Prikaži filtere

Hodalice i Guralice za decu


  • Aktivni filteri:
  • ×Hodalice i Guralice za decu


-32%
Hodalica za bebe sa aktivnom tablom

Hodalica za bebe sa aktivnom tablom

2.940,00 RSD
1.990,00 RSD
-25%
Prohodavalica za bebe 2u1 UMETALJKA

Prohodavalica za bebe 2u1 UMETALJKA

5.400,00 RSD
4.030,00 RSD


Guralice za bebe – Velika pomoć za prve korake

Deca instiktivno sedaju na guralicu čim je vide i to je najbolja reklama. Vrlo je zabavna i omogućava detetu da se samostalno voza po kući. Guralica za bebe obično ima i rezne zvučne ili svetlosne efekte pa radi i kao muzička igračka.

Sa pravom se mnogi roditelji pribojavaju trenutka kada će njihov mališan da se odvaži i pokuša da načini prvi korak. I koliko god to, naravno jedva čekali, toliko su svesni da u tom periodu detetovog odrastanja treba da budu pažljiviji više nego inače. Zapravo, treba uvek dete imati na oku, posebno u najranijem uzrastu. U tom periodu dete ne zna za opasnost, pa se tako vrlo lako može desiti da na primer povuče stolnjak sa stola ili lampu koja se nalazi na nekoj višoj polici i slične neprijatnosti.

Na svu sreću, postoji rešenje.

Okupirajte ih zabavnim hodalicama koje imaju interaktivne table. One stimulišu bebu da što više koristi noge, bilo da se gura ili hoda uz nju. Pored toga, zabavlja dete i raduje ga. Tako da ipak treba odlučiti uz pomoć kog od pomenutih rekvizita ćete omogućiti vašem mališanu da načini prve korake.

 

Zbog čega je dobro koristiti guralice za bebe?

Iako možda dete oseća da želi da zakorači, ono to obično ne može baš tako lako da izvede kao što zamišlja. Svakako mu je potrebna pomoć.

Ima roditelja koji se trude da detetu i u tom periodu skoro sve vreme budu na raspolaganju, te smatraju da im ni guralice za bebe, a ni bilo koji drugi rekviziti zapravo i nisu potrebni. Vrlo brzo pošto beba počne češće da čini korake, takvi roditelji se žale najčešće na bol u leđima, pošto su morali da se saginju neprekidno kako bi svom mališanu pomogli, a zatim i na umor i ko zna na kakve još neprijatnosti. Specijalno dizajnirane guralice i hodalice u obliku slova A olakšavaju ovaj period i roditeljima i mališanima, njima pružaju zabavu, a Vama odmor.

Posebno je dobro kod ovih proizvoda to što su u potpunosti stabilni, budući da imaju 4 točka. Takođe je važno reći i to da su svi oni izrađeni od proverenih i kvalitetnih materijala.

Guralice i hodalice za bebe vrste

U zavisnosti od toga koji tip hodalice za bebe je u pitanju, mogu imati i dodatke u vidu specijalnih dodataka i ugrađenih dugmića. Naime, da bi mališani bili što više zaokupljeni ne samo ovom igračkom, već i hodanjem, proizvođači se trude da osmisle što interesantnije hodalice. Zato ne bi trebalo da nas čudi što postoji i takozvana prohodavalica, odnosno Guralica hodalica za bebe sa interaktivnom tablom. Na toj tabli se nalaze i posebne igračke, koja omogućuju mališanima da upoznaju različite oblike, ali i boje. Praktično se radi o jedinstvenom proizvodu, zato što osim same guralice, dete ima mogućnost da koristi i interaktivnu tablu, koja je naročito interesantna.

I na kraju, da dodamo i to da su guralice i hodalice za bebe izuzetno važne i za razvoj ne samo kognitivnih sposobnosti mališana određenog uzrasta, već i pokreta, kao i kreativnosti, a posebno ako izabrana vozila za decu imaju i interaktivnu tablu.

A pored svega toga, mališani uče vrlo važnu veštinu i to, praktično samostalno, što je izuzetno važno za pravilan razvoj njihove ličnosti već u najranijem uzrastu.

 

Da li je bolja hodalica za bebe ili dubak?

Oprečna su mišljenja o ovoj temi. Današnje sredovečne genaracije su uglavnom stasale, učeći da hodaju u dupku. Slobodno se može reći da su to bile hodalice za bebe tog vremena. Iako mnogo skromnije i jednostavnije, istina.

Međutim, kasnije su se javili pojedini stručnjaci i to naročito fizijatri, koji su tvrdili da dubak ni u kom slučaju nije dobro koristiti. Kao razlog za tu teoriju, naveli su da je utvrđeno da oni imaju negativan uticaj na razvoj kukova kod bebe, a primarno zato što je položaj nogu mališana, potreban za pokretanje dupka, bio takav, da je to uticalo i na razvoj kukova kod mališana u tom uzrastu. Iako ta tvrdnja nije dokazana u potpunosti, ne može se osporiti, ako se uzme u obzir kako su mališani, koji su koristili dubak, tu hodalicu koristili, odnosno u kakvom tačno položaju su njihove nožice bivale tom prilikom.

Ali iako postoje te tvrdnje, vrlo je verovatno da će retko koji stručnjak nagalsiti roditeljima da je bolje da njihov mališan koristi jedno ili drugo prevozno sredstvo za decu.

Mada, ako ćemo iskreno, prohodavalice za bebe koje su savremeni proizvod, koji se slobodno može okarakterisati kao odličan.

Podrazumeva se da dete ne bi trebalo da žuri i trči dok koristi hodalicu, jer se lako može desiti da padne. Iako je reč o vrlo stabilnom proizvodu, budući da guralice za bebe imaju 4 točka, ipak može doći do prevrtanja, a posebno ako dete počne malo brže da hoda.

Svakako je to mnogo bolja opcija, zato što mališan nema potrebe da se odbija nožicama, kao kada je u pitanju dubak, da bi koristio hodalicu. Samim tim i ne postoji opravdana bojazan da će doći do poteškoća sa razvojem detetovih kukova.

 

Hodalice za bebe i guralice – iskustva

Kao i o svemu što je vezano za bebe i decu, tako i o ovom proizvodu postoje podeljena mišljenja.

Pojedini roditelji smatraju da su guralice za bebe neverovatno dobar i poželjan rekvizit, bitan za nesmetani razvoj deteta. Ali neki drugi roditelji, ipak smatraju da nema naročite potrebe koristiti ga, jer je dovoljno da oni pomažu mališanima dok prave prve korake u životu.

I u pravu su i jedni i drugi, prosto zato što svako iz svoje perspektive posmatra taj period u detetovom odrastanju.

Ne treba zaboraviti da su, ipak iskustva roditelja koji su odlučili da koriste hodalice za bebe u osnovi pozitivna. Mnogi su saglasni da su vozila za bebe vrlo važna za njihov razvoj u svakom smislu.