Pitanje koje često postavljamo kada idemo na dečiji rodjendan je i koji bi to bio idealan poklon za devojcicu od 9 godina.

Dakle, šta kupiti devojčici od 9 godina i obradovati je? Kupovina rođendanskih poklona devetogodišnjim devojkama može biti izazov. One nisu male, a opet nisu ni velike. Ljudima je obično čudno da devojčici koja ide u školu kupuju kuhinjice ili barbike, mislići da su one već velike i da ih takve igračke više ne zanimaju. Ovde niste daleko od istine. Iako one zaista vole još uvek da se igraju sa barbikama, ipak je to neki period prelaska sa lutaka na sebe. Dečije igračke srećom imaju mnogo oblika.

Mnoge devojčice se u tom periodu iseljavaju iz faze igračaka i nastoje da se kreću prema igračkama koje imitiraju pribor koji koriste odrasle žene, kao što su razne šminke, setovi kozmetike, nakit ili sitnice za ukrašavanje sobe. Takođe, nije loša ideja proveriti sa njihovim roditeljima šta ih interesuje i imaju li neki hobi, kao što je crtanje, ples ili priroda. Neke devetogodišnje devojčice su veoma kreativne, pa bi kao poklon za deveti rodjendan volele da dobiju umetnički set ili možda komplet za izradu nakita, dok druge možda interesuje nauka, pa bi se najviše obradovale teleskopu ili nekoj knjizi od životinjama. Dajemo nekolio predloga za savršen poklon za devojcicu od 9 godina.

LOL Surprise lutkice

Ovo je bez sumnje najpopularnija igračka za sve devojčice od 9 i više godina! Svetski popularne LOL lutkice su napravile potpuni bum medju decom širom sveta, a naši klinci nisu izuzetak. S obzirom na ogroman broj različitih serija i modela LOL lutki skoro da ne postoji šansa da joj uzmete neku koju već ima! U ponudi imamo LOL Surprise obične lutkice i one sa pravom kosom, kapsule, ljubimce, mini LOL i još mnogo toga! Sa ovim poklonom ne možete da pogrešite!

Pogledajte ovde:  LOL LUTKICE 

Perlice za nakit i setovi za ulepšavanje

Svaka devojka voli da se "kindjuri", a posebno devojčice u predpubertetskom uzrastu. Glumeći odrasle, one stavljaju mamin nakit i oblače haljine, neretko se i penju na štikle po kući, a najviše vole da same prave razne ogrlice i narukvice. Perlice za decu su idealan dečiji poklon kome će se obradovati svaka devojčica. Postoje razni setovi plastičnih i drvenih perlica različitih oblika i boja koje nude beskrajne kreativne mogućnosti.

Pogledajte ovde: SETOVI ZA ULEPŠAVANJE

Šminka za decu

Iako neki roditelji ne gledaju blagonaklono na to što njihova devojčica hoće tako rano da se šminka, u pitanju je samo igra, kao crtanje. Devojčice i mladjeg uzrasta, čak od treće godine, mole mamu da im nalakira nokte ili da im stavi sjaj za usne. Šminka koju korste odrasli se ne preporučuje za decu jer može stvoriti zavosnost i oštetiti kožu, ali srećom postoji rešenje. Šminke za decu su potpuno bezbedne za igru i lako se skidaju iz pomoć bilo koje kreme ili vode. Dečije šminke su upakovane u naročito zanimljive pudrijere koje devojčice rado nose sa sobom i pokazuju drugaricama. Ako trazite poklon za devojčicu od devet godina, šminka za decu je nešto gde ne možete da omašite. Pogledajte našu ponudu dečije šminke!

Pogledajte ovde: ŠMINKA ZA DECU

Barbike

Devojčice obožavaju barbike, a to što su krenule u školu ne znači da su "velike" da bi se igrale sa njima. Barbike razvijaju maštu i kreativnost, osećaj za lepo i sklad. Podstiču zajedničku i samostalnu igru. Original Barbie će oduševiti i mnogo stariju devojčicu od 9 godina, tako da je ona savršen poklon.

Pogledajte ovde: BARBIKE

Setovi za crtanje

Nije tajna da se devojčice u početku kreativnije od dečaka, ali tu nema razloga za ljutnju! Dok su dečaci zauzeti nadmetanjem i fizičkim aktivnostima, devojčice vole da crtaju i ukrašavaju. Ako devojčica kod koje idete na rodjendan voli da crta, bilo koji poklon povezan sa tim je pun pogodak! Možete joj kupiti bojanke, setove bojica ili nešto neobično, kao projektor za crtanje. Tu naravno dolaze u obzir i stolovi za decu na kojima može na miru da crta i stvara.

Pogledajte ovde: CRTANJE I BOJENJE

Naučni eksperimenti i kompleti

Nisu sve devojčice male šmizle. Ima i onih koje interesuje nauka, životinje, biologija ili svemir. Deca vrlo rano počinju da se zanimaju za svet oko nas, a neki ga toliko zavole da je od malih nogu jasno da će Vaš Zvrk biti neki naučnik. Šta kupiti devojčici od 9 godina koja voli nauku? Najbolji poklon je nešto što dodatno podstiče na razvoj interesovanja, kao što su teleskopi i mikroskopi. Tu su i razni Lisciani setovi u kutiji, eksperimenti i edukativni kompleti. Možda bi se ona najviše obradovala nekom tako neverovatnom poklonu.

Pogledajte ovde: EKSPERIMENTI ZA DECU