Plaćanja

Plaćanje u našoj internet prodavnici možete obaviti na tri načina: pouzećem u gotovini, karticom ili uplatom na račun. Kada unesete podatke za slanje na kasi, odaberite željeni način plaćanja. Plaćanje pouzećem je automatski selektovano. Cene na sajtu su iskazane u dinarima pri čemu je PDV uračunat u cenu.

  • Plaćanje pouzećem. Porudžbinu možete platiti pouzećem kuriru koji Vam donese paket. Plaćanje pouzećem se obavljaja uvek u gotovini jer kuriri nemaju čitač kartica.
  • Plaćanje platnim karticama. Porudžbinu možete platiti karticama koje podržavaju plaćanje preko Interneta, a to su: VISA, MasterCard, DinaCard, Maestro i American Express platne kartice.
  • Plaćanje preko računa. Porudžbinu možete platiti direktnom uplatom na naš račun uz odogvarajući poziv na broj. Plaćanje možete izvršiti standardnom uplatnicom u bilo kojoj pošti ili banci ili putem interneta, ukoliko imate internet pristup svom tekućem računu.

 

Povraćaj sredstava

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio pouzećem ili uplatom na račun, povrat sredstava će se obaviti uplatom na račun kupca koji navede u Obrascu za reklamaciju ili Obrascu za odustanak od ugovora.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, naša firma je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice

Kupac ne može ni u kom slučaju, ni pod kojim uslovima, zahtevati povraćaj sredstava u gotovini ili po kuriru. Svi povraćaji sredstava se obavljaju posredstvom banke. Više o povratu sredstava pročitajte OVDE.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije. Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

 

Izjava o konverziji

Sva plaćanja biće izvršena u lokalnoj valuti Republike Srbije – dinar (RSD).

Za informativni prikaz cena u drugim valutama koristi se srednji kurs Narodne Banke Srbije.

Iznos za koji će biti zadužena Vaša platna kartica biće izražen u Vašoj lokalnoj valuti kroz konverziju u istu po kursu koji koriste kartičarske organizacije, a koji nama u trenutku transakcije ne može biti poznat. Kao rezultat ove konverzije postoji mogućnost neznatne razlike od originalne cene navedene na našem sajtu.

 

Isporuka

Isporuka se vrši isključivo AKS Express kurirskom službom sa kojom imamo ugovor. Nažalost, nemamo opciju da kupci sami biraju željenu službu za dostavu. Takođe, nemamo opciju ličnog preuzimanja.

Isporuku brzom poštom možete očekivati u roku od 1-5 radnih dana (vikendom se ne isporučuju paketi) za bilo koje mesto u Srbiji. Isporuku vršimo samo u granicama Republike Srbije.

Rok isporuke je promenljiv u zavisnosti od obima posla, praznika, neradnih dana, dostupnosti artikla, nepredviđenih okolnosti i sl.

Preuzimanje pošiljke

Kuriri pošiljku donose na adresu za isporuku u periodu od 8-17 h. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku i platiti je ukoliko ste se odlučili za plaćanje pouzećem. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je transportna kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite. Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja, možete je preuzeti i potpisati dostavnicu.

Kurir svaku pošiljku pokušava da uruči u dva pokušaja. Uobičajena praksa je da ukoliko Vas kurir ne pronađe na adresi, da Vas pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja porudžbine i ugovori novi termin isporuke. Ukoliko Vas i tada ne pronađe na adresi, pošiljka će se vratiti nama. Po prijemu pošiljke, kontkatiraćemo Vas kako bi ustanovili razlog neuručenja i dogovoriti se o ponovnom slanju.

Cena dostave

Cena isporuke (poštarina) iznosi 290din fiksno za iznose ispod 5000din. Za porudžbine preko tog iznosa (5001din) isporuka je besplatna.

Isporuka se plaća zajedno sa ostatkom računa i automatski je uračunata u iznos. Ne postoje skriveni troškovi i iznos koji dobijete na računu je konačan.