Prikaži filtere

Teleskopi, mikroskopi i durbini


  • Aktivni filteri:
  • ×Teleskopi, mikroskopi i durbini


-22%
Teleskop sa stativom za mlade istraživače svemira

Teleskop sa stativom za mlade istraživače svemira

2.940,00 RSD
2.290,00 RSD
-42%
Teleskop i Mikroskop Set za decu - BEST LUCK 2u1

Teleskop i Mikroskop Set za decu - BEST LUCK 2u1

5.460,00 RSD
3.180,00 RSD


Teleskopi i mikroskopi za decu

Prilikom izbora naučnog seta za decu roditelji imaju široku paletu i ponudu, ali pitanje koje se nameće jeste koji je set dobar za vaše dete, kako da znate da niste napravili pogrešan izbor i kako to neće biti samo još jedna u nizu igračaka na gomili koju vaš mališan neće ni pogledati.

Na sreću, postoji veliki izbor raznih naučnih setova, eksperimenti za decu i razne naučne igračke kao što su teleskop ili mikroskop.

Kome je namenjen naučni set – teleskop i mikroskop?

Deca u svakom uzrastu vole da istražuju, Teleskop i Mikroskop Set za decu, će vašem detetu pružiti mogućnost da upozna svet oko sebe, da se zabavi, ali i svoje vreme koristi kako bi se zainteresovalo za nauku i nova saznanja.

Set je namenjen deci preko deset godina, a u ovom uzrastu ona će pokazati vama interesovanja za određene naučne segmente našeg sveta. Naravno da je potpuno besmisleno, ali i skupo kupovati detetu profesionalni teleskop sve dok ne budemo bili sigurni da je to nauka koja ga interesuje. Zbog toga je ovaj set idealan za sve one koji još uvek istražuju, upoznaju se sa svetom koji ih okružuje, ali i za one mališane koji isprobavaju i pronalaze materiju koja ih zanima i čini srećnim.

Približite deci nauku uz teleskop i mikroskop

Naučnici koji istražuju dečije odrastanje i napredak, saglasni su sa činjenicom da je deci jako bitno razbiti sve predrasude već u najranijem periodu o samoj nauci. Kroz igru je potrebno dočarati mališanima da nauka nije bauk, da je ona zanimljiva, a ne dosadna.

Naučni setovi za decu približićete nauku na jedan miran, razumljiv i zanimljiv način i to kroz igru i provođenje slobodnog vremena sa njima.

Emotivan i društveni razvoj deteta – bitna stavka prilikom odrastanja

Aktivnosti kao što su: igranje naučnim setovima, kreativne igrice za decu, zadovoljavanje detetove potrebe za pažnjom, igranjem i stimulisanjem mališana za govorom nešto je što pospešuje društveni i mentalni razvoj svakog mališana.

Biti roditelj danas predstavlja jedno iskustvo koje je prepuno uzbuđenja, izazova ali i stresa. Ono što roditelje najčešće muči jeste da li oni kao roditelji poseduju sposobnosti i veštine koje su bitne za srećno i zdravo detinjstvo njihovih mališana.

Svi oni koji bi kod svog deteta želeli da podstaknu istraživački duh, poziv na razmišljanje i učenje kroz zanimljivu igru biraju jedinstvene igračke koje će im pomoći u odgajanju njihovih mališana.

Naravno, kako bi svaki roditelj uticao na to da njihovo dete bude zadovoljno, ali i da ima svoj emotivni i društveni napredak, potrebno je da posveti dovoljno pažnje svom mališanu, da ga stimuliše da govori, da se igra, mašta i razmišlja.

Kako bi se svako dete pravilno razvilo, potrebno je da u svojoj okolini ima nekog ko će ga voleti, ali i da odvoji svoje slobodno vreme kako bi ih shvatio. Trenutak koji nije jedinstven već svakodnevni, onaj koji je ispunjen ljubavlju, igranjem i razumevanjem pružiće svakom detetu pravilan emotivni, kognitivni, društveni odnosno jednom rečju zdrav lični razvoj.

