Prikaži filtere

Kreativni setovi


  • Aktivni filteri:
  • ×Kreativni setovi


-16%
BARBIE Set za kosu sa stikerima

BARBIE Set za kosu sa stikerima

1.296,00 RSD
1.090,00 RSD
-19%
Magični pesak za decu ZAMAK

Magični pesak za decu ZAMAK

1.224,00 RSD
990,00 RSD
-17%
Kreativni set 5u1 ISKOPAJ DINOSAURUSA

Kreativni set 5u1 ISKOPAJ DINOSAURUSA

1.188,00 RSD
990,00 RSD
-17%
Kreativni set 5u1 ISTRAŽI OKEAN

Kreativni set 5u1 ISTRAŽI OKEAN

1.188,00 RSD
990,00 RSD
-9%
Kreativni set UKRASI KAMENJE

Kreativni set UKRASI KAMENJE

900,00 RSD
820,00 RSD
-13%
Bockalice za decu MOZAIK 100kom

Bockalice za decu MOZAIK 100kom

1.140,00 RSD
990,00 RSD
-17%
Dečiji piši-briši tablet DINO

Dečiji piši-briši tablet DINO

1.560,00 RSD
1.290,00 RSD
-17%
Dečiji piši-briši tablet UNICORN

Dečiji piši-briši tablet UNICORN

1.560,00 RSD
1.290,00 RSD
-22%
Oboj po brojevima JEDNOROG + 12 BOJA

Oboj po brojevima JEDNOROG + 12 BOJA

1.848,00 RSD
1.450,00 RSD
-22%
Oboj po brojevima LAV + 12 BOJA

Oboj po brojevima LAV + 12 BOJA

1.848,00 RSD
1.450,00 RSD
Tooky Toy Magnetna kutija FARMA

Tooky Toy Magnetna kutija FARMA

1.550,00 RSD
-19%
Kreativni set OBOJ DINOSAURUSA 12u1

Kreativni set OBOJ DINOSAURUSA 12u1

1.008,00 RSD
820,00 RSD
-22%
Tooky Toy drvena Nojeva barka

Tooky Toy drvena Nojeva barka

2.040,00 RSD
1.590,00 RSD
-20%
Kineticki pesak 4u1

Kineticki pesak 4u1

816,00 RSD
650,00 RSD
Kinetički pesak set 6u1

Kinetički pesak set 6u1

980,00 RSD
-31%
Kinetički pesak set FARMA

Kinetički pesak set FARMA

840,00 RSD
580,00 RSD
-13%
Diamond painting na platnu SLON

Diamond painting na platnu SLON

1.080,00 RSD
940,00 RSD
-26%
Projektor za crtanje za decu DINO

Projektor za crtanje za decu DINO

1.980,00 RSD
1.460,00 RSD
-39%
Kreativni Set Perlica za Personalizovani Nakit

Kreativni Set Perlica za Personalizovani Nakit

960,00 RSD
590,00 RSD


Kreativni setovi za decu

Iako mnogi smatraju da je kreativnost jednostavno urođeni talenat, ona umnogome može da se podstiče vremenom tokom njihovog odrastanja. Na ovaj način prilikom razvijanja kreativnosti utičete na razvijanje njihove inteligencije, a vremenom tokom njihovog odrastanja uverićete se da je ona zapravo veština, a ne talenat.

Kako biste razvili kreativnost kod dece, danas postoje mnogi načini – počev od raznih kreativnih setova koji su namenjeni kako dečacima tako i devojčicama, ali i do organizovanje raznih kreativnih radionica za decu i drugih aktivnosti.

Koliko je kreativnost kod dece važna?

Slobodno možemo reći da je ovo jedna od ključnih komponenti zdravog života svakog deteta, ali i razvitka njihove sreće, zabave i novog učenja.

Sama kreativnost nije ograničena kod dece na umetnički ili muzički dojam – te će na taj način razviti različita interesovanja kod mališana. Interesovanje na matematiku, pisanje, nauku, ali i socijalnu i emocionalnu inteligenciju u velikoj meri će biti iskazano ukoliko se vaše dete kreativno izražava.

Koliko je bitna kreativnost kod dece pokazuje i istraživanje kojim se potvrđuje da su kreativni ljudi fleksibilniji, ali i efikasniji u rešavanju problema, te su u svakoj prilici sposobniji da se prilagode i idu u korak sa tehnološkim dostignućima i korišćenjem njihovih mogućnosti.

Na koji način se razvija kreativnost kod dece?

Mnogobrojne igračke današnjoj deci daju da svoje odrastanje oboje i svojim kreativnih izražavanjem, a ujedno i razvijanjem. Na primer deca više ne moraju da maštaju kako to izgleda kada drže mač, jednostavno mogu da se igraju Star Wars-a.

Takođe, za mališane svih uzrasta dostupni su i kreativni setovi koji mogu u mnogome da pomognu roditeljima koji su svesni činjenice koliko je ona bitna za njihovo odgajanje.

