Prikaži filtere

Kocke i umetaljke za bebe


  • Aktivni filteri:
  • ×Kocke i umetaljke za bebe


-15%
Gumene kocke za bebe i kupanje

Gumene kocke za bebe i kupanje

2.700,00 RSD
2.290,00 RSD
Umetaljka za decu KORNJAČA

Umetaljka za decu KORNJAČA

1.090,00 RSD
Kocke na slaganje za bebe DEDE

Kocke na slaganje za bebe DEDE

990,00 RSD
Win Fun Mekana kocka za bebe

Win Fun Mekana kocka za bebe

1.690,00 RSD
Čaše za slaganje za bebe MEDA

Čaše za slaganje za bebe MEDA

960,00 RSD
-21%
Kolica sa kockama My First Trolley DOLU

Kolica sa kockama My First Trolley DOLU

3.420,00 RSD
2.690,00 RSD
-30%
Edukativna kocka za bebe Sorter oblika

Edukativna kocka za bebe Sorter oblika

840,00 RSD
590,00 RSD


Kocke i umetaljke za bebe su prve edukativne igračke

Logičko razmišljanje bi svakako trebalo razvijati kod dece određenog uzrasta. No, iako mnogi smatraju da je to moguće učiniti u školi, tada je već prilično kasno. Nije nemoguće, naravno, ali je ipak potreban značajan trud i deteta i roditelja. Međutim, ako primera radi, na vreme ponudite vašem mališanu namenske kocke sa slovima azbuke ili sa slikama različitih životinja, odnosno predmeta i pomognete mu da se sa njima što bolje upozna, svakako možete očekivati da će vremenom razviti logičko razmišljanje. Upravo tome, pored ostalog i služe kocke i umetaljke za bebe.

Zahvaljujući takvim igračkama, mališani uče da razlikuju boje, zatim se upoznaju sa različitim oblicima, kao i materijalima, budući da takve igračke za bebe mogu biti izrađene i od plastike i od drveta i gume, a postoje i mekane kocke za bebe.

Kako kocke za bebe utiču na njihov razvoj?

Eh da su veliki svetski umovi imali na raspolaganju još i kocke i uklapalice za bebe, gde bi im kraj bio. Ipak, veliki svetski naučnici su uspeli da razviju logično razmišljanje, ali i kreativnost na nešto drugačiji način.

Šalu na stranu, kocke za decu imaju mnoge benefite i svakako spadaju među igračke koje bi trebalo ponuditi svakom mališanu.

Pored toga što će se učiti strljenju, jer je potrebno vreme da bi razumeo sve pojmove na drvenim kockama, recimo, a kasnije i da bi od plastičnih kocki napravio neki predmet, vaš mališan će uspostavljati i mnogo bolju koordinaciju pokreta. Na prvom mestu se misli na koordinaciju između pokreta oka, a zatim i pokreta ruku. To se posebno odnosi na plastične kocke za decu.

Kocke sa slovima i slikama za bebe

U zavisnosti od toga kog uzrasta je dete, zavisiće i koje bi tačno kocke trebalo da koristi. Tako su na primer kocke sa slovima azbuke namenjene deci starijoj od 3 godine. A nakon što budu savladali sva slova srpske azbuke, mališani će vremenom biti u mogućnosti da nauče i da sastavljaju najpre neke jednostavnije i kraće, a potom i kompleksnije i duže reči. Sve to će im i te kako biti od koristi prilikom polaska u predškolsko, odnosno u osnovnu školu.

Šarene bockalice za decu spadaju u kreativne igračke koje su zanimljive mališanima već u ranom uzrastu. Iako ćete primetiti da vaše dete na početku korišćenja ove igračke možda lakše gubi strpljenje, jer ne uspeva samostalno da stavi bockalicu na svoje mesto, dajte mu da vežba. Tako će naučiti da kroz vežbu može mnogo šta da savlada, a u isto vreme će se učiti i strpljenju. Kako vreme bude prolazilo, razvijaće se i njegovo logičko razmišljanje, a nema nikakve sumnje da će i njegovi pokreti postati mnogo bolje koordinisani.