Najbolji teleskop za početnike

Samo pri pomenu teleskopa, prvo što padne na pamet to je čuveni Galileov teleskop koji je u stvari prvi teleskop koji se koristio u astronomiji te i zaslužuje svoje prvo mesto u istoriji nauke.

Danas, ukoliko vaši mališani žele da se bave naukom, nemate razloga za brigu kako biste jednostavno dopunili kućni budžet za ovu stavku jer na našem tržištu postoji dečiji teleskop koji ima čak 3 objektiva, stalak, teleskopsku cev kao i kompas te ćete svom mališanu omogućiti da gleda uvećani mesec ili udaljene zgrade na jedan nov način. Iako ovo nije profesionalan teleskop, možemo slobodno reći da je jedan od onih koji su namenjeni početnicima jer ćete deci omogućiti da uvećaju udaljene objekte i do 40 puta.

Najbolji mikroskop za početnike

Deca se jednostavno rađaju tako što su spremna da uče, a kako bi shvatila svet koji ih okružuje uglavnom koriste sva svoja čula. Ona će aktivno širiti svoje znanje putem svakodnevne interakcije a ljudima i stvarima – ali će kroz igru učiti najvažnije životne zadatke ali i učiti o sebi i načinu funkcionisanja sveta.

Ne mora da vas začudi informacija ukoliko vaše dete pokaže interesovanje za mikroskop, kako bi dodatno ispitalo i naučilo nešto novo o stvarima koje nisu vidljive golim okom.

Mikroskop za decu igračka nešto je što možete pružiti svom detetu već u ovom trenutku ukoliko je ono iskazalo interesovanje na novi vid zabave i učenja. Jasno je da ovaj mikroskop neće uveličavati kao pravi profesionalni mikroskop, ali to neće smetati vašem mališanu da posmatra detalje na insektima, biljkama ili drugim predmetima. Set koji je dostupan na našem tržištu sadrži mikroskop, ogledalce i sijalicu (kako bi se dodatno osvetlio predmet interesovanja), pincetu, dve epruvete sa poklopcima, stakliće za uzorke kao i kutiju za uzorke.

Dan bez nauke – nije moguć

Često se čuje i informacija da decu ne interesuje nauka, međutim pokušajte i vi da zamislite jedan dan bez nauke. Teško je zar ne?

Teško je shvatiti svet ali i sve ono što nam nauka omogućava – a takav je slučaj i sa našim mališanima. Ukoliko im ne približimo pojedine stvari kroz igru, ne pustimo ih da sami istražuju i pronađu odgovore verovatno je da ćemo im priuštiti monotono odrastanje koje kasnije prerasta u opšte nezadovoljstvo.

Teleskopi i mikroskopi igračke su za decu koje su namenjene svim malim istraživačima, igračka namenjena radoznalima, ali i onoj deci kojima je potrebno upotpuniti vreme na kvalitetan i edukativan način.

Mališani će uz ovakve igračke doći do znanja uz pomoć brojnih ogleda i istraživačkih aktivnosti, a jedan od ciljeva svakako je i da se kod dece probudi prirodna radoznalost, kreativnost, samostalnost i kritičko mišljenje kako bi stvorila pozitivan odnos prema nauci, svetu koji ih okružuje i učenju.

Naravno, svako dete je različito i posebno, i ima interesovanja za svet koji ga okružuje, vaše je svakako da mu date dovoljno prostora da iskaže svoj potencijal, kreativni i radoznali napredak i podršku da u tome uspe!

Decu ne interesuju samo lopta, lutka, mobilni telefon

Mnogo puta i sami roditelji pogreše kada pomisle da decu interesuju samo lutke, lopta, video igrice ili mobilni telefon....

Nesumljivo je da su deca radoznala bića koja su u svakom momentu željna novih znanja. Na nama je da im kroz igru postavimo i neke ozbiljne zadatke, a i sami ćemo se začuditi sa kojom će lakoćom otkriti mnoge zakone fizike, biologije, hemije...