Na našem tržištu moguće je pronaći Mali Genije Laboratorija Glittera – Edukativna igra na srpskom jeziku, CAROTINA Vesela farma – Edukativna igra sa Carotina olovkom, Mali Genije Fabrika Ljigavaca – Lisciani Edukativna igra....

Koji god kreativni set za decu da izaberete, bitno je da svom mališanu odvojite njegov prostor – a da pritom ne mislimo da mu napravite dvorac. To jednostavno može biti mali ćošak sa nekim edukativnim setom, a ključna stvar u procesu igranja jeste da se ono oseća kako ima posebnu moć u njemu.

Koji je zadatak roditelja?

Dete prilikom svog rođenja nosi određenu dozu kreativnosti koja može vremenom samo da se nadograđuje, ali je u ovom procesu jako bitna uloga roditelja da detetu razviju maštu. Naravno, ne treba zapostaviti ni činjenicu da u ovom procesu svi zajedno uživaju, a nikako da sputavaju maštovitost dece – bilo da je to iz straha ili nekog drugog razloga. Nemojte u tom trenutku da sputavate svoje dete, jednostavno im omogućite da koriste svoju maštu na pravi način kako biste uticali na njihov pravilan razvoj.

Kreativni setovi koji podstiču maštu kod dece

Kreativni setovi za decu mogu umnogome da pomognu vama ukoliko želite da zabavite ali i pozitivno utičete na odgajanje svog deteta. Međutim, ne zaboravite da dete morate da uputite, animirate i date mu ohrabrenje za ovakve igrice.

Na samom početku, zavisno od igračke koju ste poklonili detetu, osmislite scenario. Najbolje je da to učinite zajedno, a kada budete imali scenario videćete kako će mališan isprobavati različite uloge, ali i organizovati svoje misli. Na taj način uticaćete na to da se vaše dete oslobodi, uvidećete šta je ono što ga čini srećnim ali i nervoznim.

Takođe, prilikom igranja uz pomoć kreativnih setova za decu podstičete svoje dete na razvitak verbalnih i umetničkih aktivnosti, crtanje i bojenje.

Kako da izaberete kreativni set za svoje dete?

Pre svega razgovarajte sa svojim detetom, ispratite njegovo svakodnevno ponašanje i uvidite njegova interesovanja. Ni u kom slučaju ne utičite na njegov izbor već ga podstaknite (ukoliko to voli) da se igra doktora, farme, svemirske stanice, zoološkog vrta, prodavnice, škole....

Budite i vi aktivan učesnik u njegovom igranju (u zavisnosti od svojih obaveza) te se isprobajte u ulozi određenog lika, a vašem detetu dozvolite da vodi zajedničku igru.

Kreativne aktivnosti za decu

Kreativni dečiji setovi koji su posebno osmišljeni za decu svih starosnih kategorija mogu u mnogome da olakšaju osmišljavanje novih kreativnih igrica za mališane.

Na ovaj način znaćete da je određena igrica primerena uzrastu vašeg deteta, jer je svaki set dizajnirao i kreirao tim stručnjaka, profesionalaca u ovoj oblasti.

Takođe, ukoliko želite da dodatno utičete na kreativnost kod svog deteta možete više vremena provoditi u prirodi – jer se priroda stalno menja i pruža mnogobrojne mogućnosti za kreativno izražavanje.

Još jedna od solucija jeste i zajedničko čitanje knjiga, a prilikom ove aktivnosti savet je da zajednički dođete do vašeg kraja – da uključite maštu i ispričate zajedničku priču vašeg deteta i vas.

Prilikom svih kreativnih igrica sa detetom, ne zaboravite da im omogućite slobodu da se slobodno igraju, izražavaju svoja osećanja, da maštaju i stvaraju.

Šta je bitno prilikom korišćenja kreativnih setova?

Najbitnije je da dozvolite svom detetu da eksperimentiše, postavlja pitanja i na njih naravno vi odgovarate. Ukoliko priliko igranja uloga, vaše dete je ćutljivo slobodno postavljajte vi pitanja, ali takozvana otvorena na koja ćete dobiti opširniji odgovor, a ne ona koja počinju sa “Da li...?”.
Veoma važno prilikom ovde igre je i to da svoje dete ne prekorite, ne ismevate njegovo ponašanje ali ni definicije koje u mnogim slučajevima mogu biti tako komične ali i genijalne.

Kreativni setovi za devojčice i dečake vam mogu pomoći da svoje dete uvedete u svet igre koji podstaći njihovu kreativnost, čak i u trenutku kada nemate mnogo vremena.

Ukoliko nemate dovoljno vremena – ne očajavajte

U pojedinim situacijama čak i sa dobrom organizacijom nemamo dovoljno vremena da budemo uz svoje mališane. Specijalno napravljeni kreativni kompleti za decu ne iziskuju ogroman prostora i dosta vremena. Na taj način moći ćete sa detetom da se igrate dok sređujete stan, ili obavljate neku poslovnu aktivnost.

Savet za vas jeste i da dopustite svom mališanu da izabere muziku koju ćete za to vreme slušati, jer ćete na taj način bolje tumačiti likove iz priče ali ćete u isto vreme i procenjivati šta je dobro, a šta loše.