Prikaži filtere

ŽIVOTINJE I ISTRAŽIVANJE


  • Aktivni filteri:
  • ׎IVOTINJE I ISTRAŽIVANJE

Životinje i istraživanje za decu

Naučna istraživanja pokazala su da su mališani koji se druže sa životinjama okruženi nepresušnim izvorom zabave, ljubavi, ali i novih saznanja koja stiču.

Takođe, još jedno istraživanje koje govori povezanosti životinja i dece kazuje da su deca koja koriste motive životinja na svojim igračkama lakše savladavaju nova saznanja o svetu koji nas okružuje.

Brojna istraživanja pokazala su da igračke sa životinjama utiču na mališane veoma pozitivno – počev od smanjenja stresa i anksioznosti pa do fiziološkog razvoja.

Svako dete će imati svoje razloge zbog kojih voli određenu životinju, a motivi sa životinjama i igračke će vama kao roditelju pomoći u prenošenju znanja i sticanju novih veština vašeg deteta.

Životinje igračke za sve mališane

Dete će na ovaj način uz svoje omiljene životinje vežbati svoju koncetraciju, ali i fokusirati se na učenje. Dodatna motivacija jeste i ta što prilikom igranja koristi igračke sa motivima životinja koje najviše voli.

Ovo su svakako edukativne igračke koje će vama kao roditelju u mnogome pomoći prilikom vaspitanja i odgajanja vašeg mališana na samom početku, a ukoliko je vaše dete starije i potrebno je organizovati mu slobodno vreme predlažemo i upotrebu slagalica za životinjama.

Jedna od najpopularnijih igrački jeste slagalica koja ima motive najvernijih ljudskih prijatelja – pasa. Slagalice Kocke za decu biće zabavne kako vašoj deci tako i vama, a kroz ovu igricu ćete naučiti raznovrsne rase pasa; a sa druge strane dostupna je i Carotina Slagalica Morske životinje.

Probudite istraživački duh kod svog mališana

Deca će već u najranijem periodu svog odrastanja da iskažu interesovanje za određene pojave, ali i načine kako svet funkcioniše.

U ovakvim situacijama roditeljima mogu biti od pomoći istraživački setovi sa kojim se vaši mališani mogu i samostalno igrati i biti mirni uz spoznaju sveta koji ih okružuje.

Istraži Sunčev Sistem Mali Genije edukativni set je za vaše mališane koja će im omogućiti kvalitetno provedeno slobodno vreme, a da im ni u jednom trenutku ne bude dosadno.

Kome su namenjene ove igračke?

Igračke iz kategorije životinje i istraživanje namenjene su deci različitih uzrasta. U skladu sa interesovanjem koje vaše dete iskazuje na taj način i birajte određenu igračku, a mi smo sigurni da ćete upravo ovakvim izborom omogućiti jedno kreativno, zanimljivo i produktivno igranje vašeg deteta.

Igračke životinje utiču na razvoj vašeg deteta

Ljubav prema igračkama zajednička je svakom detetu na ovoj planeti, što ste verovatno i sami primetili prilikom neke zajedničke posete prodavnici igračaka.

Životinje i istraživanje poseban je deo edukativnih igračaka za decu koje su namenjene za lični razvoj svakog mališana, a one mu na jedinstven i zabavan način pomažu da nauči i stekne razne veštine koje su presudne za njegov dalji razvoj i oblikovanje ličnosti.

Mališanima je svakako lakše da uče i primenjuju dobijene informacije ukoliko sve to uključe u svet mašte i igre, a igrajući se na ovakav način deca se uče da istražuju svoju kreativnost, podstiču svoju maštu, rade na svom senzibilitetu i komunikaciji, ali i saznaju više o svetu koji ih okružuje.

Igračke sa životinjama za učenje slova

Roditeljima su na raspolaganju igračke životinje koje mogu da mališane u svet pisanja, razmišljanja, brojenja, razmišljanja.

Ukoliko je vaše dete zainteresovano za ptice, predlažemo kocke sa slikama i slovima igračku sa kojom će vaše dete učiti prva slova, ali i sklapanje reči i konstruisanje rečenica.

Za decu koja vole pse, tu je igračka kocke sa slikama slagalice koja će na jedan zanimljiv i kreativan način vašem detetu omogućiti da uči sklapanje reči ali i učenje prvih slova naše azbuke.

Igračke koje imaju važnu ulogu na razvoj deteta

Lopta, lutka, igračke sa životinjama ili igračke za istraživanje – sve vrste imaju vitalnu ulogu kako u samom procesu igranja i maštanja deteta tako i prilikom kognitivnog, motoričkog i društvenog razvoja vaših mališana.

Sve dok su i predmet i sredstvo za igru, deca se mogu blisko odnositi prema igračkama (kao što je slučaj prema igračkama sa motivima omiljenih životinja) te se na taj način podstiče njihova reprodukcija sveta koji ih okružuje, kao i shvatanju prirodne i društvene celine uopšte.

Igračke koje se mogu iznova koristiti

Upravo su ovo igračke koje se mogu iznova i iznova koristiti, a sa jedne strane stimulišu maštu, kreativnost i ostavljaju prostora da detetova saznanja i veštine budu nadograđene.

Ne zaboravite da je detetu sloboda u igri najvažnija, te ga nemojte prekidati, nemojte ga ni ispravljati tokom igre.

Budite strpljivi prilikom učenja brojeva i slova – ukoliko koristite igračke životinje sigurni smo da će taj proces mnogostruko kraće trajati.

Dopustite detetu da ispriča svoju priču, neka samo dođe do zaključka, ali ga vi navodite – budite uvek uz svoje mališane i aktivno se uključite u svet igre i mašte kako biste na taj način i dodatno upoznali interesovanja svog mališana.

Dečije igračke za genijalce

Kada ste sa svojim detetom već naučili slova, počeli da sklapate rečenice i da aktivno uključujete dete u razgovor vreme je da mu probudite interesovanje i za neke istraživačke igračke.

Istraživanje je svakako osobina koju je potrebno prepoznati i negovati u svakom detetu, a na vama je da ni u kom slučaju tu prirodnu osobinu ne sputavate.

Set za igru Iskopaj dinosaurusa idealan je za sve one mališane koji vole dinosaurse, vole priče o njima ali i crtane filmove. Naučićete skoro sve poznate dinosaurse, a ukoliko je pak vaše dete zainteresovano za robote i novu tehnologiju, ne preporučujemo konstantnu upotrebu mobilnog telefona.

Igračke bitne za pravilan razvoj deteta

Igračke bitne su za vaše dete s obzirom na to da podstiču razvoj inteligencije i čula, ali i podstiču vaše mališane da rešavaju probleme, iskazuju svoje emocije i osećanja ali i razvijaju empatiju.

Usmerite svoju decu na pravi način od malih nogu, kako bi ona stekla prave dobre navike još u ranom detinjstvu, te proverite pažljivo koje su igračke preporučene za određeni uzrast i dopustite im nova saznanja već danas. Sloboda – to je sve što je potrebno vašem detetu da postane pravi mali genijalac.