Filteri za pretragu proizvoda

Interaktivne igračke


  • Aktivni filteri:
  • ×Interaktivne igračke


-21%
Velika Muzička lopta za bebe

Velika Muzička lopta za bebe

2.340,00 RSD
1.850,00 RSD
-29%
Muzička farma VESELA KUĆA

Muzička farma VESELA KUĆA

1.680,00 RSD
1.200,00 RSD
-31%
CAROTINA Baby Smart TV Lisciani - Interaktivni televizor

CAROTINA Baby Smart TV Lisciani - Interaktivni televizor

4.020,00 RSD
2.780,00 RSD
-26%
Tobogan sa lopticama za bebe ROLLER COSTER

Tobogan sa lopticama za bebe ROLLER COSTER

4.860,00 RSD
3.590,00 RSD
-30%
Muzička farma igračka za bebe VESELI VOZIĆ

Muzička farma igračka za bebe VESELI VOZIĆ

4.740,00 RSD
3.340,00 RSD
-24%
Sintisajzer sa mikrofonom za decu DJ MONKEY

Sintisajzer sa mikrofonom za decu DJ MONKEY

5.220,00 RSD
3.980,00 RSD
-24%
Igračka Meda za bebe - MEDA DOBOŠAR

Igračka Meda za bebe - MEDA DOBOŠAR

2.520,00 RSD
1.920,00 RSD
Muzički Volan za bebe igračka

Muzički Volan za bebe igračka

1.990,00 RSD
-25%
Fisher Price Telefon sa slušalicom na točkiće

Fisher Price Telefon sa slušalicom na točkiće

2.520,00 RSD
1.890,00 RSD
-11%
Bebi Prostirka sa pianom - gimnastika 5u1

Bebi Prostirka sa pianom - gimnastika 5u1

3.840,00 RSD
3.420,00 RSD
-21%
Fisher Price Gimnastika za bebe (BUTTERFLY DREAMS)

Fisher Price Gimnastika za bebe (BUTTERFLY DREAMS)

8.880,00 RSD
6.990,00 RSD
-9%
Šetalica za bebe Lavić sa Interaktivnom tablom

Šetalica za bebe Lavić sa Interaktivnom tablom

5.220,00 RSD
4.760,00 RSD
-21%
Muzička igračka za bebe - Muzička Farma OKTOPOD

Muzička igračka za bebe - Muzička Farma OKTOPOD

1.740,00 RSD
1.380,00 RSD
-30%
Metalofon za bebe Muzički Konjić HUANGER

Metalofon za bebe Muzički Konjić HUANGER

3.120,00 RSD
2.180,00 RSD
-36%
Interaktivni sto za bebe SMART LAND

Interaktivni sto za bebe SMART LAND

2.940,00 RSD
1.880,00 RSD
Igračke za bebe JAJE NA JAJE

Igračke za bebe JAJE NA JAJE

1.360,00 RSD


Interaktivne igračke za bebe

Mnogi današnji roditelji se uz svoje mališane prisećaju perioda svog odrastanja. Nije tajna da su tek neki od njih imali sreće da im je bila pružena mogućnost da se igraju sa mnogo različitih igračaka. Obično su to bili oni mališani, kojima su rođaci živeli i radili u inostranstvu, gde je bilo mnogo više igračaka u ponudi, nego u našoj zemlji pre nekoliko decenija.

Ali, vremena se menjaju. Današnji mališani imaju na raspolaganju mnogo veći izbor u svakom pogledu nego njihovi roditelji. O bakama i dekama da i ne govorimo. Danas su, recimo dostupne čak i posebne interaktivne igračke za bebe, kao i razne kocke, zvečke, slikovnice i mnoge druge. Sve sa ciljem da se mališanima omogući da se na najbolji mogući način razvijaju.

Šta su interaktivne igračke za decu?

Kako im i sam naziv kaže, u pitanju su igračke za bebe za čije je pravilno korišćenje potrebna interaktivnost, odnosno učešće deteta.

U zavisnosti od toga koje su tačno interaktivne igračke za bebe u pitanju, zavisiće i čemu one konkretno služe. U većini slučajeva će one pomoći detetu da razvije takozvanu finu motoriku, da nauči bolje da govori, ali i da uči brojeve i slova, te sve ono što će mu u daljem životu pomoći.

Ipak, ma koliko interaktivne igračke za decu bile korisne, svakako ne treba preterivati u količini, već se truditi da detetu bude omogućeno da koristi upravo igračku primerenu njegovom uzrastu.

U kom uzrastu treba početi sa korišćenjem interaktivnih igračaka?

Stav stručnjaka po pitanju korišćenja različitih igračaka se, naravno razlikuje. Postoje mišljenja da ne treba početi od najranijeg uzrasta sa korišćenjem mnogo igračaka i u tome su manje ili više saglasni svi. Naime, ako bebi u najranijoj životnoj dobi date mogućnost da bude okružena sa previše igračaka, vrlo je verovatno da će imati kasnije problema da se fokusira. Zato bi i igračke za bebe trebalo vrlo pažljivo birati.

