Prikaži filtere

Bazeni za decu i odrasle


  • Aktivni filteri:
  • ×Bazeni za decu i odrasle


-19%
Bazen Bestway Big Metalic 201x53cm

Bazen Bestway Big Metalic 201x53cm

5.820,00 RSD
4.690,00 RSD


Bazeni za decu i odrasle za ludu letnju zabavu!

Prilično je kasno kada već počne sezona odlaska na odmor da razmišljamo o tome gde ćemo ga provesti. Zato se mnogi trude da ranije smisle na kojoj će destinaciji ovog leta odmarati.

Međutim, ima i onih koji već unapred znaju da su im potrebni bazeni za dvorišta, prosto zato što ili neće imati prilike da odu na odmor ili zato što žele da iskoriste leto na najbolji mogući način.

Naravno da kada su deca mlađa, sve je to mnogo jednostavnije, a kasnije kada porastu, roditelji počinju da razmišljaju o tome da li su im potrebni bazeni sa za decu sa toboganom ili bazeni za odrasle. Sve to, naravno u velikoj meri zavisi i od toga da li takav jedan bazen može da bude smešten u dvorište ili je ipak opcija da to bude na terasi.

Svakako da je bolja varijanta ako neko živi u kući, pa ima na raspolaganju dvorište, ali čak i ako to nije slučaj, mnogi bazeni za decu i odrasle su takvih dimenzija da mogu biti smešteni čak i na veću terasu ili balkon.

Zbog čega su dobri bazeni za dvorišta?

Iako je u svakom slučaju bolje da to budu bazeni za dvorište ugradni, vrlo često mnogi nemaju baš dovoljno sredstava na raspolaganju za to. Onda se odlučuju za montažne bazene ili one na  naduvavanje, jer je to jedan od načina da omoguće svojim mališanima da uživaju u toku leta na najbolji mogući način. Tim pre što im mogu doći i drugari, jer su obično bazeni za decu sa toboganom većih dimenzija.

Svakako da zavisi i od toga koji je proizvođač bazena u pitanju, pa tako neki od njih nude i bazene izuzetno velikih dimenzija i dublje, u kojima mogu da uživaju i odrasli. Većina njih dolazi već sa stepenicama za ulazak, odnosno izlazak, kao i sa prečišćivačima.

Prednosti korišćenja ovakvih bazena su brojne, ali se uvek savetuje pažnja prilikom njihovog korišćenja.

Bazeni za decu na naduvavanje

Naime, posebno kada su u pitanju mala deca, bazeni za dvorište treba da budu prilagođeni njihovom uzrastu. Podrazumeva se da deca ni u kom slučaju ne bi smela da budu ostavljena bez nadzora.

Baš iz tog razloga je dobro da bazeni za kuću budu većih dimenzija ako je moguće, te da u njima uživaju ne samo deca, nego i odrasli.

Naravno da ako to nije moguće, treba odabrati recimo dečiji bazen sa krovom Duga ili bazen jednorog sa prskalicom Intex, a naročito ako se radi o deci mlađeg uzrasta.

Reč je o bazenima manjih dimenzija, ali to i dalje ne znači da bi dete trebalo u njemu da boravi bez nadzora starijih.

Kako odabrati pravi bazen za dvorište?

Odgovor na ovo pitanje svakako ne može biti dat tako da bude jedinstven i da se odnosi na svakoga. Prilikom izbora kupci bi trebalo kao prvo da vode računa o tome da li su pripremili odgovarajuću podlogu, kako bi bazeni za dvorište bili postavljeni na pravilan način. Naime, treba imati u vidu da je obično dno takvih bazena nešto tanje, pa je poželjno da oni budu postavljeni na tvrdoj podlozi, koja je na pravilan način obložena. A kada to kažemo, mislimo na prvom mestu na takozvanu veštačku travu, odnosno na prostirku koja može biti postavljena preko betona. Vrlo je važno da beton bude ispod, jer će tako bazen da bude stabilan.

Sledeće o čemu bi trebalo da vodite računa prilikom izbora bazena jeste prostor koji vam je na raspolaganju. Naime, sve i da imate dovoljno novca i da vam cena bazena odgovara, morate uklopiti sve to sa dostupnim prostorom.

Podrazumeva se da je izbor nešto manji, ukoliko su vam potrebni samo bazeni za terasu, odnosno ako ćete ih postaviti na terasu ili balkon.

A roditelji često i te kako vode računa i o tome koji će dezen izabrati. Tako recimo za devojčice biraju glitter bazen sa šljokicama Intex, a za dečake neki, na kome se nalaze oslikani likovi Spajdermena ili nekih drugih dečačkih junaka.

Bazeni na naduvavanje za dečake i devojčice

Ipak, iako se roditelji trude da svojim mališanima omoguće da njihovi dečiji bazeni za dvorište budu ukrašeni onako kako im se najviše dopada, nije uvek lako odabrati dezen. Zato postoje oni koji su posebno pravljeni za devojčice ili dečake, a ima i mnogo univerzalih. Naravno, najvažniji je kvalitet, kao i svi dodatni rekviziti koji dolaze uz takve bazene.

Bazeni za devojčice imaju razne dezene sa LOL lutkicama, Dizni princezama, cvetićima, jednorozima i ostalo. Bazeni za dečake takođe dolaze sa raznim crtanim junacima, super herojima ili vozilima.

Bazeni sa mekim dnom su sjajan način da se bebe rashalde, jer su udobni za sedenje i plitki, pa možete bez bojazni staviti svog bebca da se brčka.

Kako se održavaju bazeni za porodicu?

U principu, normalno je što roditelje brine upravo higijena ovakvih bazena. Ali o tome zapravo nemaju nikakvog razloga za brigu, zato što recimo mnogi INTEX bazeni za odrasle i decu imaju i pumpu, koja se upravo koristi za prečišćavanje vode.

Sve to naravno ni u kom slučaju ne znači da ne treba voditi računa o tome da deca ne ulaze u bazen isprljanih nožica i ručica primarno, jer će to svakako uticati i na čistoću vode. Takođe je važno proveravati sa vremena na vreme i da li prečišćivač, odnosno namenska pumpa radi pravilno.

U zavisnosti od toga kakvi su porodični bazeni u pitanju, zaviseće i da li je potrebno u vodu dodavati hlor. Vlasnik bazena može da odluči da li mu odgovara da doda morsku so, ali tada svakako treba da kupi namenski proizvod, a ne da koristi onu morsku so koja se primenjuje u kuhinji.

Da bi vam bazeni za dvorište duže trajali, potrebno je najpre da ih postavite na pravilan način, to jest da ispoštujete sve smernice proizvođača. Odmah zatim je vrlo važno i na koji način ćete ih održavati. Ako imate bilo kakve nedoumice, pratite pažljivo uputstvo, koje ćete dobiti uz proizvod.

Obratite pažnju i na to čime ćete pokriti vaš bazen, kako bi on ostao dobro održavan. Određeni modeli bazena, koji bi trebalo da budu postavljeni u dvorištu, čak imaju i prekrivač, koji se smatra odličnom opcijom, naročito kada se dečiji bazen ne koristi ili ako je vreme možda lošije, odnosno u toku noći. Na taj način ćete obezbediti čistu vodu u vašem bazenu tokom celog leta.