Prikaži filtere

Plastične kocke za decu


  • Aktivni filteri:
  • ×Plastične kocke za decu
Plastične kocke za decu za igru raznovrsne po veličini, dimenzijama, bojama – one oduševljavaju sve klince i klinceze u svakom trenutku. Počev od najranijeg uzrasta one utiču dobro na sam razvoj dece, a upravo na samom početku je bitno da birate kockice sa jakim bojama, one koje su meke ili presvučene tkaninom.

Upotreba plastičnih kocki za igru kod dece stimuliše se motorni razvoj, a upravo je pomenuti razvoj najbitniji u prvih godinu dana kada mališani dohvate pa i ne uspevaju da drže kocku u ruci. Igračke za bebe često obuhvataju ovakve modele koji podstiču upotrebu ruku.

Plastične kocke su dugotrajne i mogu se prati

Bezbednost deteta je na prvom mestu svakog roditelja; međutim ukoliko želite da igračke (konkretno dečije kocke) budu izdržljive i da se ne deformišu nakon samo par igranja naša je preporuka da se odlučite.

Takođe, kada govorimo o održavanju higijene bitna je stavka ta što plastične igracke možete prati i na taj način ih potpuno dezinfikovati za narednu upotrebu.

One se neće deformisati nakon pranja, a vi ste kao roditelj sigurni da ste svom detetu dali čistu i sterilnu igračku u koju može da uživa satima zabavljajući se i učeći nove veštine.

Dečije plastične kocke za igru i učenje

Zahvaljujući mnogobrojnim opcijama, dečije plastične kocke ne služe samo za zabavu. Prema istraživanjima deca ih vole jer im okupiraju pažnju sve vreme, i kada se postigne određeni cilj (napravi se stvar koju su zamislili) lako se može početi sa novom igrom i novim ciljem.

Zahvaljujući svojim jarkim bojama, privlače pažnju deci; dok ukoliko se odlučite za ovakve igracke za slaganje sigurni smo da ćete sa svojim mališanima stvarati kad god vam se ukaže prilika.

Kocke za decu velike mogu vam pomoći prilikom građenja nekih robota, transformersa ili jednostavno stambenih blokova.

Zaista ima puno načina, puno mogućnosti igranja sa ovim igračkama, te vam je možda i najpametnije da već odmah nabavite komplet kocki za decu.

Kocke za decu su najbolji izbor za sve uzraste

Kao što je slučaj sa najranijim periodom kada ih kupujemo deci zbog upoznavanja sa oblicima, bojama ali i razvijanje motorike – bitno je da sa kockama nastavimo i u kasnijoj fazi odrastanja odnosno kako oni postaju sve „stariji i zreliji“.

Kocke za slaganje za decu postepeno utiču na to da ona stiču osećaj za prostor. Kroz svakodnevno igranje mališani će uvideti uzročno posledične odnose, ali i otkrivati načine grupisanja kocki kao i njihovo sklapanje i ređanje.

Na ovaj način i kroz igru utičete na razvoj intelektualnih sposobnosti deteta i kreativnost. Kreativni setovi za decu su uvek dobar poklon.

Edukativne kocke za decu razvijaju mnoge sposobnosti

Iako mnogima igra sa dečijim kockama izgleda bezazleno i samo u cilju zabave – svaka pa i ona najkraća u mnogome utiče na pravilan razvoj deteta.

Zahvaljujući opciji da se one sklapaju – mališani vežbaju koncentraciju, uče se logičkom razmišljanju i donošenju zaključaka.

Takođe, prilikom brojnih pokušaja da se sastavi određeni predmet uče se strpljenju, ali i učenju „step by step“. Postepeno dolaze do rešenja – koji može biti zajednički sa roditeljima, ali je ipak najbolja opcija da mame i tate svoje dete puste da samo dođe do rešenje i izgradi ono što je isplaniralo.

S obzirom na to da plastične kocke za decu mogu biti raznovrsne počev od boja pa sve do veličine i raznovrsne namene, one služe i za razvijanje motoričkih veština već od najranijeg perioda, ali i novih učenja i saznanja o svetu koji ih okružuje.

Kocke za slaganje za decu kao poklon

Ovo je jedan od univerzalnih poklona, koji će obradovati svakog mališana bez obzira na uzrast. Kao što je Politikin zabavnik namenjen za sve od 7 do 77, isto možemo reći i za kocke za igru koje će biti interesantne od rođenja do kasnog detinjstva.

Bitna stavka je i ta što ova igračka ne košta puno, te ukoliko želite možete i odmah da proverite samo ukucajte u svom pretraživaču: cena.

Podjednako ih vole i dečaci i devojčice, te ukoliko niste sigurni šta da poklonite za rođendan – ovo može biti siguran izbor. Ukoliko se odlučite da za poklon uzmete njih– budite sigurni da ste napravili pravi izbor jer će vas mališan (kome je poklon namenjen) igrati od samog početka kada mu poklon i uručite.

Zašto deca vole kocke?

Istraživanja psihologa i pedagoga kazuju da deca koja se igraju od malena kockama brže savladavaju sve jezičke nedoumice, ali i sastavljaju smislene rečenice.

Upravo kao što je sklapanje kockica odraz smislenosti, strpljenja i dobre promišljenosti – sve to je potrebno i ne samo za lepo izražavanje već i mnoge druge životne situacije.

Igra kockama mališanima omogućava da im mozak bolje radi, da imaju okupiranu svoju maštu ali i mogućnost da iskažu svoju kreativnost praveći najrazličitije predmete.

Edukativne kocke za decu mogu biti dobar izbor, ali i većina njih je upravo napravljena sa ciljem da ih poduče novim veštinama i znanjima.

Kockice za slaganje za decu je šansa beskrajne dečije mašte uz mogućnost kombinovanja koja je beskrajna. Na ovaj način kroz igru mališani utiču na razvijanje sopstvene motorike, ali i uče boje, brojeve, oblike.

Naučnici su i dokazali da mališani koji koriste kocke za igranje imaju dosta prefinjenije vizuelno – prostorne veštine, kao i kreativnije pristupe za rešavanje problema od svojih vršnjaka koji su koristili neke druge igre u odrastanju.

Kocke za decu ne moraju da budu skupe

To mogu da vam potvrde ne samo prijatelji, rođaci već i vi sami se možete uveriti ukoliko posetite neku prodavnicu igračaka. Jasno nam je da ćete na početku biti zaslepljeni svim onim kockama, ali iako imate tu želju da sve kupite – bitno je da ih mudro birate.

Prilikom izbora potrebno je voditi računa o eventualnim kancerogenim materijama u samim kockicama (najbolje je detaljno pročitati deklaraciju) ali i voditi računa o izrastu za koji se kupuju kockice. U tom slučaju najbolje je kontaktirati prodavca ili tehničku podršku, odnosno pročitate opis proizvoda na sajtu i vidite za koji uzrast su namenjene.

S obzirom na to da su plastične izdržljive, ne morate brinuti da ćete stalno kupovati komplete. One se mogu i prati u mašini – te ste sigurni u svakom trenutku da su čiste i bezbedne za igru.