Filteri za pretragu proizvoda

Kreativni setovi


  • Aktivni filteri:
  • ×Kreativni setovi


Boje za lice za decu - 8 BOJA

Boje za lice za decu - 8 BOJA

620,00 RSD
-20%
Velika Tabla za decu sa nogarima

Velika Tabla za decu sa nogarima

5.580,00 RSD
4.480,00 RSD
-17%
Barbie Set sa lutkom i magičnim peskom SURF AND SAND

Barbie Set sa lutkom i magičnim peskom SURF AND SAND

6.960,00 RSD
5.760,00 RSD
Magnetna tabla za crtanje CARS

Magnetna tabla za crtanje CARS

1.460,00 RSD
Set za bojenje za decu ŠOLJICE

Set za bojenje za decu ŠOLJICE

1.190,00 RSD
-15%
Edukativna igra KREATIVNA LABORATORIJA PISANJA

Edukativna igra KREATIVNA LABORATORIJA PISANJA

2.340,00 RSD
1.990,00 RSD
-15%
DISCOVERY Set za gradnju rolerkostera (753pcs)

DISCOVERY Set za gradnju rolerkostera (753pcs)

5.100,00 RSD
4.340,00 RSD
-22%
Plastelin set za igru HOT DOG

Plastelin set za igru HOT DOG

540,00 RSD
420,00 RSD
Plastelin set sa hranom ŠPORET

Plastelin set sa hranom ŠPORET

1.350,00 RSD
Plastelin set sa tortom CAKE PARTY

Plastelin set sa tortom CAKE PARTY

2.520,00 RSD
Konstruktor Krugovi za uklapanje

Konstruktor Krugovi za uklapanje

1.080,00 RSD
-33%
Plastelin u teglicama MINI 6u1

Plastelin u teglicama MINI 6u1

360,00 RSD
240,00 RSD
Klavir za decu sa mikrofonom

Klavir za decu sa mikrofonom

2.940,00 RSD
Boje za lice za decu + Maske

Boje za lice za decu + Maske

890,00 RSD
-13%
Magnetne pločice za igru MAGICAL MAGNET (52kom)

Magnetne pločice za igru MAGICAL MAGNET (52kom)

9.060,00 RSD
7.890,00 RSD
-20%
Set za bojenje 80 delova GRAFIX

Set za bojenje 80 delova GRAFIX

1.860,00 RSD
1.480,00 RSD
Kinetički pesak sa posudom VOZILA

Kinetički pesak sa posudom VOZILA

1.540,00 RSD


Kreativni setovi za decu

Iako mnogi smatraju da je kreativnost jednostavno urođeni talenat, ona umnogome može da se podstiče vremenom tokom njihovog odrastanja. Na ovaj način prilikom razvijanja kreativnosti utičete na razvijanje njihove inteligencije, a vremenom tokom njihovog odrastanja uverićete se da je ona zapravo veština, a ne talenat.

Kako biste razvili kreativnost kod dece, danas postoje mnogi načini – počev od raznih kreativnih setova koji su namenjeni kako dečacima tako i devojčicama, ali i do organizovanje raznih kreativnih radionica za decu i drugih aktivnosti.

Koliko je kreativnost kod dece važna?

Slobodno možemo reći da je ovo jedna od ključnih komponenti zdravog života svakog deteta, ali i razvitka njihove sreće, zabave i novog učenja.

Sama kreativnost nije ograničena kod dece na umetnički ili muzički dojam – te će na taj način razviti različita interesovanja kod mališana. Interesovanje na matematiku, pisanje, nauku, ali i socijalnu i emocionalnu inteligenciju u velikoj meri će biti iskazano ukoliko se vaše dete kreativno izražava.

Koliko je bitna kreativnost kod dece pokazuje i istraživanje kojim se potvrđuje da su kreativni ljudi fleksibilniji, ali i efikasniji u rešavanju problema, te su u svakoj prilici sposobniji da se prilagode i idu u korak sa tehnološkim dostignućima i korišćenjem njihovih mogućnosti.

Na koji način se razvija kreativnost kod dece?

Mnogobrojne igračke današnjoj deci daju da svoje odrastanje oboje i svojim kreativnih izražavanjem, a ujedno i razvijanjem. Na primer deca više ne moraju da maštaju kako to izgleda kada drže mač, jednostavno mogu da se igraju Star Wars-a.

Takođe, za mališane svih uzrasta dostupni su i kreativni setovi koji mogu u mnogome da pomognu roditeljima koji su svesni činjenice koliko je ona bitna za njihovo odgajanje.

Na našem tržištu moguće je pronaći Mali Genije Laboratorija Glittera – Edukativna igra na srpskom jeziku, CAROTINA Vesela farma – Edukativna igra sa Carotina olovkom, Mali Genije Fabrika Ljigavaca – Lisciani Edukativna igra....

