Igračke za bebe po mesecima - Bebine prve igračke - Prve igračke za bebu. Ovde smo napravili podelu gde možete videti koje to igračke za bebe po mesecima se preporučuju od prvog meseca pa sve do navršenih godinu dana...Igračke za bebe od 0-3 meseca

Vrteške za krevetac (klikni)

Vrteške za krevetac su prva i omiljena igračka svih bebaca i njihovih roditelja. Muzičke vrteške zabavljaju bebu svojim zvukom i pokretima, opuštaju je i uspavljuju. Bebi nije dosadno u krevecu ako ima u šta da gleda. Mnogi roditelji kažu da bebu mogu da uspavaju samo pomoću vrteške za bebe. Neke su i na daljinski, pa ne morate da ustajete kako bi promenili melodiju ili isključili vrtešku.
vrteska na daljinski za bebe

Zvečke (klikni)

Obavezna igračka za svako novorođenče. Muzičke, plišane i šarene zvečke oduševljavaju bebe zvukom i bojama. One podstiču pokrete rukama i vežbaju sluh. Beba vežba stisak i korelaciju između pokreta i očiju.

Plišane igračke (klikni)

Ni jedan krevetac nije kompletan bez plišanih drugara. Bebe vole da se sa njima maze i tako osećaju sigurnost i nežnost. Kada kupujete plišane igračke birajte one namenjene bebama, kako biste izbegli alergije ili sitne delove.

Igračke za bebe od 3-6 meseci


Gimnastike za bebe (klikni)

Gimnastike za bebe su nezaobilazan rekvizit u kući koja ima bebu. Ove bebi podloge za igru imaju razne zvečke i plišane ili plastične igračke koje zveckaju i zabavljaju bebu dok je na ledjima. Šarena prostirka joj je zabavna pa će beba što duže biti na stomaku kada je stavite. Sjajna zabava za bebu i odmor za mamu!

Šuškave knjige (klikni)

Šuškava knjiga za bebe je jedna od najomiljenijih igračaka svakog bebca. Knjižice šuškaju kada se diraju i to usrećuje mališane koji ih onda još više gnjave i tresu. Iniciraju samostalnu igru, beba samu sebe zabavlja i uživa u tome.

Muzičke igračke (klikni)

Muzicke igracke za bebe pomažu im da se upoznaju sa svetom oko njih i sa svojim čulima. Bebe vole igračke koje na dodir proizvode zvuk i njima se uvek najviše obraduju. Muzički telefoni, daljinski upravljači, čekići i ostale muzičke igračke na pritiskanje ih zabavljaju i zasmejavaju.


Igračke za bebe od 6-9 meseci


Interaktivne igračke (klikni)

Interaktivne igračke za decu su jako popularne i imaju mnogo benefita. One pomazu razvoj motorike, kognitivnih sposobnosti, govora, sluha i taktilnih čula. Svaka igračka za bebe koja reaguje na dodir i koja funkcioniše u dva pravca će se svideti bebi i inicirati samostalnu igru. Bebe ih vide kao drugare i jako lepo se igraju njima.

Muzički tepih (klikni)

Muzički tepih za bebe je osetljiv na dodir i ima utkane dugmiće pa kada dete pritisne tepih na odredjeno mesto on proizvodi zvuk. Ovo je sjajna igračka koja podstiče kretanje bebe, upotrebu ručica, razvija sluh i uveseljava raznim bojama i slikama. Tepih je savršen ako beba neće dugo da leži na stomaku ili ne inicira sedenje. Tepih svojim šarenim aplikacijama privlači pažnju bebe i ona sama želi da sedi i gleda u njega.

Podne puzzle (klikni)

Kada beba počne da se okreće roditelji više nemaju mira da je ostave samu na krevetu. Bebe su jako brze i mogu pasti, a an parketu im može biti hladno. Zato su podne puzle jako popularne. Pružaju savršenu podlogu za igru i sedenje. Puzle za pod su mekane i tople i možete bebu slobodno ostaviti da se igra na podu.

Igračke za bebe 9-12-meseci


Prohodavalice (klikni)

Hodalice i Guralice za decu se preporučuju čim beba počne da ustaje i javi se potreba za nečim što će joj to olakšati i dati neophodnu podršku pri prvim koracima. Prohodavalice za bebe imaju ugrađene muzičke aktivne table pa pored toga što daju oslonac, zabaljaju bebu i pomažu razvoj mnogih sposobnosti. Mnogo su popularnije od dubka jer se deca oslanjaju na svoje noge i tako jačaju mišiće.

Muzički stolovi (klikni)

Muzički i interaktivni stolovi su u ovom uzrastu jedna od omiljenih igračaka svakog bebca. Podstiču samostalnu igru, upotrebu ruku i prstića i pozivaju bebu da ustane. Mnoge aktivnosti zabavljaju dete i pomažu razvoj veština i motorike.

Edukativne igračke (klikni)

Možda i najbitnije igračke za bebe su one koje imaju edukativan karakter. Ove igračke razvijaju finu motoriku, podstiču govor i razmišljanje, uče dete oblicima i bojama i prpremaju ih za život. Dolaze u mnogo modela i sa raznim zadacima. Deca najlakše uče kroz igru i zato su ove igračke mnogo više od igračaka.