Svakako je najvažnije da roditelji ne žure, već da kocke za decu, ali i umetaljke i druge igračke daju detetu tek kada za to dođe vreme, odnosno kada procene da bi dete moglo nesmetano konkretnu igračku da koristi.

Ne zaboravite, dragi roditelji, da su igračke za bebe i decu tu da im pomognu da se razvijaju na najbolji mogući način. Ali one to mogu učiniti samo uz vašu pomoć.

Umetaljke sa zvukom i slagalice su bitne za razvoj deteta

Kocke za decu jeste poželjno koristiti u određenom uzrastu, kako bi mališanima bila pružena mogućnost da se na pravilan način razvijaju.

Međutim, postoje igračke za decu koje su takođe vrlo važne za njihov rast i razvoj. U pitanju su slagalice, uklapalice i umetaljke za bebe i decu. Poznato je da upravo takve igračke svakom detetu omogućuju da bude kreativnije, na prvom mestu, ali i da ojača upornost i istrajnost, te da poboljša motoričke sposobnosti, kao i koordinaciju pokreta i to primarno onih koji povezuju pokrete očiju i delovanje u vidu pokreta ruku.

Dostupne su umetaljke sa zvukom, koje mogu biti izrađene od plastike ili drveta. Uz pomoć takvih igračaka, mališani se već od najranijeg uzrasta upoznaju ne samo sa različitim materijalima i bojama, nego i sa zvucima, te se uče strpljenju i poboljšavaju u velikom meri finu motoriku.

Drvene kocke za bebe su edukativne igračke

Roditelji se mogu odlučiti i za drvene umetaljke za decu, koje su sa puno pažnje dizajnirane. Drvena uklapalica za decu sa točkićima, na primer ima višestruku namenu. Najpre mališani imaju mogućnost da kroz ubacivanje drvenih elemenata kroz proreze na kolicima određenog oblika upoznaju upravo različite oblike. Zatim će se upoznati sa različitim bojama, ali i životinjama, prosto zato što su one i predstavljene različitim kockicama, koje dete treba da ubaci u kolica. I na kraju, može jednostavno ova drvena kolica koristiti za prevoženje drugih igračaka, jer imaju i kanap, pomoću koga ih dete može vući.

A već kada dođe vreme pred polazak u školu, odnosno u predškolsko, ali i u ranijem periodu, tu je edukativna drvena kućica računaljka za decu. Izrađena od najkvalitetnijeg drveta, lepo dizajnirana i odlično osmišljena, ova igračka je sjajan izbor za dodatnu edukaciju mališana u određenom uzrastu.

Kocke za nasmejane devojčice i dečake

Ne igraju se sve devojčice samo lutkama i svi dečaci samo automobilima. Istina, tako jeste ranije obično bivalo, jednostavno zašto što je nešto drugačijih igračaka bilo manje u ponudi.

A u današnje vreme su mališanima na raspolaganju mnoge druge igračke. Ipak, kocke i umetaljke za bebe i decu spadaju među igračke koje nikada ne izlaze iz mode.

Čak i kada ne znate šta nekom detetu da poklonite, ako se odlučite za kocke ili setove kocki, možete biti sasvim sigurni da donosite pravu odluku.

Kocke za decu koje vežbaju kreativnost

Možda i najbolja zamena za čuvene Lego su kocke Cogo, namenjene klincima starijim od 6 godina.

Edukativni namenski sto za igru sa kockicama je isto jedna od odličnih opcija i za dečake i za devojčice određenog uzrasta. Ono što se smatra dodatnom prednošću u slučaju ovog stola jeste što on zbog poklopca, koji podrazumeva, može da bude korišćen čak i kao sto za igru ili crtanje i pisanje.

Mališanima su interesantni u velikoj meri i namenski setovi za igru, ali i kocke farma za decu, zatim komplet auto servis i druge. Kompanija Cogo nudi proizvode proverenog kvaliteta, koji zaista mogu da pariraju mnogo poznatijim Lego kockama. Ali za razliku od njih COGO kocke za decu su u finansijskom smislu za roditelje mnogo povoljnije.