Edukativne igračke za bebe su jako bitne od najranijih dana. One pomažu Vašem detetu da razvije čula, motoriku i svoje sposobnosti. Edukativne igracke za bebe od 0-3 godine su posebno prilagođene ovom bitnom uzrastu.


Koje su to edukativne igračke?

Da bi igračka bila edukativna, potrebno je da ispunjava određene uslove. Mnoge igračke služe samo da privuku pažnju ili da se beba malo pomazi sa njima. Međutim, treba tražiti više od igračke. Edukativne igračke za malu decu treba da:

  • Pomažu razvoj čula vida i sluha
  • Razvijaju finu i grubu motoriku ruku
  • Pospešuju razvoj kognitivnih sposobnosti
  • Uče decu osnovnim pojmovima, kao što su boje, oblici, itd
  • Daju detetu priliku da pokaže svoje talente
  • Stimulišu dete da samo razmišlja i povezuje

Zašto su edukativne igračke za bebe bitne?

Vaša beba počinje sa učenjem onog trenutka kada se rodi, a najzahtevniji period je od 9 meseci do treće godine.

Naučnici kažu da se kod ljudi svaki put kada nauče nešto novo stvori nova nervna veza u mozgu, takozvana sinapsa. Ukoliko se to novo znanje ponovi par puta, veza ostaje zauvek. Tako i Vaše dete sa svakim novim izazovom i uspehom stvara brži i kompleksniji mozak.

Vaše dete želi da savlada osnovne veštine - pomozite mu da to učini kroz igru!


 

Koje su najbolje edukativne igračke za bebe?

One koje su pravljene sa namerom edukovanja dece. Sjajno je kada dete nađe način da se sa nekom običnom igračkom ili kućnim predmetom "pametno igra". Međutim, kada dobije igračku koja je namenjena učenju, dete vrlo brzo shvati zadatak i uživa u njemu.


Deca vole da uče, pa je jako bitno obezbediti im stimulaciju kroz zanimljive igračke.Danas postoji cela industrija posvećena samo pametnim igračkama. Stotine pedagoga, psihologa, istraživača i inženjera radi na tome da napravi igračku koja će Vašem detetu olakšati učenje i razvijati mu sposobnosti.

Uz Vaš angažman kao roditelja i ove igračke, Vaš dete će lako savladati jako bitne životine veštine. I zabaviti se!


Edukativne igračke do 1 godine

U periodu od rođenja do prve godine, bitno je pomoći razvoj osnovnih čula i motorike ruku. Bebama su oči, uši i ruke ono što ih vodi kroz svet.

Kao roditelj treba da se fokusirate na igračke koje će bebi biti zabavne za držanje, razgledanje i slušanje.


Edukativne igračke do 3 godine

Period od prve do treće godine života je obeležen najbržim razvojem mozga i motorike. Ovo je zlatan period za Vaše dete, kada će svakog dana usvojiti mnogo novih informacija i pokušati nešto novo sa svojim telom.

Jako je bitno ne propustiti ovaj period i obezbediti svom detetu da zadoovlji svoj mozak "gladan" znanja.