Prikaži filtere

DRUŠTVENE IGRE


  • Aktivni filteri:
  • ×DRUŠTVENE IGRE


Društvena igra ŠAH

Društvena igra ŠAH

1.190,00 RSD
-14%
Igra stpljenja OCEAN WONDERLAND

Igra stpljenja OCEAN WONDERLAND

336,00 RSD
290,00 RSD
-8%
 LUDOTECA Društvene igre - 60 IGARA LISCIANI

LUDOTECA Društvene igre - 60 IGARA LISCIANI

2.280,00 RSD
2.100,00 RSD
-16%
Društvena igra KASICA PRASICA

Društvena igra KASICA PRASICA

2.940,00 RSD
2.480,00 RSD
-15%
Multifunkcionalni Stočic sa čak 6 društvenih igara

Multifunkcionalni Stočic sa čak 6 društvenih igara

2.340,00 RSD
1.980,00 RSD
Društvena igra NACRTAJ NOSOM

Društvena igra NACRTAJ NOSOM

990,00 RSD
Društvena igra BALANSIRAJ JAJA

Društvena igra BALANSIRAJ JAJA

990,00 RSD
-21%
Društvena igra TWIST

Društvena igra TWIST

1.260,00 RSD
990,00 RSD
Društvena igra SEA BATTLE

Društvena igra SEA BATTLE

1.380,00 RSD
-13%
Društvena igra VELIKA RIZNICA SRBIJE Lisciani

Društvena igra VELIKA RIZNICA SRBIJE Lisciani

3.420,00 RSD
2.980,00 RSD
Društvena igra LAŽOV

Društvena igra LAŽOV

790,00 RSD


Koji su benefiti kod dece koja igraju društvene igre?

Deca koja počinju sa igranjem društvenih igara kreću i sa učenjem pravila, ali i rade na svom strpljenju i čekanju svog reda.  Prilika da porodica bude zajedno upravo su društvene igre u kojima deca naročito uživaju, a istraživanja pokazuju da će ovakav vid igre kod dece uticati na njihov socijalni razvoj odnoso razvijanje socijalnih veština koje kasnije mogu biti od velike važnosti tokom samog odrastanja. Kada su u pitanju igračke za dečiju sobu, ovaj vid igara je nezaobilazan i što više - to bolje! Kao i edukativne igračke, ove igre za decu predstavljaju jedne od najboljih igračaka za decu koje im možete kupiti. Pogledajte našu ponudu!

Sigurni smo da ste i vi imali svoju omiljenu društvenu igru u detinjstvu, ali i to da se društvenim igrama rado vraćate i kao odrasli s obzirom na to da su i igre koncipirane za odrasle dosta popularne širom sveta. Možda su i vašem detetu omiljene igrice “Čoveče ne ljuti se”, “Domine” ili “Šah” ali ukoliko tek sada ulazite u svet društvenih igara potrebno je da budete obazrivi kako biste igru učinili i zanimljivom, ali i edukativnom.Društvene igre za decu – najbolji vid zabave i učenja

Bez obzira da li ste za svoje dete odabrali one koje postoje već godinama poput: šah za decu ili Čoveče ne ljuti se, Puzzle, karte, domine…danas imate mogućnost da birate i neke potpuno nove igre kao što su specijalne prostirke za igru.

Osim što ćete svom detetu obezbediti zabavu, na ovaj način podstičete i da ono kroz igru prati pravila pa čak i u situaciji da su ista ta pravila izmišljena. Da bi bilo koja društvena igra uspela i bila zabavna potrebno je da se poštuju međusobno pravila, a to je za svako dete jedinstven proces koji će ga kroz zabavu i igru naučiti da poštuje pravila, pravi red kako u svojoj glavi tako i u životu, ali će i raditi na svojoj samokontroli, strpljenju, timskom duhu i samodisciplini.

Društvene igre za sve generacije

Kao što smo i naveli, danas su društvene igre rezervisane za sve uzraste, ne samo za decu. Na tržištu igara na taj način možete pronaći društvene igre za odrasle, one koje se igraju u paru ili je za njih potrebno okupiti čitavo društvo.

Društvene igre za dvoje su najčešće jer je upravo u mnogim potrebno samo dvoje igrača, a čak i u ovakvim situacijama vaše dete će imati priliku da upozna bolje osobu sa kojom igra, ali će biti i motivisano za saradnju što je još jedan od načina da se dete poveže sa vama, ali i vi sa njim.

