Montessori igračke za decu i bebe razvijaju kognitivne sposobnosti i primarne veštine deteta koje su neophodne u svakodnevnom životu i odrastanju. One su drugačije od ostalih i imaju ogromne benefite za Vaše dete.

Šta je Montesori program?


Montesori model ili program je prepoznatljiv među drugim pedagoškim usmerenjima i ima za cilj razvoj deteta u samostalnu i samosvesnu osobu. Maria Montesori je bila italijanska naučnica i pedagog koja je osnivač posebnog metoda učenja kod dece koji danas nosi ime po njoj.

Ovaj model vaspitanja dece ima za cilj da dete kroz igru usvoji osnovne veštine i sposobnosti brže i lakše nego kroz druge metode.

U fokusu Montessori škole su

RAZMIŠLJANJE, MAŠTA, MOTORIKA I SAMOSTALNOST
Šta su (koje su) Montesori igračke?


Montesori igre i igračke su posebno osmišljene i imaju za cilj razvoj veština, sposobnosti i samostalnosti deteta kroz igru i razmišljanje. One daju detetu zadatke koji su izazovni, pa dete mora da "uključi mozak" i samo dođe do zaključka ili nađe način da obavi šta se od njega traži.

Možemo reći da su pored sertifikovanih Montesori setova, to i sve one dečije igračke koje razvijaju motoriku, govor i razmišljanje. Dakle, igračke koje nisu samo za igru.


Mnogi roditelji smatraju da su upravo ovakvi setovi najzaslužniji za brz napredak njihovog deteta ii razvoj ličnosti.MONTESSORI IGRAČKE >>>Montesori igračke 3+


Montesori igračke za malu decu
se preporučuju od prve godine života, ali njihov značaj posebno dolazi do izražaja kada dete napuni 3 godine. Tada počinje ubrzan razvoj razmišljanja i shavatanja pa se preporučuje roditeljima da deci pored svakodnevnih igračaka koje služe samo za zabavu obezbede i one edukativnog karaktera.

Deca najlakše uče kroz igru i ni jedan drugi način ne daje tako brze i dobre rezulatate. Pametne igračke su posebno dizajnirane za kod dece probude zainteresovanost i želju da nauče i savladaju zadatak.


Montessori igračke Srbija


Originalne igračke po Montesori metodi možete naći u našoj prodavnici po najpovoljnijim cenama. Svi setovi su proizvedeni u Italiji od renomiranog italijanskog proizvođača Lisciani. Ovi kompleti su vrlo kvalitetni i ovakvi ne postoje nigde drugo.

Ako želite prave montesori igračke, pogledajte našu ponudu i kada kupite jedan shvatićete zašto milioni roditelja biraju samo njih za svoju decu:

MONTESSORI IGRAČKE >>>