Prikaži filtere

Sportske igračke


  • Aktivni filteri:
  • ×Sportske igračke


Fudbal Fliper za dva igrača

Fudbal Fliper za dva igrača

860,00 RSD
Gol za decu sa loptom CARS

Gol za decu sa loptom CARS

1.990,00 RSD
Gol set za decu sa loptom DEDE

Gol set za decu sa loptom DEDE

1.790,00 RSD
-20%
Luk i strele sa metom 2u1 ARCHERY

Luk i strele sa metom 2u1 ARCHERY

3.420,00 RSD
2.720,00 RSD
-13%
MATRAX TOYS Fudbal stoni drveni sa nogarima (004035)

MATRAX TOYS Fudbal stoni drveni sa nogarima (004035)

8.880,00 RSD
7.690,00 RSD
-20%
VELIKI Pikado sa sekirom i šurikenima set

VELIKI Pikado sa sekirom i šurikenima set

11.100,00 RSD
8.890,00 RSD
Stoni Fudbal roštilj za decu

Stoni Fudbal roštilj za decu

1.580,00 RSD
Upecaj Ribicu igračka na baterije

Upecaj Ribicu igračka na baterije

1.090,00 RSD
-31%
Stoni Fudbal na federe - Igračka za decu

Stoni Fudbal na federe - Igračka za decu

2.100,00 RSD
1.450,00 RSD
-14%
Obori Konzerve Set za igru PILSAN

Obori Konzerve Set za igru PILSAN

840,00 RSD
720,00 RSD
-8%
Veliki Električni Pikado sa tablom (45x41cm)

Veliki Električni Pikado sa tablom (45x41cm)

9.060,00 RSD
8.290,00 RSD
-25%
Koš za sobu sa loptom i mrežicom

Koš za sobu sa loptom i mrežicom

960,00 RSD
720,00 RSD
-31%
VELIKI Drveni Stoni fudbal sa nogarima

VELIKI Drveni Stoni fudbal sa nogarima

7.980,00 RSD
5.490,00 RSD


Dečije sportske igračke za sve uzraste

Bilo da vam je želja da svoje dete zainteresujete za zdrav život i bavljenje sportom, ili je ono već pokazalo interesovanje za određene sportske aktivnosti – pravilan izbor jesu dečije sportske igračke.

One mogu biti odličan vid zabave, ali u istom trenutku i ispravan način za razvijanje motorike, pravilan rast i razvoj kao i jačanje muskulature.

Za najrazličitije sportove postoje i igračke koje se mogu koristiti već u prvoj godini života, a sportske igračke dostupne na našem tržištu su one kojima se uči fudbal, košarka, šah ili neki drugi sport.

Dečije sportske igračke namenjene bebama

Sigurno je da nećete svojoj bebi dati luk i strelu ili pištolj sa sunđerastim metkovima, ali ono što možete jeste da svom mališanu obezbedite mekanu loptu za bebe sa životinjama. Igračka je preporučljiva već za bebe starije od tri meseca, a zahvaljujući time što ima ugrađenu zvečku to će biti pravi poziv vašoj bebi da se igra.

Takođe, muzički koš za bebe ima svetlo i zvuk, što će nesumljivo biti zanimljivo vašoj bebi, ali i probuditi joj interesovanje već od malih nogu za loptu i fizičku aktivnost.

 

Sportske igračke za dečake pogodne u svakoj prilici

Ove igračke savršene su za dečake kojima su već dosadašnje igračke dosadile i nemaju inspiraciju kako mogu da provedu svoje slobodno vreme.

Drveni stoni fudbal igračka za decu može biti odličan način da se sa svojom decom zajedno i vi poigrate, a od svega toga neće biti sve svedeno samo na igru i ubijanje vremena.

Uvidećete kako vaše dete vremenom razvija svoje motoričke sposobnosti, ali je spremno i na takmičarski duh i timsku igru. Refleksija potrebna za ovu igru uticaće na pravilan razvoj, dok ćete vremenom svakako uvideti i da li je možda vaše dete zainteresovano za pravi fudbal – te vam neće biti problem da pronađete odgovarajući sport kada bude došlo vreme za tu vrstu aktivnosti.

 

Kako izabrati sportske igračke za decu?

