mnogi roditelji vremenom uopšte ne budu oduševljeni time što je njihova beba vezana samo za jednu igračku, a primarno zbog zvukova koje takve igračke za bebe ispuštaju. I dok bebe jednostavno uživaju u tim zvukovima, uglavnom iscrpljeni roditelji bivaju razdražljivi.

Ali, na svu sreću, današnje zvečke za bebe su, čini se bolje dizajnirane, tako da su i zvuci koje ispuštaju uhu prijatniji.

Ne zaboravite da su za mnoge bebe upravo zvečke prva igračka sa kojom se susretnu. Tačnije prva koju uspeju da uzmu u ruke kada za to dođe vreme.

Zvečke za bebe setovi – što više to bolje!

Ne zaboravite i na zvuk zvečke za bebe. Važno je da on bude prijatan i ne preterano glasan. A bebi posebno u prvim danima korišćenja nove igračke treba pružiti mogućnost da je bolje upozna. Ponekad se događa da čak i najbolje zvečke za bebe imaju naizgled ne tako prijatan zvuk. Ali ako je to slučaj, treba dozvoliti bebi da je postepeno upozna i navikne se na nju, kako se ne bi uplašila.

Treba, naravno obratiti pažnju i na boje. Zvečke i glodalice za bebe ne moraju da budu mnogo šarene, koliko god se to možda roditeljima u momentu dopadalo. Svi znamo da se zvečke, kao i druge igračke za decu prave u prijatnim bojama, pa zato ne treba preterivati u šarenilu dok je beba jako mala. Kada poraste, sama će izabrati da se igra sa zvečkama koji joj se sviđaju.