Prikaži filtere

Dečiji šatori


  • Aktivni filteri:
  • ×Dečiji šatori
Dečiji šatori za dečake i devojčice

Pravi hit za decu svih uzrasta jesu jedinstveni dečiji šatori koji mogu predstavljati pravi vid zabave za vaše mališane. Dizajneri dečijih igračaka su napravili šatore za decu svih uzrasta tako da smo sigurni da ćete i svom mališanu obezbediti najbolju zabavu. Kada su u pitanju igračke za sobu, šatori svih dezena i dimenzija su nezaobilazni.

Zbog čega su dečiji šatori tako popularni?

Svi mi smo u mladosti imali bar jednu situaciju sa svojim šatorom, neki su čak i izgradili svoj jedinstveni šator te i ne čudi odakle pomama među decom za ovakvim vidom igre.

Na ovaj način vaši mališani će imati svoj kutak za igranje, upoznavanje sebe i svega onoga što ih u tom trenutku okružuje.

Šatori dečiji mogu biti i odličan vid kreativnog izražavanja dece, ali i mogućnost da sami u svakom trenutku naprave svoj jedinstveni svet prepun mašte i dečije dobrote.

Dečiji šatori za svaki uzrast

Posebni dečiji šatori su osmišljeni zavisno od uzrasta deteta kome je namenjen te se na taj način mogu naći šatori za klince do 3 godine, ali i za decu od 3 do 6 i od 6 do 9 godina.

Šatori za sobu su na našem tržištu dostupni sa ogromnim brojem dezena, tako da je lako pronaći šator sa omiljenim crtanim junakom ili nekom drugom aktivnošću koje vaše dete prosto obožava.

Bez obzira da li tragate za dečijim šatorom koji je namenjen dečacima ili devojčicama – verujemo da ćete lako pronaći motiv koji odgovara vašem detetu s obzirom na ogromna broj dezena koji su dostupni na šatorima svih veličina.

Dečiji šatori imaju mnoge prednosti

Šator za dečiju sobu obezbediće vašem mališanu nezavisan prostor koji je samo njegov i koji može iskoristiti na način kako on želi. Ovo je prostor koji mu je dobar da se osami, da uživa u svom svetu mašte, da razmišlja o svojim postupcima, ali i preispituje sebe o novim saznanjima i veštinama koje je tokom dana steklo.

Dobra stvar za roditelje jeste da će dete svakako biti mirno i prepušteno svojoj mašti i kreativnosti dok se igra u svom omiljenom dečijem šatoru.

Na taj način imate mogućnost da završite kućne poslove, ili jednostavno radite od kuće – ukoliko vam je takav posao.

Naravno, bitna stvar je i ta što je vaše dete tokom igranja u šatoru potpuno bezbedno, s obzirom na to da ga u svakom trenutku držite na oku i možete da reagujete ukoliko nešto pođe po zlu.

Prednost dečijeg šatora je i ta što se može koristiti kako na otvorenom tako i u zatvorenom prostoru, te će omiljeni kutak vašem detetu biti uvek dostupan.

Dečji šatori – prilika da probudite svoju maštu

Mašta može svašta” u to i ne sumnjamo kada govorimo o vašoj deci, međutim ukoliko ste vi zaboravili kako je maštati vreme je da se toga podsetite.

Sada je pravo vreme i idealna prilika da probudite dete u sebi, a možete i udružiti snage sa svojim klincima i krenuti u akciju sastavljanja dečijeg šatora.

Oslobodite se, budite kreativni te i kada postavite šator u prostoriji koja je predviđena za ovu dečiju igračku, možete se pozabaviti uklapanjem šatora sa prekrivačima, zavesama, stolicama, čaršavima, jastucima ili možda ukrasnim lampicama.

Zaista ima mnogo ideja kako da vaš dečiji šator bude najbolji, a za sve kreativce verujemo da će ovo biti lak zadatak da uklope šator za decu sa ambijentom u sobi.

Kako utiče dečiji šator na odrastanje?

Svakako je ovo jedan vid osamostavljivanja vašeg deteta, jer će ono početi svoj šator da uređuje po svojoj meri, ali i provodi slobodno vreme kako bi dodatno unapredilo sebe.

Svakako će dečiji šator uticati pre svega na razvoj njegove kreativnosti i mašte – stavke u njegovom odrastanju koje su jako bitne za mnoge životne situacije.

Pokušajte da svom detetu pomognete da sastavi šator, ali isto tako pokušajte i da smanjite svoje mešanje prilikom uređenja prostora. Ipak je to samo njegov prostor, njegova zona komfora a potrebno je da se u njoj oseća prijatno i srećno – a ne da ima osećaj da je u tuđem šatoru koji se samo tu igrom slučaja našao.

Kako izabrati dečiji šator?

Pošto ste se odlučili na korak da svom detetu obezbedite jedinstveni šator, napravite izbor na osnovu njegovih interesovanja. Dakle ukoliko ima određenu profesiju ili crtanog junaka, uz pomoć dečijih šatora sa ogromnim izborom dezena – prvi korak biće uspešno rešen.

Takođe, prilikom odabira vodite računa od kog materijala je napravljen, a s obzirom na to da ćete ga koristiti i van sobe ne bi bilo loše da razmislite o kupovini dečijeg šatora koji je nepromočiv.

Idealan dečiji šator napravljen je od platna krutog tkanja, tako da će ono trajati duže nego bilo koji drugi šator. Tako mogu poslužiti i kao igračke za dvorište, pored klackalica i kućica.

Prilikom izbora, bitno je da vodite računa i o bezbednosti samog šatora, te obratite pažnju na samu konstrukciju ali i na to da li on ima čvrstinu i postojanost kako se šator ne bi srušio na klince dok se igraju.

Dečiji šatori mogu biti odlični za kvalitetno provođenje slobodnog vremena

Upravo je kvalitetno provođenje slobodnog vremena jedna od najčešćih dilema roditelja. S obzirom na to da je sve više mališana koje svoje slobodno vreme upotpunjuju gledanjem televizije ili igranjem igrica – a postavljen je i pravilan rast i razvoj srazmeran godinama.

Kako biste uticali na kreativnost vaših mališana, probudili njihovu maštu ali i uticali na to da budu aktivni prilikom igranja idealno je u svom domu obezbediti dečiji šator koji može biti namenjen kako dečacima tako i devojčicama.

Mnoštvo je igrica koje mogu biti realizovane u njihovom pravom malom carstvu, vaše je samo da se prepustite i podstaknete vašu decu da nastave sa kreativnim igricama koje mogu nastati u svakom dečijem šatoru.