Kao roditelj, tetka, baka ili prijatelj trogodišnje devojčice, želite da joj date poklon koji će obezbediti sate zabave i podstaći njen kognitivan razvoj.

Sa toliko dostupnih opcija, može biti izazovno odlučiti koju igračku odabrati kako bi ispunila ove uslove. U ovom članku ćemo istražiti najbolje poklone za devojčicu od 3 godine.


Igračke za igru pretvaranja i maštanje

Igra pretvaranja tj. igra uloga je suštinski deo dečjeg razvoja, omogućavajući im da istražuju i eksperimentišu sa različitim ulogama i scenarijima. Igračke koje podstiču maštovitu igru savršene su za devojčice od 3 godine koja uveliko istražuje svet i svoje mogućnosti.

Evo nekoliko najboljih izbora:

 • Kuhinjski set za igru - Kuhinjski set za igru je savršen za mališane koji vole da kuvaju i igraju se kuvara. Dolaze sa raznim loncima, tiganjima, priborom i namirnicama, što im omogućava da se baš užive u ulogu.
 • Kućica za lutke - Kućica za lutke je klasična igračka koja nikada ne izlazi iz mode. Omogućava devojčicama da kreiraju različite scenarije sa svojim lutkama i glume. Ovako razvijaju svoju svest i govor.
 • Doktorski komplet - Doktorski komplet je savršen za mališane koji vole da brinu o drugima. U kutijama dobijate sve alate i pribor potreban za igranje doktora, medicinske sestre ili veterinara.

 

Obrazovne igračke za učenje i razvoj

Igračke koje promovišu učenje i razvoj su neophodne za devojčice od 3 godine. Ove igračke pomažu u poboljšanju njihovih kognitivnih, motoričkih i društvenih veština.

Evo nekoliko najboljih izbora:

 • Kocke - Kocke za građenje su savršene za mališane koji vole da stvaraju i grade. Pomažu u razvoju koordinacije ruku i očiju, veština rešavanja problema i prostorne svesti.
 • Edukativne slagalice- Edukativne slagalice za decu su savršen spoj igre i znanja. Pomažu u razvoju prepoznavanja slova, brojeva, pojmova, razvijaju svest i logiku.
 • Magnetna tabla za crtanje - Magnetna tabla za crtanje je savršena za mališane koji vole da crtaju, ali i za one koji uče pisanje. Pomaže u razvoju finih motoričkih veština i kreativnosti.

 

Kreativne igračke za naprednu i maštovitu decu

Podstaknite njenu maštu i kognitivni razvoj. Oduševite svaku devojčicu ovim kreativnim igračkama koje promovišu učenje, rast i sate zabave.

Evo nekoliko najboljih izbora:

 • Setovi i table za crtanje - Deca su neverovatno kreativna i i to treba negovati. Ovakve igračke razvijaju maštu, kreativnost i motoriku deteta.
 • Kreativni setovi - Postoje razni setovi koji podstiču kreativnost kod dece i zabavljaju ih satima. Savršeni su za svaki uzrast.
 • Lutke i barbike - Igranje lutkama kod dece razvija maštu i kreativnost. Govor je dosta uključen kao i gluma, što je savršen način da dete razvije svest.

 

Igračke za aktivnu igru

Izlazak napolje i aktivnost su od suštinskog značaja za fizičko i mentalno blagostanje deteta. Čak i u kući po lošem vremenu je neophodno fizički aktivirati decu i izmoriti ih kako bi bili zadovoljni i raspoloženi.

Evo nekoliko najboljih izbora:

 • Trotinet – Trotinet je savršen za aktivnu igru i razvoj sposobnosti. Pomaže u razvoju ravnoteže i koordinacije.
 • Kolica za lutke – Kolica sa lutkom su savršena igračka za devojčice koji vole da šetaju sa roditeljima ili novom bebom. Pomaže u razvoju koordinacije i samopouzdanja.
 • Sportske igračke – Nisu samo za dečake! Pomažu u razvoju senzornih veštin, spretnosti i koordinacije tela.U zaključku, postoji mnogo sjajnih poklon igračaka za 3-godišnje devojčice. Igračke za pretvaranje, obrazovne igračke i igračke za aktivnu igru savršene su za podsticanje učenja, razvoja i zabave.

Uz ove vrhunske izbore, sigurno ćete pronaći savršen poklon za devojčicu u svom životu.