Prikaži filtere

3D Puzzle i Mozgalice


  • Aktivni filteri:
  • ×3D Puzzle i Mozgalice
3D puzzle za decu

Na tržištu se neprekidno pojavljuju novi, poboljšani proizvodi. A to nije zaobišlo ni tržište dečijih igračaka. Kao da mališanima nije bilo dovoljno da uživaju u slagalicama, kockama i običnim, uglavnom kartonskim i drvenim puzlama, pa su izmišljene i 3D puzzle.

Verovatno vas zanima šta je to toliko posebno u tim igračkama, pa se u ponudi mogu naći čak i 3 D puzzle za odrasle.

Zabava i učenje su u osnovi, naravno, a zatim i korisnost takvih igračaka. Možda će vam zvučati čudno, ali postoje čak i trodimenzionalne puzle, koje kasnije mogu da budu korišćene kao lampe. Dakle, em se i vi i vaše dete zabavite dok složite jednu takvu slagalicu, em vam kasnije 3 D puzzle Ajfelov toranj ili Koloseum u Rimu, na primer služe kao vrlo originalna lampa.

Zbog čega su mozgalice za decu korisne?

Mozgalice za bebe su maskirane u šarene igračke, ali one podstiču bebu da razmišlja i uči oblike, kao što čini Edukativna kocka sorter oblika. Dokazano je da mališanima treba davati mogućnost da u određenom uzrastu koriste igračke, koje će im pomoći kao prvo da razvijaju maštu, a zatim i određene sposobnosti. Konkretno, kada su u pitanju puzzle za decu ili čak i one, da tako kažemo, obične, odnosno puzle na kakve smo navikli, benefiti od njihove upotrebe su nemerljivi.

Najpre će dete imati priliku da razvije logičko razmišljanje. Jednostavno, da bi moglo konkretnu slagalicu da složi, biće potrebno da razmisli gde se tačno koji deo uklapa. Zatim će vremenom razviti takozvane kognitivne sposobnosti. Jednom rečju, u pitanju su sposobnosti razmišljanja, ali i pamćenja, kao i učenja, te sve ostale sposobnosti, koje detetu u određenom uzrastu pružaju mogućnost da nešto sazna. Dakle, mališani koji koriste takve slagalice će saznavati svašta nešto novo. Najpre će se upoznati sa različitim oblicima, zatim sa različitim materijalima, budući da 3 D puzzle za decu mogu da budu izrađene ne samo od kartona, nego i od drveta, pa čak ima na tržištu i modela puzli takve vrste, koji su izrađeni od plastike. Ređe doduše, ali se ipak mogu pronaći u prodaji.

3D puzzle za razvoj veština i razmišljanja

Mališani koji uživaju u igranju slagalicama ili običnim, odnosno trodimenzionalnim puzlama, prema zapažanjima stručnjaka, i te kako uspevaju da se nauče da budu mnogo strpljiviji od svojih vršnjaka. Upravo zahvaljujući takvim igračkama, imaće prilike da postepeno shvate da će za uspešno ostvarenje nekog posla morati ipak da se potrude. A to će im, sasvim sigurno i te kako značiti ne samo za budući rad, kada odrastu, nego i za budući život.

I na kraju, a možda i najbitnije. Kada dete u određenom uzrastu bude uspelo, samo ili uz pomoć roditelja ili bilo koga starijeg, da složi jedne takve decije puzle, biće mnogo sigurnije u sebe i u svoje sposobnosti.

Puzzle su idealan poklon za sve

S obzirom na to da se na tržištu mogu pronaći i 3 D puzzle za odrasle, ali i za decu, to se definitivno mogu smatrati najboljom opcijom za pokloniti nekome.

Naravno, treba dobro pre toga razmisliti o tome da li je dete ili odrasla osoba, kojoj odlučite da poklonite na primer 3 D puzzle stadioni ili 3 D puzzle „Harry Poter“ ona, koja će u tome uživati ili je ipak od onih, koje će taj vaš poklon negde odložiti. Ako ste sigurni da će vaše dete, prijatelj ili bračni partner uživati u slaganju, nemojte uopšte da razmišljate, jer će sigurno biti oduševljen vašim poklonom.

Puzzle se preporučuju od najmlađeg uzrasta

Nije da se nije dešavalo da ljudi dobiju neki poklon, koji im se u prvi mah ne svidi. A to isto se može odnositi i na trodimenzionalne puzle.

Posebno kada su mališani u pitanju i kada im kupite recimo 3D puzzle za decu od 100 i više komada, nekako je očekivano da će oni biti u čudu i da će misliti da je to „nemoguća misija“. Ali tu na scenu stupaju roditelji ili starija braća i sestre, koji će im pomoći da taj, vrlo zahtevan posao sa uspehom privedu kraju.

Istini za volju, u prvom trenutku to zaista može delovati teško. Ali ako je vaše dete imalo prilike da se pre toga susretne sa puzlama, onda je vrlo verovatno već donekle savladalo tehniku njihovog slaganja. Vremenom, deca to vrlo lako shvate i nauče na koji način bi trebalo da počnu da pretražuju delove. Nepisano je pravilo da se slagalice za decu, ali i one koje su namenjene odraslima, najlakše ređaju, ako se najpre pronađu delovi na ivicama slagalice. Naravno, to je samo jedan od načina da uspešno složite neku puzlu.

Ipak, kada su u pitanju 3 D slagalice, koje mogu sadržati i nekoliko stotina komada, sve to je mnogo zanimljivije, ali i zahtevnije. Međutim, mnogi koji su otkrili lepotu ovakvih proizvoda su saglasni da im je dosta značila pomoć ukućana u slaganju. Ne samo da su uspeli da slože „Revell“ 3 D puzzle ili slagalice bilo kog drugog proizvođača, nego su i uživali u druženju sa ukućanima. Svako je dao makar mali doprinos i onda su mogli da uživaju u pogledu na svoje delo.

Koliko koštaju 3 D puzzle?

Pitanje koje mnoge ljubitelje ovakvih slagalica i za mališane, ali i za odrasle često muči je vezano upravo za cenu, što je svakako i logično. Međutim, kada su u pitanju 3 D puzle, cena ipak nije primarni problem, već kako ćete uspeti da složite svih tih nekoliko stotina sitnih komada, a da to bude baš onako kako treba.

U suštini, na tržištu postoje i različiti modeli trodimenzionalnih puzli i za odrasle i za decu, ali i različitih proizvođača, pa njihova cena shodno tome i varira.

Ali koliko kod vam možda u datom trenutku cena ne odgovara, jer vam se čini da je to skupo možda za današnje uslove, razmislite o benefitima koje 3 D puzzle slagalice za decu imaju, ali i o tome da neke od njih kasnije možete koristiti čak i kao lampe, recimo. Uz sve to, puzle nisu igračke za jednokratnu upotrebu. Naprotiv, njima se mnogi često i rado vraćaju, posebno ako vremenom naprave kolekciju odabranih slagalica. Ovo su mozda i najbolje igracke za decu!