Nije bez razloga to što svaki takav proizvod sadrži i jasno naveden preporučeni uzrast deteta.

Primera radi, već tokom prvih meseci života, korisno je da na detetovom krevetiću postoje igračke koje će ono pratiti pogledom, prosto zato što tek u nešto kasnijem uzrastu ima potrebu i da dodiruje igračke. Takođe, u tom uzrastu se eventualno mogu koristiti i plišane igračke za bebe. Kasnije, kada beba već počne da pokušava da hvata igračke, dolaze u obzir zvečke različitih boja i oblika, kao i gumene igračke.

Igračke za bebe za sobu interaktivne

A u kasnijem periodu dolaze na red i interaktivne igračke za bebe. Naime, obično kada mališan već počne da sedi i pokaže zanimanje za razne plastične ili drvene kockice, recimo, najbolje mu je ponuditi i namenske interaktivne igračke za decu tog uzrasta. Da li će to biti muzički tobogan sa lopticama za bebe ili velika interaktivna igračka za bebe SLON TOBOGAN, u principu nije toliko važno, koliko je važno da roditelji znaju šta je detetu potrebno u određenom uzrastu.

Obično se roditelji najpre odlučuju za neke jednostavnije varijante. Drvena edukativna kućica za bebe POGODI OBLIK ili muzička igračka krokodil sa lopticama i čekićem, su neke od opcija za prve interaktivne igračke za bebe. Kasnije, kako dete stasava, treba ubacivati i neke kompleksnije igračke tog tipa.

Čemu zapravo služe interaktivne igračke za decu?

Osnovni cilj koji imaju interaktivne igračke različitih vrsta jeste da omoguće detetu određenog uzrasta da bolje upozna svet oko sebe.

Budući da u našoj ponudi postoje različite igračke tog tipa, roditeljima će biti prilično jednostavno da izaberu. A sve u zavisnosti od toga šta zapravo žele da omoguće svojim mališanima.

Ukoliko je dete u uzrastu kada upoznaje boje i oblike, vrlo je verovatno da će se roditelji odlučiti za neku od već pomenutih igračaka. Ali ako žele da mu pruže mogućnost da bolje upozna određene reči ili fraze, onda su tu interaktivne knjige za decu definitivno bolji izbor. Ne treba zaboraviti ni interaktivne lutke i ljubimce, koji su posebno interesantni mališanima.

Kako da znate kada je pravi trenutak za koju igračku?

I dok ima roditelja koji se trude da što bolje upoznaju svoje dete, te lako odlučuju o tome šta smatraju potrebnim u toj životnoj dobi, dotle ima i onih koji jednostavno nisu sigurni da li je pravi trenutak da mu ponude recimo interaktivne igračke za decu ili plišane, muzičke, te bilo koje druge.

Mora se priznati da jedinstven odgovor na pitanje kada je pravi trenutak da dete počne da koristi ovakvu ili onakvu igračku jednostavno ne postoji. Prosto zato što je svako dete individua za sebe i zato što svaki roditelj proces odrstanja posmatra i doživljava na svoj način.

Upravo zato što svako dete treba posmatrai kao jedinstveno, roditeljima se prepušta da procene da li je pravi trenutak da mu ponude edukativne ili interaktivne knjige za decu ili možda muzičke igračke, plišane ili bilo koje druge. A da bi roditelji mogli da procene da li je pravi trenutak za konkretnu igračku ili ne, neophodno je da osluškuju potrebe svog deteta.

Na svu sreću, interaktivne igračke za bebe koje se nalaze u našoj ponudi su zaista brojne. Upravo iz tog razloga će čak i roditelji koji nisu sigurni da li je određena igračka pogodna za dete njihovog uzrasta ili ne, moći da se lakše opredele. Na svakoj igrački je precizno navedeno za bebe, odnosno decu kog uzrasta je preporučena. Nema nikakve sumnje da će to olakšati roditeljima izbor.

Roditelji ne treba da zanemare značaj zajedničke igre

Međutim koliko god bile korisne recimo interaktivne knjige za decu, toliko ništa ne može da zameni interakciju koju dete ima sa mamom i tatom. I upravo to je ono što nijedan roditelj ni u kom slučaju ne sme da izgubi iz vida. Da, naravno da su igračke za bebe i te kako korisne i svrsishodne, ali nikako ne bi trebalo pustiti dete da se samo igra, već mu treba omogućiti lepo iskombinovan svaki dan.

Ne zaboravite da su prve tri godine života izuzetno važne za budući razvoj svakog mališana. Upravo iz tog razloga je naročito potrebno da obratite pažnju i na to kakve tačno igračke dajete svojoj deci. I ne mislimo pod tim na kvalitet igračaka samo, nego i na raznovrsnost. Iako jeste važno da dete uživa u igri, isto tako je važno i da nešto kroz tu igru i nauči.