Koji god kreativni set za decu da izaberete, bitno je da svom mališanu odvojite njegov prostor – a da pritom ne mislimo da mu napravite dvorac. To jednostavno može biti mali ćošak sa nekim edukativnim setom, a ključna stvar u procesu igranja jeste da se ono oseća kako ima posebnu moć u njemu.

Koji je zadatak roditelja?

Dete prilikom svog rođenja nosi određenu dozu kreativnosti koja može vremenom samo da se nadograđuje, ali je u ovom procesu jako bitna uloga roditelja da detetu razviju maštu. Naravno, ne treba zapostaviti ni činjenicu da u ovom procesu svi zajedno uživaju, a nikako da sputavaju maštovitost dece – bilo da je to iz straha ili nekog drugog razloga. Nemojte u tom trenutku da sputavate svoje dete, jednostavno im omogućite da koriste svoju maštu na pravi način kako biste uticali na njihov pravilan razvoj.

Kreativni setovi koji podstiču maštu kod dece

Kreativni setovi za decu mogu umnogome da pomognu vama ukoliko želite da zabavite ali i pozitivno utičete na odgajanje svog deteta. Međutim, ne zaboravite da dete morate da uputite, animirate i date mu ohrabrenje za ovakve igrice.

Na samom početku, zavisno od igračke koju ste poklonili detetu, osmislite scenario. Najbolje je da to učinite zajedno, a kada budete imali scenario videćete kako će mališan isprobavati različite uloge, ali i organizovati svoje misli. Na taj način uticaćete na to da se vaše dete oslobodi, uvidećete šta je ono što ga čini srećnim ali i nervoznim.

Takođe, prilikom igranja uz pomoć kreativnih setova za decu podstičete svoje dete na razvitak verbalnih i umetničkih aktivnosti, crtanje i bojenje.

Kako da izaberete kreativni set za svoje dete?

Pre svega razgovarajte sa svojim detetom, ispratite njegovo svakodnevno ponašanje i uvidite njegova interesovanja. Ni u kom slučaju ne utičite na njegov izbor već ga podstaknite (ukoliko to voli) da se igra doktora, farme, svemirske stanice, zoološkog vrta, prodavnice, škole....

Budite i vi aktivan učesnik u njegovom igranju (u zavisnosti od svojih obaveza) te se isprobajte u ulozi određenog lika, a vašem detetu dozvolite da vodi zajedničku igru.

Kreativne aktivnosti za decu

Kreativni dečiji setovi koji su posebno osmišljeni za decu svih starosnih kategorija mogu u mnogome da olakšaju osmišljavanje novih kreativnih igrica za mališane.

Na ovaj način znaćete da je određena igrica primerena uzrastu vašeg deteta, jer je svaki set dizajnirao i kreirao tim stručnjaka, profesionalaca u ovoj oblasti.

Takođe, ukoliko želite da dodatno utičete na kreativnost kod svog deteta možete više vremena provoditi u prirodi – jer se priroda stalno menja i pruža mnogobrojne mogućnosti za kreativno izražavanje.

Još jedna od solucija jeste i zajedničko čitanje knjiga, a prilikom ove aktivnosti savet je da zajednički dođete do vašeg kraja – da uključite maštu i ispričate zajedničku priču vašeg deteta i vas.

Prilikom svih kreativnih igrica sa detetom, ne zaboravite da im omogućite slobodu da se slobodno igraju, izražavaju svoja osećanja, da maštaju i stvaraju.

Šta je bitno prilikom korišćenja kreativnih setova?

Najbitnije je da dozvolite svom detetu da eksperimentiše, postavlja pitanja i na njih naravno vi odgovarate. Ukoliko priliko igranja uloga, vaše dete je ćutljivo slobodno postavljajte vi pitanja, ali takozvana otvorena na koja ćete dobiti opširniji odgovor, a ne ona koja počinju sa “Da li...?”.
Veoma važno prilikom ovde igre je i to da svoje dete ne prekorite, ne ismevate njegovo ponašanje ali ni definicije koje u mnogim slučajevima mogu biti tako komične ali i genijalne.

Kreativni setovi za devojčice i dečake vam mogu pomoći da svoje dete uvedete u svet igre koji podstaći njihovu kreativnost, čak i u trenutku kada nemate mnogo vremena.

Ukoliko nemate dovoljno vremena – ne očajavajte

U pojedinim situacijama čak i sa dobrom organizacijom nemamo dovoljno vremena da budemo uz svoje mališane. Specijalno napravljeni kreativni kompleti za decu ne iziskuju ogroman prostora i dosta vremena. Na taj način moći ćete sa detetom da se igrate dok sređujete stan, ili obavljate neku poslovnu aktivnost.

Savet za vas jeste i da dopustite svom mališanu da izabere muziku koju ćete za to vreme slušati, jer ćete na taj način bolje tumačiti likove iz priče ali ćete u isto vreme i procenjivati šta je dobro, a šta loše.