Upravo povezivanje i jačanje međuljudskih odnosa može se reći da je jedan od najjačih aduta društvenih igara, a nesumnjivo je da ćete svom detetu stvoriti nezaboravne trenutke i odlične uspomene.

Društvene igre online – nisu dobro rešenje

Upravo je ovakvim načinom provođenja slobodnog vremena cilj da se otrgnete od svakodnevnice ali i da vaše dete ne provodi dosta vremena uz računar, telefon ili tablet.

Koliko god da su društvene igre online jednostavno rešenje u svakoj prilici, treba ih maksimalno izbegavati i koristiti ih samo u nužnom zlu, jer je ipak živa reč i realno druženje mnogo bolje i produktivnije od onog virtuelnog.

Naravno, većina tih igrica je dostupno svima tako da i ne znate sa kim vaše dete se takmiči, da li možda trpi neki oblik digitalog nasilja i da li poštuje sva pravila ili pokušava načine da pobedi svoje protivnike uz korišćenje određenih pomagala i na taj način stvara kod sebe pogrešne životne vrednosti.

Društvene igre za decu u eri interneta

Oduvek su društvene igrice bile savršen spoj zabave, edukacije, napredovanja u odrastanju, te čak i pojava interneta i novih tehnologija nije ugrozila njhovu egzistenciju. Iako svi mi ne možemo zamisliti dan bez svog mobilnog telefona ili računara, volimo da se opustimo uz društvene igre za odrasle sa svojim prijateljima – bilo da je to Riziko, Monopol, igre sa kartama…

Deci je ovo svakako još zanimljiviji vid zabave, a istraživanja pokazuju da ovakve igre praktikuju bukvalno svi – od 3 do 103 godine.

Socijalizacija uz društvene igre za decu

Otuđenost je svakodnevno prisutna, to možemo primetiti i prilikom igranja naše dece u vrtiću, školi, rođendanskim proslavama u raznim igraonicama. Veoma često vidimo kako upravo na tim organizovanim druženjima deca se otuđe, osame se i svako  za sebe se igra.

Međutim, ukoliko se oni okupe uz neku društvenu igru za decu vrlo je verovatno da će svi aktivno učestvovati, takmičiti se, učiti se strpljenju, razvijati svoj timski duh, ali i mnoge druge sposobnosti koje im mogu biti korisne kasnije tokom odrastanja.

Društvene igre za decu – veliki izbor

Postoji dosta igrica koje se mogu igrati u društvu, ali je potrebno prilikom odabira obratiti pažnju pre svega na preporuke proizvođača za uzrast i na to da se kupuju kvalitetne igre za decu kako ne bi došlo do samopovređivanja ili gutanja malih delova. Najbolje društvene igre će vašem detetu učiniti zabavno detinjstvo, ali i puno novih saznanja; a sva ona ljutnja ili povređivanja kada gube biće prepuštena zaboravu i na kraju će ostati samo lepa sećanja.

Društvena igra kao alat za učenje

Svakako se igranjem društvenih igara deca uče mnogim veštinama, ali da one nisu samo odličan način zabave i međusobnog povezivanja pokazuju mnogobrojna naučna istraživanja. Upravo su stručnjaci sa brojnih univerziteta došli do zaključka da su društvene igre odlična prilika, ali i alati za učenje, te će deca na taj način razvijati koncentraciju, pamćenje, ali i bolje shvatiti postojanje pravila u životu.

Deca koja igraju društvene igre, pokazuju istraživanja, kasnije brže dolaze do rešenja za mnogobrojne probleme, a ne trebamo ni da zapostavimo razvijanje motoričkih veština koje se razvijaju svakim mešanjem karata, ređanjem figurica, strategijama u šahu…

Društvene igre – zabava i učenje za ceo život

Ukoliko želite da svom detetu omogućite sve ovo, dečije društvene igre su zaista pravi izbor. To ne znači da ćete u ovom trenutku u svom pretraživaču ukucati “društvene igre za decu online” i skinuti neke od najpopularnijih već uraditi upravo suprotno. Bolje je nešto drugo ukucati i pronaći igre sa papirom, kockicama, kartama….

Takođe, postoji i opcija da već danas naručite neku od društvenih igara iz naše ponude, kao što su Podmornice, Čoveče ne ljuti se, Čuvari mudrosti i mnoge druge! Igrajte se sa njima, učite ih da igraju igre uz koje ste Vi odrasli ili ih pustite da sami izmišljaju pravila! Stalno donosimo nove i popularne igre za više igrača i za celu porodicu! Neka Vaša deca vežbaju razmišljanje, strategiju, socijale veštine i takmičarski duh!