Većina ozbiljnih proizvođača imaju u ponudi sportske igračke namenjena deci u različitim starosnim kategorijama. Iako mi kao roditelji u većini situacija mislimo da je upravo naše dete “naprednije” u odnosu na ostalu iz svog okruženja, potrebno je poštovati preporuke na igračkama. Preporuke za uzrast deteta formiraju profesionalci koji znaju koja igračka je pogodna, ali i bezbedna za koji uzrast.

Takođe, s obzirom na to da su vam potrebne dečije sportske igračke za sobu proverite raspoloživost samog životnog prostora, jer na primer uzalud je kupovati drveni stoni fudbal ukoliko nemate dovoljno slobodnog prostora da isti i postavite.

Kako vaše dete bude raslo i razvijalo svoj stav, imalo razmišljanje na određenu temu i pokazivalo interesovanje za određene kategorije sporta možete i na osnovu toga odlučiti koju sportsku igračku kupiti.

Šta sve dete može uz pomoć sportske igračke za sobu?

Na osnovu iskustva roditelja, svi oni koji su svojim mališanima obezbeđivali sportske igračke već do treće godine su videli brojne rezultate: dete je usavršilo hodanje, trčanje, penjanje, ali i silaženje uz i niz stepenica i to bez pridržavanja, savladavanje prepreka, skakanje, bacanje i šutiranje lopte, stajanje na jednoj nozi; a počeli su već i prvi koraci ka učenju i vožnji bicikla.

Sportske dečije igračke za sobu detetu umnogome mogu pomoći da do pete godine nauči da pliva, pa i da vozi bicikl na dva točka; a ukoliko ste vi kao roditelj fizički aktivni sigurno je da ćete ga naučiti i da vozi rolere ili skija.

Nikako ne krivite dete!

Ukoliko nakon pete godine života dete ne iskaže interesovanje za određeni sport – nemojte ga ni slučajno kriviti, pokušajte ako možete još jednom ako ne onda se fokusirajte na druge stvari. Jer iako imamo velika očekivanja i snove za svoju decu, sve njegove želje i mogućnosti potrebno je da poštujemo, ali i da tokom njegovog odrastanja pokažemo na ličnom primeru kako se nešto radi.

S obzirom na to da već u ovim godinama dete pokazuje interesovanje za određene životne aktivnosti, ispratite šta je ono što ga interesuje, a ukoliko poželi slobodno mu kupite razne igračke jer one sigurno mu neće naneti štetu već će mu doneti isključivo dobre stvari i vrednosti u životu.

Prava sportska igračka za decu je uvek dostupna

U većini slučajeva  nije potrebno mnogo para da biste svom detetu obezbedili aktivnu igru, ali i mogućnost da proširi svoje vidike za određeni sport. Dovoljna vam je lopta već u najranijim mesecima bebinog života, koja će svakako uticati na to da bolje upozna svet oko sebe ali i nauči pokrete, vežba stabilnost i koncentraciju.

Kasnije prilikom odrastanja deteta, ukoliko želite da mu priuštite svakodnevnu aktivnu igru, ukoliko želite da ga motivišete na razmišljanje, razvijanje motoričkih sposobnosti i pravilan rast i razvoj – ponudite mu sportske igračke koje možete koristiti u svakoj sobi.

Primetićete i sami tokom njegovog razvoja, čim dete ovlada nekom veštinom ono će uglavnom poželeti nešto drugo – a tu mu je svakako potrebno omogućiti jer su to godine kada ono ispituje svoje mogućnosti, želje, potrebe. Iako ćete na prvu loptu možda zažaliti “zbog bačenog novca” za igračku koja više nije zanimljiva vašem detetu, savet je da ne gledate tako – jer je ipak to period života u kojem se stvaraju navike, razvija samo dete koje će vam svakodnevno iskazivati svoja interesovanja u koja je potrebno da ulažete.

Sportske igračke za sobu – pun pogodak za dečake i devojčice

 
Sigurno je da nećete pogrešiti ukoliko vašem dečaku ili devojčici obezbedite igračke za sobu koje pozivaju na aktivnost, bićete srećni kada gledate njegov napredak iz dana u dan i kako pravilno odrasta sa željom da jednog dana vodi računa o pravilnom načinu života. Koliko je sport bitan za psiho fizički razvoj deteta govore brojne naučne studije, međutim kako biste na vreme stvorili znatiželju kod svog mališana za određeni sport potrebno je krenete od najranijeg uzrasta. Ukoliko želite da vam dete u budućnosti bude samostalno, timski igrač i spremno za surovi život današnjice jednostavno je potrebno obratiti na ovako važan životni aspekt, a to je bavljenje sportom.